Pigmentfläckar

Många har idag problem med pigmenterad hud, dvs. pigment- fläckar som uppstår genom hyperpigmenteringar i underhuden. Förklaringen kan t.ex. vara solskador, som oftast har skett innan 18 års ålder, hormonella rubbningar som kan orsakas av graviditet, p-piller eller annat.
 

Jag har själv erfarenhet av detta. Sedan tio år tillbaka har jag haft fläckar från och till. När jag började här på Hudoteket för nästan fyra år sedan hade jag inte riktigt klart för mig vad de kom av. Bara att de blev värre när jag var i solen och det är ju helt sant.

 

Solariegenerationen
Jag är ju som många andra uppvuxen i ”solariegenerationen”, där man skulle vara brun året om. Solarie på vintern och stekning i solen på sommaren. Detta beteende tillsammans med p-piller orsakade med all säkerhet mina fläckar.

Mirakelkrämer?
Efter tålmodigt kämpande har mina pigmenteringar blivit mycket bättre för att inte säga nästan helt försvunnit och jag vill jättegärna dela med mig av hur jag har lyckats. Många tror att det finns genvägar att bara med hjälp av ”någon kräm” bleka bort dem på några veckor, medan jag hävdar att man får ha lite tålamod. Du kan göra mycket med hjälp av bra hudvårdsprodukter och bättra på emellanåt med hjälp av behandligar på salong.
 

UV-strålning
UV-strålning finns i luften överallt och behöver inte bli större för att det är sommar och sol. En helt mulen dag kan ge dig mer UV- strålning än en solig dag. Det finns runt om oss dagligen, även inomhus, i form av strålning från datorer, lysrör, lampor etc. Dessa strålar bryter ner huden och orsakar många onödiga problem, som överkänslighet, torrhet och pigmenteringar.

 

Råd 1 - Skydd
Mitt första råd är mycket enkelt. Använd ett UV-skydd varje dag året runt!

 

Råd 2 - Blekning och reparation
Mitt andra råd är att använda någon bra produkt för blekning och reparation av huden. Jag använde M.D. Formulations Illuminating Serum. Den innehåller lakritsrot och mullbär som har en blekande effekt samt A- och C-vitamin som har en reparerande och upp- klarnande effekt på huden. Du använder den under din vanliga dag- och nattcreme, utom under sommartid då vi vistas mycket mer utomhus. För ge bäst effekt bör man ha en ordentlig fukt- creme över t.ex. Decleors Hydra Floral till dagen och Decleors härliga nattbalsam för olika hudtyper på natten.


M.D. Formulations Illuminating Serum fungerade helt suveränt på mig! Förutom sin blekande effekt gav den också en mycket god inverkan på linjer och rynkor. Du kan använda produkten enbart på fläckarna, men jag rekommenderar att använda den i hela ansiktet, eftersom man ofta har benägenhet att få fläckar även på andra ställen.
 

                                 

 

Råd 3 - Näring och fukt
Mitt tredje råd är en ny mask. Illuminating Serum Masque är en kanonbra mask för alla som har en ojämn hudton. Använd den varannan dag för bäst effekt. Det bästa resultatet får du om du först lägger på Illuminating Serum, sedan masken över och låt verka ca 20 min.

 

Till sist
Mitt sista råd är att komma till oss på salongen och göra en AHA-kur med jämna mellanrum. Vi har nu börjat med en ny behandling, Alfa-Beta Peeling, där en kur på 6 ggr förstärker effekten av hudvårdsprodukterna du använder hemma.

Är du intresserad av produkterna jag refererar till, så kan du köpa eller läsa mer om dem i vår webshop.

 

Med dessa råd och produkttips baserade på mina egna erfarenheter hoppas jag att jag kan hjälpa just dig att bli av med dina pigmenteringar.
 

Lycka till!

Ann-Sofie Rudström
Butikschef
Hudoteket Dagspa
 

Ps. Jag vill även slå ett slag för den fantastiska i.d. makeupen som har en otrolig förmåga att jämna ut och ge huden en härlig lyster!