SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Ekologisk hudvård - verkar gott för dig och miljön

Ekologiska hud- och hårvårdsprodukter är produkter som till stor del är tillverkade av växtbaserade ingredienser. Dessa ingredienser odlas utan användning av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Detta gör att produkterna tar hänsyn till såväl miljö som till din hud.

ekologisk hudvard


Vad innebär ekologisk hudvård?


Få produkter är helt och hållet ekologiska, då något måste vara odlat för att räknas som ekologiskt. Många produkter innehåller exempelvis vatten, som är naturligt, och därför är det väldigt sällan en produkt kan kalla sig 100 % ekologisk.

Hudvårdsprodukter kan därför ha benämningarna ”ekologiskt”, ”naturligt” eller ”naturligt ekologiskt” beroende på vilka ingredienser som finns i produkten. Oavsett vad det kallas så har de samma grund – att vara så snälla som möjligt för dig och för miljön.

Varför ska jag använda dessa produkter?


Huden är kroppens största organ, därför är det viktigt att man tar hand om den för dess välbefinnande. De naturliga och näringsrika ingredienserna i ekologiska hudvårdsprodukter har en välgörande effekt på din hud och den blir återfuktad på djupet med hjälp av vegetabiliska oljor från exempelvis jojoba, avokado och mandel.

Är ekologiskt bäst för mig?


Även om ekologisk hudvård har många fördelar så måste man vara medveten om att det kanske inte passar alla. Brukar du få en reaktion vid användning av parfymer så kan ekologiska produkter vara för starka då de är baserade på eteriska oljor, vilket är naturliga doftämnen från blommor och träd.
Däremot har man sett att många med känslig hud upplevt att ekologiska produkter mildrade deras irritationer och gjorde huden smidigare.

Detta kännetecknar ekologiska hudvårdsprodukter:


• Fria från bekämpningsmedel, konstgödsel, besprutningsmedel
• Fria från syntetiska ämnen
• Miljövänliga
• Baserade på förnyelsebara råvaror

Håll utkik efter dessa certifieringar


De olika certifieringarna betyder olika och anger på ett smidigt vis hur pass mycket av produkten som är ekologisk och hur stor del som är naturlig. Vi har listat några av de vanligaste certifieringarna så att du lättare kan finna den typ av produkt du önskar.

ekologisk hudvård
Ecocert:
Denna märkning betyder att minst tio procent av ingredienserna är ekologiska och att 95 procent av innehållet ska vara naturligt.

ekologisk hudvård


BDIH:

Detta är en certifiering som innebär att produkten inte innehåller syntetiska doftämnen, silikoner eller paraffin. Det innebär också ett krav på att råvarorna som kommer från växter i största möjliga mån ska vara ekologiska.


ekologisk hudvård

NaTrue - har tre olika nivåer av certifiering

• Natural cosmetics: innehållet ska vara naturligt men inte nödvändigtvis ekologiskt.
• Natural cosmetics with organic portion: Innehållet ska bestå av minst 70% naturliga ingredienser.
• Organic cosmetics: Minst 95% av naturliga ingredienser måste komma från en kontrollerad kravodling eller vild odling.

ekologisk hudvård


Svanenmärkning:

• Produkten har minimalt innehåll av miljöfarliga ämnen
• Strikta krav på ämnens nedbrytbarhet
• Produkter som riktar sig till barn ska vara parfymfria
• Reducerad användning av emballagematerial

Här kan du läsa mer om våra olika ekologiska varumärken
Visa kommentarer
Produkterna till: Ekologisk hudvård - verkar gott för dig och miljön
De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

1 Kommentar
#1
Angela Johansson
Hej!
Jag har startat en Facebook grupp som heter Ekologisk Hudvård där det kommer finnas information om bra ekologiska ingredienser, recept, tips på hudvård med mera. Jag såg ditt inlägg och undrar om du skulle vilja dela det på sidan Än så länge är den helt nystartad, men jag kommer börja marknadsföra den nu så den är snart igång och kan ge dig många besökare till er sida.

Adressen till sidan är här: https://www.facebook.com/groups/384924529691961

Ha en fin dag,
Angela
Den 21 augusti 2021
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: ZrjuSH (motverkar spam)