SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vad är pigmenteringar?

Har du fått stora eller små mörka fläckar i ansiktet? Detta kallas pigmenteringar, och trust us när vi säger att du inte är ensam om dem! Men vad är det egentligen? Vi berättar om tre olika typer av pigmenteringar.


Hur uppstår pigmenteringar?

Hur mycket vi än älskar solen så kan vi inte komma undan från verkligheten att den skadar vår hud. Det slarvas för mycket med SPF och vi ångrar oss genast när pigmenteringar börjar ge sig tillkänna.
Men vad är det egentligen som ger pigmenteringen? Jo, det finns det nämligen något som heter melanocyter. De är de som tillverkar melanin (hudens färg) som i sig ger pigment. När en pigmentfläck uppstår har melanocyterna klumpat ihop sig och ger därför en mörk fläck på huden. Detta kallas för hyperpigmentering. Nedan ser du tre olika typer av detta.

PIgmenteringar

SOLSKADOR - LENTIGO

Den här formen av pigmentering kallas även i folkmun för åldersfläckar. Namnet uppstod av att solskador i huden oftast framträder ju äldre man blir. Visste du att vi blir konstant utsatta för UV-strålning och inte bara på sommaren? Det är därför det är extra viktigt att vi alltid använder SPF året runt för att undvika solskador i huden!



HORMONELL PIGMENTERING - MELASMA

Melasma är fläckar som dyker upp i samband med hormonella förändringar i kroppen. Det är vanligt förekommande att gravida får Melsasma då de har ett överskott av hormoner i kroppen. P-piller eller andra hormonbehandlingar kan också påverka uppkomsten av dessa pigmenteringar. Hormonella pigmentering uppkommer ofta som mörka pigmenteringar på mindre områden som på överläppen eller som större fläckvisa partier i ansiktet. 


POSTINFLAMMATORISKA HYPERPIGMENTERINGAR (PIH)

Det är vanligt att denna sortens pigmentering orsakas av en inflammation eller skada i huden - exempelvis från akne. De uppträder som mörka missfärgade fläckar på huden. Anledningen till att det lämnar mörka fläckar är på grund av ett överskott av melanin som produceras vid inflammationen. När skadan läkt ut så förmörkar och missfärgas området och kvar lämnas en pigmentfläck.

LÄS VÅR GUIDE OM HUR DU BLIR AV MED PIGMENTERINGAR >

Läs mer om:

Pigmentering

Visa kommentarer
Produkterna till: Vad är pigmenteringar?
20
Filorga Sleep & Peel 4.5 Micro-peeling Night Cream
516 kr
645 kr
50423-0
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Medik8 Retinol 3 TR Serum
428 kr
535 kr
1028
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Bioline Primaluce Mask Brightening Illuminating
580 kr
725 kr
6002
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Verso Dark Spot Fix
796 kr
995 kr
201206
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Elemis Dynamic Resurfacing Super-C Serum
1199 kr
1499 kr
2240155
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Doctor Babor Refine Cellular Peeling Pads
535 kr
669 kr
400610
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Exuviance Glycolic Perfecting Moisturizer
439 kr
549 kr
20282
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen infaller den åttonde mars och får oss att minnas kvinnans kamp för en självklar plats i samhället. Det är också en påminnelse om att fortsätta eftersträva jämställdhet. Idag berättar vi om elva starka kvinnor som sannerligen har inspirerat oss med sin drivkraft och sina varumärken.

Beautytrender 2024

Slugging, glossig makeup och haircycling är bara några av 2024 års skönhetstrender. Vi berättar allt du behöver veta om årets viktigaste skönhetsmåsten!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Ta9h7V (motverkar spam)