eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Obalanserad hårbotten

Mjäll, kliande eller fet hårbotten är några av de problem som en obalanserad hårbotten kan ställa till med. Med rätt behandling och anpassade produkter kan du råda bot på det mesta. Här nedan listar vi några av de vanligaste problemen som kan drabba en obalanserad hårbotten.


1. Mjäll på både torr och fet hårbotten

Upplever du att din hårbotten blivit irriterad och att du har fått mjäll? Mjäll kan uppstå på både en fet och en torr hårbotten.

LÖSNING: Produkter som rengör, lugnar och förebygger med egenskaper som är särskilt avsedda för att motverka mjäll.

TIPS: Även fast du upplever att din hårbotten kliar mycket så försök avstå. Det är olämpligt att överstimulera hårbotten genom att ofta röra vid den eller klia.

SHOPPA HÄR >


2. Fet hårbotten

Upplever du att du knappt hinner ur duschen innan håret känns fett igen. Trött på att alltid behöva tvätta håret varje dag? Då har du problem med kraftig talgproduktion. Har du genetiskt en större talgproduktion är det svårt att helt bli av med ditt bekymmer. Men i många fall är det vi själva som har tvättat håret för ofta och på så sätt skapat en större talgproduktion.

LÖSNING: Produkter som verkar djuprengörande samt lugnande på talgkörtlarna.

TIPS: Det är viktigt att avvänja håret igen genom att successivt gå från varje dag till varannan till var tredje dag. Ett lysande alternativ är att använda ett torrschampo för att kunna stå ut på vägen.

SHOPPA HÄR >


3. Känslig hårbotten

Känns din hårbotten överkänslig och kliar ofta. Hittar du aldrig det perfekta schampot? Då kan du behöva en lugnande serie med lindrande produkter.

LÖSNING: Lugnande produkter med lindrande effekt som är anpassade för en känslig hårbotten.

TIPS: Undvik kontakt med irriterande ämnen och välj doftfria, hypoallergena produkter i så stor utsträckning som möjligt.

SHOPPA HÄR >

4. Håravfall

Upplever du att du tappar extra mycket hår. Eller lider du av alopeci? Det finns olika anledningar till att man tappar hår. Ibland kan det vara ärftligt eller efter en graviditet. Det kan även vara stressrelaterat, vid stress blir det oftast en fördröjning tills du märker att du tappar hår.

LÖSNING: Produkter som verkar åldershämmande och som stärker samt stimulerar hårbotten.

TIPS: Använd alltid schampo mot håravfall. Ett tips är Davines Naturaltech Energizing Shampoo och Energizing Superactive som motverkar problem i hårbotten och håravfall. Gäller det mer stressrelaterat och periodvis så kombinera med Davines Naturaltech Energizing Gel.

SHOPPA HÄR >

 

Läs mer om:

Hår Mjäll Hårbotten

Visa kommentarer
Att tänka på vid användning av syror

Syror för hemmabruk är något mildare än de som används på salong, men för den saken skull betyder det inte att syrorna inte ger resultat. Var noga med att välja den syra som passar dig och din hudtyp och vänj huden innan du går ”all in”.

Hur påverkar vår sömn huden?

Skönhetssömn är inte bara ett begrepp, det är ett faktum. Sömnen spelar stor roll i vårt välmående och en dålig nattsömn återspeglas i såväl vår kropp som på vår hy morgonen efter. Hur påverkar vår sömn huden?

Syror i hudvård – vilken ska jag välja?

Syror har intagit en självklar plats på badrumshyllan hos den hudvårdsintresserade. Med hjälp av syror kan man få bukt med hud som hamnat i obalans, släta ut fina linjer och få ett friskt och strålande ansikte. Här finner ni en smidig guide på de vanligaste syrorna och vad de kan göra för dig och din hud.

My Clarins – nya favoriten hos tonåringar

Clarins serie My Clarins riktar sig till tonåringar som söker den perfekta hudvårdsrutinen. Med avskalad och enkel design har Clarins skapat en serie som fokuserar på den unga huden, som innehåller allt från uppiggande ansiktscreme till rengöringsprodukter. My Clarins är dessutom vegan-friendly, framtagna med nästan enbart naturliga ingredienser och massor av kärlek. Med denna hudvårdsserie ska huden få vad som är bra för den, och detoxa bort vad som är dåligt. Låt oss introducera dig för några av produkterna!

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen infaller den åttonde mars och får oss att minnas kvinnans kamp för en självklar plats i samhället, och fortsätta eftersträva jämställdhet. Idag har dagen inte lika starkt politiskt inslag som den hade förr men är absolut lika viktig. Detta är dagen då man hedrar en speciell kvinna i sitt liv, sin mamma, dotter, fru eller bästa vän. Vägen fram till denna dag har inte varit spikrak men sedan 1912 infaller internationella kvinnodagen varje år i Sverige. Idag berättar vi om fem starka kvinnor som sannerligen har inspirerat oss med sin drivkraft och sina varumärken.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: d9zprG (motverkar spam)