eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Obalanserad hårbotten

Mjäll, kliande eller fet hårbotten är några av de problem som en obalanserad hårbotten kan ställa till med. Med rätt behandling och anpassade produkter kan du råda bot på det mesta. Här nedan listar vi några av de vanligaste problemen som kan drabba en obalanserad hårbotten.


1. Mjäll på både torr och fet hårbotten

Upplever du att din hårbotten blivit irriterad och att du har fått mjäll? Mjäll kan uppstå på både en fet och en torr hårbotten.

LÖSNING: Produkter som rengör, lugnar och förebygger med egenskaper som är särskilt avsedda för att motverka mjäll.

TIPS: Även fast du upplever att din hårbotten kliar mycket så försök avstå. Det är olämpligt att överstimulera hårbotten genom att ofta röra vid den eller klia.

SHOPPA HÄR >


2. Fet hårbotten

Upplever du att du knappt hinner ur duschen innan håret känns fett igen. Trött på att alltid behöva tvätta håret varje dag? Då har du problem med kraftig talgproduktion. Har du genetiskt en större talgproduktion är det svårt att helt bli av med ditt bekymmer. Men i många fall är det vi själva som har tvättat håret för ofta och på så sätt skapat en större talgproduktion.

LÖSNING: Produkter som verkar djuprengörande samt lugnande på talgkörtlarna.

TIPS: Det är viktigt att avvänja håret igen genom att successivt gå från varje dag till varannan till var tredje dag. Ett lysande alternativ är att använda ett torrschampo för att kunna stå ut på vägen.

SHOPPA HÄR >


3. Känslig hårbotten

Känns din hårbotten överkänslig och kliar ofta. Hittar du aldrig det perfekta schampot? Då kan du behöva en lugnande serie med lindrande produkter.

LÖSNING: Lugnande produkter med lindrande effekt som är anpassade för en känslig hårbotten.

TIPS: Undvik kontakt med irriterande ämnen och välj doftfria, hypoallergena produkter i så stor utsträckning som möjligt.

SHOPPA HÄR >

4. Håravfall

Upplever du att du tappar extra mycket hår. Eller lider du av alopeci? Det finns olika anledningar till att man tappar hår. Ibland kan det vara ärftligt eller efter en graviditet. Det kan även vara stressrelaterat, vid stress blir det oftast en fördröjning tills du märker att du tappar hår.

LÖSNING: Produkter som verkar åldershämmande och som stärker samt stimulerar hårbotten.

TIPS: Använd alltid schampo mot håravfall. Ett tips är Davines Naturaltech Energizing Shampoo och Energizing Superactive som motverkar problem i hårbotten och håravfall. Gäller det mer stressrelaterat och periodvis så kombinera med Davines Naturaltech Energizing Gel.

SHOPPA HÄR >

 

Läs mer om:

Hår Mjäll Hårbotten

Visa kommentarer
Den blomstertid nu kommer

Det blomstrar på Hudoteket! Maxa sommaren och gör plats i badrumskåpet för några blommiga sommarfavoriter. En härlig doft av ros, persikoblomma eller varför inte solros? Nedan lyfter vi produkter med lite extra sommarfeeling.

Sex tips för fin sommarhud

Hur underhåller man huden under sommarmånaderna? Det finns några enkla gyllene regler som enligt oss verkligen får huden att stråla ikapp med solen.

Hudotekets midsommartips

Våra egna experter inom hudvård, makeup och hår ger dig sina bästa tips och idéer inför midsommar.

Scandinavian Beauty - less is more

Allt fler runt om i Skandinavien börjat anamma trenden där färre hudvårdsprodukter ska göra samma jobb som fler. I detta inlägg introducerar dig för den senaste snackisen: Scandi Beauty, där lagom är ledordet.

Solskydd, hudens bästa skydd mot åldrande

När vi blir äldre minskar kroppens elastin och kollagen, vilket leder till synligare rynkor och mindre spänst i huden. Vissa upplever också att de får mörkare fläckar i ansiktet, så kallade pigmentfläckar. Forskning visar att de som använt solskydd när de vistats i solen har färre rynkor och även fläckar. Varför är det så?

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 3Svy3m (motverkar spam)