eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Obalanserad hårbotten

Mjäll, kliande eller fet hårbotten är några av de problem som en obalanserad hårbotten kan ställa till med. Med rätt behandling och anpassade produkter kan du råda bot på det mesta. Här nedan listar vi några av de vanligaste problemen som kan drabba en obalanserad hårbotten.


1. Mjäll på både torr och fet hårbotten

Upplever du att din hårbotten blivit irriterad och att du har fått mjäll? Mjäll kan uppstå på både en fet och en torr hårbotten.

LÖSNING: Produkter som rengör, lugnar och förebygger med egenskaper som är särskilt avsedda för att motverka mjäll.

TIPS: Även fast du upplever att din hårbotten kliar mycket så försök avstå. Det är olämpligt att överstimulera hårbotten genom att ofta röra vid den eller klia.

SHOPPA HÄR >


2. Fet hårbotten

Upplever du att du knappt hinner ur duschen innan håret känns fett igen. Trött på att alltid behöva tvätta håret varje dag? Då har du problem med kraftig talgproduktion. Har du genetiskt en större talgproduktion är det svårt att helt bli av med ditt bekymmer. Men i många fall är det vi själva som har tvättat håret för ofta och på så sätt skapat en större talgproduktion.

LÖSNING: Produkter som verkar djuprengörande samt lugnande på talgkörtlarna.

TIPS: Det är viktigt att avvänja håret igen genom att successivt gå från varje dag till varannan till var tredje dag. Ett lysande alternativ är att använda ett torrschampo för att kunna stå ut på vägen.

SHOPPA HÄR >


3. Känslig hårbotten

Känns din hårbotten överkänslig och kliar ofta. Hittar du aldrig det perfekta schampot? Då kan du behöva en lugnande serie med lindrande produkter.

LÖSNING: Lugnande produkter med lindrande effekt som är anpassade för en känslig hårbotten.

TIPS: Undvik kontakt med irriterande ämnen och välj doftfria, hypoallergena produkter i så stor utsträckning som möjligt.

SHOPPA HÄR >

4. Håravfall

Upplever du att du tappar extra mycket hår. Eller lider du av alopeci? Det finns olika anledningar till att man tappar hår. Ibland kan det vara ärftligt eller efter en graviditet. Det kan även vara stressrelaterat, vid stress blir det oftast en fördröjning tills du märker att du tappar hår.

LÖSNING: Produkter som verkar åldershämmande och som stärker samt stimulerar hårbotten.

TIPS: Använd alltid schampo mot håravfall. Ett tips är Davines Naturaltech Energizing Shampoo och Energizing Superactive som motverkar problem i hårbotten och håravfall. Gäller det mer stressrelaterat och periodvis så kombinera med Davines Naturaltech Energizing Gel.

SHOPPA HÄR >

 

Läs mer om:

Hår Mjäll Hårbotten

Visa kommentarer
Årets Skönhetsfavoriter 2018

I dag ligger inte svårigheten i att hitta skönhetsprodukter, det knepiga är att ta reda på vilka som verkligen ger resultat. Ett knep är att testa säkra kort som är älskade av många. Därför har vi nu tagit fram ett emblem som markerar just era favoriter från 2018.

Dubbelrengöring - vad är det?

Dubbelrengöring - vad är det egentligen? Och varför gör man det? Det är en rengöringsteknik som har sitt ursprung i Asien (som många bra hudvårdsknep) där man på kvällen rengör sin hud i två steg. Man använder sig dels av en oljebaserad rengöring och i steg två använder man sig av en vattenbaserad rengöring som är anpassad just för din hudtyp. Läs vidare för att lära dig mer om denna rengöringsteknik och vilka produkter som du kan kika närmare på om du vill testa dubbelrengöring.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för ”finnar” är helt ofarligt men kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Man kan behandla mildare former av akne framgångsrikt med hjälp av behandlingar och/eller produkter, men det kan ta lite tid. Vi rekommenderar att du tar hjälp av en hudterapeut för att få reda på vad som passar just för dig, då det finns olika typer av akne som man behandlar olika. I denna artikel ska vi berätta allt om akne och vad man kan göra åt det.

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Obalanserad hårbotten

Mjäll, kliande eller fet hårbotten är några av de problem som en obalanserad hårbotten kan ställa till med. Med rätt behandling och anpassade produkter kan du råda bot på det mesta. Här nedan listar vi några av de vanligaste problemen som kan drabba en obalanserad hårbotten.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 84B6fh (motverkar spam)