eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Dubbelrengöring - vad är det?

Dubbelrengöring - vad är det egentligen? Och varför gör man det? Det är en rengöringsteknik som har sitt ursprung i Asien (som många bra hudvårdsknep) där man på kvällen rengör sin hud i två steg. Man använder sig dels av en oljebaserad rengöring och i steg två använder man sig av en vattenbaserad rengöring som är anpassad just för din hudtyp. Läs vidare för att lära dig mer om denna rengöringsteknik och vilka produkter som du kan kika närmare på om du vill testa dubbelrengöring.

Bild: Dermalogica

Dubbelrengöring är något som man gör på kvällen, när man har en hel dag att tvätta bort. Makeup, solskydd, partiklar från yttre faktorer med mera sätter sig extra hårt på huden och kan vara svåra att få bort enbart med en vattenbaserad rengöring. Därför börjar nu det flesta märken rekommendera dubbelrengöring, eller en så kallad "pre wash".

Fördelar med dubbelrengöring

Fördelarna med dubbelrengöring är många! Men det främsta är att du enklare får bort makeup och fett, vilket gör att du har en mer ren hud att applicera dina efterföljande produkter på. Som bekant löser ju fett upp fett! En hud med rester av fett på har inte samma bra förutsättningar att ta åt sig av annan hudvård. 

Vilken oljebaserad rengöring ska jag välja?

Här är det tycke och smak som avgör, då man inte i detta steg bryr sig om hudtyp förutom om man är väldigt känslig. Gillar du ett cremigt balm eller en flytande olja? Vill du att ditt badrum ska dofta SPA på kvällstid eller vill du helst ha något doftfritt? Sådana parametrar spelar in när man väljer sin pre cleanse. Vissa märken har uttalade pre wash- produkter, medan du som ska använda produkten ska hålla utkik efter oljebaserade rengöringar 

Vill du läsa mer om specifika produkter vill vi tipsa om att läsa följande artiklar på skönhetssnack.se, där vår oljeälskande e-handelschef Andrea testat och recenserat ett gäng oljebaserade rengöringar. 


Här kan du hitta alla rengöringsoljor, balmer och pre wash- produkter>

Vilken rengöring har jag sedan? Den vattenbaserade rengöringen tar bort vattenlöslig smuts och jobbar sedan på ditt specifika hudtillstånd och är utvald för din hudtyp. Så här ska du utgå från hur du upplever din hud och vad du har för mål med din hudvårdsrutin när du väljer rengöring. 
Är du osäker på vilken rengöring som passar dig? Fråga gärna oss om råd eller få en komplett produktrådgivning med hudanalys här.

Till alla rengöringar här>

Läs mer om:

Rengöring

Visa kommentarer
Produkterna till: Dubbelrengöring - vad är det?
Att tänka på vid användning av syror

Syror för hemmabruk är något mildare än de som används på salong, men för den saken skull betyder det inte att syrorna inte ger resultat. Var noga med att välja den syra som passar dig och din hudtyp och vänj huden innan du går ”all in”.

Hur påverkar vår sömn huden?

Skönhetssömn är inte bara ett begrepp, det är ett faktum. Sömnen spelar stor roll i vårt välmående och en dålig nattsömn återspeglas i såväl vår kropp som på vår hy morgonen efter. Hur påverkar vår sömn huden?

Syror i hudvård – vilken ska jag välja?

Syror har intagit en självklar plats på badrumshyllan hos den hudvårdsintresserade. Med hjälp av syror kan man få bukt med hud som hamnat i obalans, släta ut fina linjer och få ett friskt och strålande ansikte. Här finner ni en smidig guide på de vanligaste syrorna och vad de kan göra för dig och din hud.

My Clarins – nya favoriten hos tonåringar

Clarins serie My Clarins riktar sig till tonåringar som söker den perfekta hudvårdsrutinen. Med avskalad och enkel design har Clarins skapat en serie som fokuserar på den unga huden, som innehåller allt från uppiggande ansiktscreme till rengöringsprodukter. My Clarins är dessutom vegan-friendly, framtagna med nästan enbart naturliga ingredienser och massor av kärlek. Med denna hudvårdsserie ska huden få vad som är bra för den, och detoxa bort vad som är dåligt. Låt oss introducera dig för några av produkterna!

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen infaller den åttonde mars och får oss att minnas kvinnans kamp för en självklar plats i samhället, och fortsätta eftersträva jämställdhet. Idag har dagen inte lika starkt politiskt inslag som den hade förr men är absolut lika viktig. Detta är dagen då man hedrar en speciell kvinna i sitt liv, sin mamma, dotter, fru eller bästa vän. Vägen fram till denna dag har inte varit spikrak men sedan 1912 infaller internationella kvinnodagen varje år i Sverige. Idag berättar vi om fem starka kvinnor som sannerligen har inspirerat oss med sin drivkraft och sina varumärken.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 5Mf54W (motverkar spam)