SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Dubbelrengöring - vad är det?

Dubbelrengöring - vad är det egentligen? Och varför gör man det? Det är en rengöringsteknik som har sitt ursprung i Asien (som många bra hudvårdsknep) där man på kvällen rengör sin hud i två steg. Man använder sig dels av en oljebaserad rengöring och i steg två använder man sig av en vattenbaserad rengöring som är anpassad just för din hudtyp. Läs vidare för att lära dig mer om denna rengöringsteknik och vilka produkter som du kan kika närmare på om du vill testa dubbelrengöring.

Bild: Dermalogica

Dubbelrengöring är något som man gör på kvällen, när man har en hel dag att tvätta bort. Makeup, solskydd, partiklar från yttre faktorer med mera sätter sig extra hårt på huden och kan vara svåra att få bort enbart med en vattenbaserad rengöring. Därför börjar nu det flesta märken rekommendera dubbelrengöring, eller en så kallad "pre wash".

Fördelar med dubbelrengöring

Fördelarna med dubbelrengöring är många! Men det främsta är att du enklare får bort makeup och fett, vilket gör att du har en mer ren hud att applicera dina efterföljande produkter på. Som bekant löser ju fett upp fett! En hud med rester av fett på har inte samma bra förutsättningar att ta åt sig av annan hudvård. 

Vilken oljebaserad rengöring ska jag välja?

Här är det tycke och smak som avgör, då man inte i detta steg bryr sig om hudtyp förutom om man är väldigt känslig. Gillar du ett cremigt balm eller en flytande olja? Vill du att ditt badrum ska dofta SPA på kvällstid eller vill du helst ha något doftfritt? Sådana parametrar spelar in när man väljer sin pre cleanse. Vissa märken har uttalade pre wash- produkter, medan du som ska använda produkten ska hålla utkik efter oljebaserade rengöringar 

Vill du läsa mer om specifika produkter vill vi tipsa om att läsa följande vårt inlägg om rengöringsolja här

Här kan du hitta alla rengöringsoljor, balmer och pre wash- produkter>

Vilken rengöring har jag sedan? 



Den vattenbaserade rengöringen tar bort vattenlöslig smuts och jobbar sedan på ditt specifika hudtillstånd och är utvald för din hudtyp. Så här ska du utgå från hur du upplever din hud och vad du har för mål med din hudvårdsrutin när du väljer rengöring. 
Är du osäker på vilken rengöring som passar dig? Fråga gärna oss om råd eller få en komplett produktrådgivning med hudanalys här.

Till alla rengöringar här>

Läs mer om:

Rengöring

Visa kommentarer
Produkterna till: Dubbelrengöring - vad är det?
De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 3rn8xE (motverkar spam)