eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Dubbelrengöring - vad är det?

Dubbelrengöring - vad är det egentligen? Och varför gör man det? Det är en rengöringsteknik som har sitt ursprung i Asien (som många bra hudvårdsknep) där man på kvällen rengör sin hud i två steg. Man använder sig dels av en oljebaserad rengöring och i steg två använder man sig av en vattenbaserad rengöring som är anpassad just för din hudtyp. Läs vidare för att lära dig mer om denna rengöringsteknik och vilka produkter som du kan kika närmare på om du vill testa dubbelrengöring.

Bild: Dermalogica

Dubbelrengöring är något som man gör på kvällen, när man har en hel dag att tvätta bort. Makeup, solskydd, partiklar från yttre faktorer med mera sätter sig extra hårt på huden och kan vara svåra att få bort enbart med en vattenbaserad rengöring. Därför börjar nu det flesta märken rekommendera dubbelrengöring, eller en så kallad "pre wash".

Fördelar med dubbelrengöring

Fördelarna med dubbelrengöring är många! Men det främsta är att du enklare får bort makeup och fett, vilket gör att du har en mer ren hud att applicera dina efterföljande produkter på. Som bekant löser ju fett upp fett! En hud med rester av fett på har inte samma bra förutsättningar att ta åt sig av annan hudvård. 

Vilken oljebaserad rengöring ska jag välja?

Här är det tycke och smak som avgör, då man inte i detta steg bryr sig om hudtyp förutom om man är väldigt känslig. Gillar du ett cremigt balm eller en flytande olja? Vill du att ditt badrum ska dofta SPA på kvällstid eller vill du helst ha något doftfritt? Sådana parametrar spelar in när man väljer sin pre cleanse. Vissa märken har uttalade pre wash- produkter, medan du som ska använda produkten ska hålla utkik efter oljebaserade rengöringar 

Vill du läsa mer om specifika produkter vill vi tipsa om att läsa följande artiklar på skönhetssnack.se, där vår oljeälskande e-handelschef Andrea testat och recenserat ett gäng oljebaserade rengöringar. 


Här kan du hitta alla rengöringsoljor, balmer och pre wash- produkter>

Vilken rengöring har jag sedan? Den vattenbaserade rengöringen tar bort vattenlöslig smuts och jobbar sedan på ditt specifika hudtillstånd och är utvald för din hudtyp. Så här ska du utgå från hur du upplever din hud och vad du har för mål med din hudvårdsrutin när du väljer rengöring. 
Är du osäker på vilken rengöring som passar dig? Fråga gärna oss om råd eller få en komplett produktrådgivning med hudanalys här.

Till alla rengöringar här>

Läs mer om:

Rengöring

Visa kommentarer
Produkterna till: Dubbelrengöring - vad är det?
Den blomstertid nu kommer

Det blomstrar på Hudoteket! Maxa sommaren och gör plats i badrumskåpet för några blommiga sommarfavoriter. En härlig doft av ros, persikoblomma eller varför inte solros? Nedan lyfter vi produkter med lite extra sommarfeeling.

Sex tips för fin sommarhud

Hur underhåller man huden under sommarmånaderna? Det finns några enkla gyllene regler som enligt oss verkligen får huden att stråla ikapp med solen.

Hudotekets midsommartips

Våra egna experter inom hudvård, makeup och hår ger dig sina bästa tips och idéer inför midsommar.

Scandinavian Beauty - less is more

Allt fler runt om i Skandinavien börjat anamma trenden där färre hudvårdsprodukter ska göra samma jobb som fler. I detta inlägg introducerar dig för den senaste snackisen: Scandi Beauty, där lagom är ledordet.

Solskydd, hudens bästa skydd mot åldrande

När vi blir äldre minskar kroppens elastin och kollagen, vilket leder till synligare rynkor och mindre spänst i huden. Vissa upplever också att de får mörkare fläckar i ansiktet, så kallade pigmentfläckar. Forskning visar att de som använt solskydd när de vistats i solen har färre rynkor och även fläckar. Varför är det så?

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: ntcxtE (motverkar spam)