eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Skäm bort din hud med en ansiktsmask

En ansiktsmask fyller många funktioner; de piggar upp trött och glåmig hud, förfinar linjer och ger en avslappnande effekt åt trötta ansiktsmuskler. De ger även långvarigt resultat - på sikt motverkar de ålderstecken, behåller ansiktets lyster och återfuktar. Vilken ansiktsmask passar just dig? Ta del av vår guide nedan.
ansiktsmask

Ansiktsmask – välj din favorit


Crememask
En crememask har en fyllig konsistens som tillför mängder med fukt och näringsgivande ämnen för huden i ansiktet. Cremen brukar inte torka in utan ligger kvar på huden för att sedan tvättas av eller klappas in i huden. Maskerna har många olika användningsområden, vissa är djupt återfuktande, medan andra har anti-age egenskaper - bara att välja efter dina önskemål!

Masker av denna typ kan många gånger även användas som nattmask och ersätta nattcremen. Detta brukar stå angivet bland maskens instruktioner, men är du osäker så är du välkommen att rådfråga oss

Foam mask
En foam mask kallas också för champagnemask då den har en bubblande konsistens som känns som en lätt smekning mot huden. Den härligt bubblande masken ger en avslappnande känsla och ger på köpet en härlig återfuktande effekt. Maskerna innehåller syrebärande ingredienser som ger huden ny energi.

Lermask
Lermasker brukar oftast användas på en fetare hud, då leran har en talgabsorberande effekt. Masken går ned på djupet, rengör dina porer och tar bort överflödigt fett från huden. Även du som har torrare hy kan använda en lermask någon gång i månaden för att ta del av den djuprengörande effekten.

Sheetmask / arkmask
Sheetmask är ett ark indränkt i serum, som en riktig boost, redo att verka på ditt ansikte. Arket är antingen en hel mask, med hål för ögon, näsa och mun eller så är den delad i två för mer exakt applicering. Masken ger serumet tid att absorberas av huden utan att dunsta. När masken är på plats kan du ta lite av det kvarvarande serumet från förpackningen och smörja in hals och dekolletage. Det finns flera olika sheetmasker med varierande egenskaper, så du kan med fördel ha flera olika hemma i badrumsskåpet och variera dem efter behov. Arken varierar också i utförande: i dukliknande bomullsmaterial, gelé och biocellulosa.


ansiktsmask
Exfolierande mask
Exfoliering innebär att man tar bort döda hudceller och smuts. En exfolierande mask innehåller oftast någon form av syra som både exfolierar hudytan och tillför fukt, beroende på vilken form av syra masken innehåller. Läs mer om de olika syrorna här.

Gelemask
En återfuktande och uppfriskande ansiktsmask kan vara räddningen när ens hud upplevs grå och torr. En gelémask känns sval mot huden och är lätt i konsistensen vilket snabbt ger liv till huden. Denna mask brukar vanligtvis tvättas bort efter verkningstiden eller också lämnar man kvar produkten och masserar in det som ligger kvar på ytan. Den svalkande känslan gör masken särskilt populär under varma sommarmånader och för de med blemmor och irritationer, då kylan skapar en lugnande effekt.

Peel of Mask
Detta är en mask du stryker på huden som sedan får torka. Därefter ”peelar du” av masken, som då börjat efterlikna en slags skyddsfilm över ansiktet. Med denna dras orenheter och smuts bort, men det finns även återfuktande varianter. Var noga med att masken verkligen får stelna, vilket gör det lättare när masken tas bort.

Ögonmask
En mask för ögonen hjälper dig att strama upp området kring ögonen, mörka ringar blir ljusare och påsar under ögonen blir mindre. De kan appliceras innan din makeup för ett piggt och vaket intryck, men kan också användas på kvällen för att verka under tiden du sover. Ögonmasken kommer i ”patches” som du lägger på huden nedanför ögat, men även i gelé eller cremeform.

Vad innebär det att ”multimaska”?


Begreppet ”multimaska” innebär att du använder flera olika masker samtidigt, för att få en så skräddarsydd rutin som möjligt för din hud. Detta är särskilt bra för de med kombinerad hy, som upplever att en mask inte kan verka för samtliga olika områden av huden. Du kanske upplever en oljigare panna men att kinderna snarare är torra? Då kan du använda en lermask på t-zonen och en återfuktande mask på kinderna.

En annan form av multimasking får du genom att först applicera ditt val av ansiktsmask och därefter även en ögonmask!

Om du tycker det är svårt att avgöra vilken ansiktsmask som skulle passa dig så rekommenderar vi att du gör vår hudanalys, så får du tips av våra hudterapeuter med produkter som passar dig allra bäst.
Läs mer om:

Ansiktsmask Peeling

Visa kommentarer
Produkterna till: Skäm bort din hud med en ansiktsmask
HEV-ljus

På senare tid har det pratats allt mer om High Energy Visible Light, även kallat HEV-ljus och högenergiljus. Forskning har visat att HEV-ljuset påverkar såväl hudens tillstånd som vår sömn. Vad innebär då HEV-ljus och kan man undvika det?

Cityskydd – ett perfekt UV-skydd till vardags

Miljöföroreningar kan göra mycket skada, inte bara på vår planet utan också på vår hud och vårt välmående. Dessa partiklar svävar runt i storstäder, landsbygden och även i hemmet.

Spana in vårens nyheter

I och med solens välkomnande strålar passar vi på att visa upp de nyheter som blänker lite extra hos oss just nu. Söker du ett skimrande glow som framhäver dina kindben eller kanske något som utmärker dina läppar och ögon? Spana in vårens nyheter hos oss!

Vinnarna i Swedish Beauty Awards

Äntligen har vinnarna korats i årets upplaga av Swedish Beauty Awards. Många produkter har utmärkts sig under året som gått och vi har flera av vinnarna här hos oss på Hudoteket.

Peeling – vägen till glow och slätare hud

Peeling är vägen till en friskare och mer strålande hud. En peeling hjälper huden på olika plan, men i grund och botten har de samma funktion – att ta bort döda hudceller och ta fram den fina, friska huden som gömmer sig där under.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: ywsfyy (motverkar spam)