eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Sex tips för fin sommarhud

Hur underhåller man huden under sommarmånaderna? Det finns några enkla gyllene regler som enligt oss verkligen får huden att stråla ikapp med solen.

 

Sex hudvårdstips i sommar


Behåll makeupen med en bra primer
När du svettas i sommarvärmen ökar risken för att bli oljig i ansiktet vilket kan göra att sminket har svårt att fästa ordentligt. För att slippa det bör du använda en primer som håller allt på plats. Med en primer slätas huden ut och upplevs mjukare, samtidigt som mindre skönhetsfel korrigeras. Dessutom kan du känna dig trygg med att din makeupbas även står emot oberäkneliga regnskurar…

Byt till en lättare dagcreme
Under sommaren kan du med fördel använda en lättare dagcreme och gärna en som tillför lite färg om du känner dig för naken utan din vanliga foundation. En dagcreme återfuktar huden och skyddar mot yttre påfrestningar utan att vara tjock eller fet i konsistensen.

Tänk på solskydd
Man brukar prata om att man får torr hud under vinterhalvåret, men även under sommarmånaderna upplever många att de blir stramare i huden. Det som främst torkar ut huden sommartid är de starka UV-strålarna från solen. Undvik detta genom att införskaffa en bra solskyddsfaktor som passar din hudtyp – läs mer om det här.

Fyll på med hudens C-vitamin
En annan viktig ingrediens på sommaren, men även under årets andra årstider, är en högkvalitativ antioxidantprodukt – C-vitaminen. C-vitamin stärker huden, hjälper den att stå emot fria radikaler och stimulerar kollagenproduktionen. När huden utsätts för UV-ljus minskar mängden C-vitamin i huden, det är därför det är extra viktigt att tillföra detta i din hudvårdsrutin just under sommaren.

Ge svalkan ett ansikte 
Det finns många olika ansiktsmasker, skapade efter olika hudtyper och önskemål. Den kan bland annat pigga upp trött och glåmig hud, förfina linjer och ge en avslappnande effekt åt trötta ansiktsmuskler. De ger även långvarigt resultat - på sikt motverkar de ålderstecken, behåller ansiktets lyster och återfuktar.
Under sommaren kan det vara skönt att kyla ner ansiktet efter mycket värme och sol. Välj då en ansiktsmask med kylande egenskaper som ger en svalkande känsla och lugnar din hud.

Fuktbomba med en mist

Sist men inte minst vill vi tipsa om misten. En mist ger snabbt huden ny energi och borta är trött och glåmig hud. Dessutom tillför den fukt och huden känns härligt återfuktad efteråt. 


Tänk på att dricka mycket vatten


Uttorkning är inget vi vill drabbas av under sommaren. Tänk på att alltid ha en vattenflaska till hands, att fylla på med vätska är bra för både insidan och utsidan så det finns inga ursäkter här!


Är du osäker på hur du får rätta looken under midsommar? Spana in våra experttips här
Läs mer om:

Visa kommentarer
Höstens hjältar - ingredienserna att satsa på

Likt vädret utanför skiftar så ändrar sig också vår hud när hösten kommer intågande. Plötsligt kanske du märker att produkter du alltid använt inte ger den effekt du önskar och att huden känns torr och stram. Hudoteket kommer till undsättning - vi har listat höstens hjältar som kommer lämna din hud fräsch, förnyad och i toppskick!

Kunder rekommenderar: Elixir Cosmecuticals

Har du svårt att veta vilka hudvårdsprodukter som passar dig och dina behov? Vår hud är unik och med dagens gedigna utbud av skönhetsprodukter kan det tyckas svårt att välja rätt. Här finner du några kunders utlåtande efter att de provat Elixir Cosmeceuticals.

Hudo tipsar: tricksen för en pigg och vaken blick

Långa dagar på kontoret, sena kvällar ute, barn som inte vill sova, trötthetstecken som verkar bli djupare och djupare - allt detta avslöjas runt den bräckliga huden kring ögonen. Lösningen? Släng ett öga på det här inlägget för några värdefulla tips

Flirtiga fransar och bryn

Upplever du att ögonen behöver piggas upp och att lite mer färg och volym skulle göra susen? Här kan du ta del av våra tillbehör till fransar och bryn.

Allt du behöver veta om ögoncreme

Att ögonen är själens spegel är ett uttryck som man har hört både en och två gånger, så varför inte ta hand om dem på bästa vis? Varför använder man egentligen creme anpassat enbart för ögonen och hur applicerar man cremen på bästa vis? Här finner du svaren.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: SFrAJc (motverkar spam)