SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Sex tips för fin sommarhud

Hur underhåller man huden under sommarmånaderna? Det finns några enkla gyllene regler som enligt oss verkligen får huden att stråla ikapp med solen.

 

Sex hudvårdstips i sommar


Behåll makeupen med en bra primer
När du svettas i sommarvärmen ökar risken för att bli oljig i ansiktet vilket kan göra att sminket har svårt att fästa ordentligt. För att slippa det bör du använda en primer som håller allt på plats. Med en primer slätas huden ut och upplevs mjukare, samtidigt som mindre skönhetsfel korrigeras. Dessutom kan du känna dig trygg med att din makeupbas även står emot oberäkneliga regnskurar…

Byt till en lättare dagcreme
Under sommaren kan du med fördel använda en lättare dagcreme och gärna en som tillför lite färg om du känner dig för naken utan din vanliga foundation. En dagcreme återfuktar huden och skyddar mot yttre påfrestningar utan att vara tjock eller fet i konsistensen.

Tänk på solskydd
Man brukar prata om att man får torr hud under vinterhalvåret, men även under sommarmånaderna upplever många att de blir stramare i huden. Det som främst torkar ut huden sommartid är de starka UV-strålarna från solen. Undvik detta genom att införskaffa en bra solskyddsfaktor som passar din hudtyp – läs mer om det här.

Fyll på med hudens C-vitamin
En annan viktig ingrediens på sommaren, men även under årets andra årstider, är en högkvalitativ antioxidantprodukt – C-vitaminen. C-vitamin stärker huden, hjälper den att stå emot fria radikaler och stimulerar kollagenproduktionen. När huden utsätts för UV-ljus minskar mängden C-vitamin i huden, det är därför det är extra viktigt att tillföra detta i din hudvårdsrutin just under sommaren.

Ge svalkan ett ansikte 
Det finns många olika ansiktsmasker, skapade efter olika hudtyper och önskemål. Den kan bland annat pigga upp trött och glåmig hud, förfina linjer och ge en avslappnande effekt åt trötta ansiktsmuskler. De ger även långvarigt resultat - på sikt motverkar de ålderstecken, behåller ansiktets lyster och återfuktar.
Under sommaren kan det vara skönt att kyla ner ansiktet efter mycket värme och sol. Välj då en ansiktsmask med kylande egenskaper som ger en svalkande känsla och lugnar din hud.

Fuktbomba med en mist

Sist men inte minst vill vi tipsa om misten. En mist ger snabbt huden ny energi och borta är trött och glåmig hud. Dessutom tillför den fukt och huden känns härligt återfuktad efteråt. 


Tänk på att dricka mycket vatten


Uttorkning är inget vi vill drabbas av under sommaren. Tänk på att alltid ha en vattenflaska till hands, att fylla på med vätska är bra för både insidan och utsidan så det finns inga ursäkter här!


Är du osäker på hur du får rätta looken under midsommar? Spana in våra experttips här
Läs mer om:

Visa kommentarer
Cleanformance - ny hudvårdsserie från Babor

Babor lanserar en ny serie med clean beauty i fokus. Produkterna är veganska och lämnar ett rent resultat på både hud och miljö. Nedan presenterar vi de nya produkterna och tanken bakom hudvårdsserien Cleanformance.

Nya Exuviance - ett märke blir två

Populära Exuviance gör våren 2020 en spännande relansering av sitt varumärke. I samband med det uppdateras sortimentet och såväl salong som webshop kommer få ta del av spännande nyheter. Här kan du läsa mer om denna storsatsning.

Soligare tider: komplettera hudvårdsrutinen med C-vitaminserum

Det är allmänt känt att C-vitamin är bra för hälsan, men vitaminet gör även underverk för huden. Det stärker hudens barriär och skyddar mot fria radikaler och solskador. Samtidigt stimulerar C-vitaminet kollagenproduktionen vilket ger en mer elastisk och slät struktur. Huden får även en jämnare hudton och en fin lyster.

Lindrande produkter under pollensäsongen

Under den långa, mörka vintern hinner vi nästan glömma bort dess existens, men när våren stundar och träden börjar bli gröna kommer den som ett brev på posten - pollenallergin. Svullna och irriterade ögon, en rinnande näsa och nysningar blir vardagen för allergiker och som en följd av det kan hyn bli känslig och irriterad. Många upplever att huden rodnar, kliar och lätt blir torr. Nedan har vi samlat våra bästa tips för att ta hand om huden lite extra i pollentider!

Vinnarna i Swedish Beauty Awards

Håll i er "beautyjunkies"! Vi har ett resultat. Vinnarna i årets upplaga av Swedish Beauty Awards har äntligen korats. De vinnande produkterna är de som utmärkt sig mest under året som gått (2019). Vi visar stolt upp vinnarna du hittar hos oss på Hudoteket.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 5q8M7c (motverkar spam)