eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Sex tips för fin sommarhud

Hur underhåller man huden under sommarmånaderna? Det finns några enkla gyllene regler som enligt oss verkligen får huden att stråla ikapp med solen.

 

Sex hudvårdstips i sommar


Behåll makeupen med en bra primer
När du svettas i sommarvärmen ökar risken för att bli oljig i ansiktet vilket kan göra att sminket har svårt att fästa ordentligt. För att slippa det bör du använda en primer som håller allt på plats. Med en primer slätas huden ut och upplevs mjukare, samtidigt som mindre skönhetsfel korrigeras. Dessutom kan du känna dig trygg med att din makeupbas även står emot oberäkneliga regnskurar…

Byt till en lättare dagcreme
Under sommaren kan du med fördel använda en lättare dagcreme och gärna en som tillför lite färg om du känner dig för naken utan din vanliga foundation. En dagcreme återfuktar huden och skyddar mot yttre påfrestningar utan att vara tjock eller fet i konsistensen.

Tänk på solskydd
Man brukar prata om att man får torr hud under vinterhalvåret, men även under sommarmånaderna upplever många att de blir stramare i huden. Det som främst torkar ut huden sommartid är de starka UV-strålarna från solen. Undvik detta genom att införskaffa en bra solskyddsfaktor som passar din hudtyp – läs mer om det här.

Fyll på med hudens C-vitamin
En annan viktig ingrediens på sommaren, men även under årets andra årstider, är en högkvalitativ antioxidantprodukt – C-vitaminen. C-vitamin stärker huden, hjälper den att stå emot fria radikaler och stimulerar kollagenproduktionen. När huden utsätts för UV-ljus minskar mängden C-vitamin i huden, det är därför det är extra viktigt att tillföra detta i din hudvårdsrutin just under sommaren.

Ge svalkan ett ansikte 
Det finns många olika ansiktsmasker, skapade efter olika hudtyper och önskemål. Den kan bland annat pigga upp trött och glåmig hud, förfina linjer och ge en avslappnande effekt åt trötta ansiktsmuskler. De ger även långvarigt resultat - på sikt motverkar de ålderstecken, behåller ansiktets lyster och återfuktar.
Under sommaren kan det vara skönt att kyla ner ansiktet efter mycket värme och sol. Välj då en ansiktsmask med kylande egenskaper som ger en svalkande känsla och lugnar din hud.

Fuktbomba med en mist

Sist men inte minst vill vi tipsa om misten. En mist ger snabbt huden ny energi och borta är trött och glåmig hud. Dessutom tillför den fukt och huden känns härligt återfuktad efteråt. 


Tänk på att dricka mycket vatten


Uttorkning är inget vi vill drabbas av under sommaren. Tänk på att alltid ha en vattenflaska till hands, att fylla på med vätska är bra för både insidan och utsidan så det finns inga ursäkter här!


Är du osäker på hur du får rätta looken under midsommar? Spana in våra experttips här
Läs mer om:

Visa kommentarer
Så maxar du beachhåret

Planeras det långa dagar på stranden följt av en after beach på kvällen? Med bra produkter för håret kan du gå direkt från vattenbrynet och till festen. Vi ger dig tipsen så att du kan maxa beachhåret.

Beauty på beachen - produkter som håller för strand och bad

Sommartider brukar innebära en hel del tid på beachen. Därför fokuserar vi i detta inlägg på bra produkter som håller för bad och lek samtidigt som du får en återfuktad hy som håller UV-strålarna i schack.

Intimt med DeoDoc

Hudoteket har haft finbesök av systrarna Hedieh och Hasti Asadi, grundarna till DeoDoc. DeoDoc är varumärket som fokuserar på bra och vårdande produkter samt rakprodukter för intimområdet.Vi passade på att ställa några frågor för att lära känna systrarna och varumärket lite bättre. Visste du exempelvis att vi har precis likadana svettkörtlar i intimområdet som vi har under armarna?

Piffa din perfekta sommarkropp

Är du redo för sommaren? Klart du är! Inget är mer vackert än en människa som med självsäkerhet bär upp sin kropp. Sommaren är dessutom bästa tiden att göra det på. Ta fram din lyster och visa upp mjuka, smidiga ben. Nu är det dags att piffa till din perfekta sommarkropp!

Packa lätt med multiprodukter

Multiprodukter är otroligt smidigt, inte bara under semestertider. Har du ont om plats i badrummet? Ska du resa bort och vill få plats med allt i en väska? Söker du efter en smidigare skönhetsrutin? Då är multiprodukter något för dig.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: T2DrvQ (motverkar spam)