SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Reparera sommarhåret

Många bad och användning av värmeverktyg kan göra håret torrt, sprött och utan liv. Känner du igen dig? Sommaren är fantastisk på många vis, men efter ett par härliga semesterveckor så är håret kanske inte lika utvilat som kroppen. Här kan du ta del av vår hårakut som reparerar sommarhåret!Duscha med måtta

Duscha inte för ofta! Detta för att hårets naturliga balans kan rubbas och producera mer eller mindre olja. Ett torrshampoo är därför ett smidigare alternativ för en uppfräschning mellan tvättarna. R+Co Death Valley Dry Shampoo tar bort överflödig olja samtidigt som den bygger volym och inger struktur.


Frissigt hår – no more

Upplever du att håret eller framförallt att topparna är väldigt torra och att håret är frissigt är det bra att investera i en hårolja som mjukar upp håret, tillför fukt och gör det mindre frissigt. Tänk på att bara applicera en liten mängd olja i topparna, risken är annars att man överdoserar och håret kan bli flottigt och tungt. Sisleys Precious Hair Care Oil Glossiness & Nutrition tillför näring, lyster och mjukhet till hårstråna. Tack vare en blandning av oljor från bland annat passionsfrukt, shea och bomullsfrön återuppbygger den varsamt längderna och skapar en ljus film runt hårstrået. 


Leave In-produkter till vardags

Efterbehandlade hårprodukter som inte behöver tvättas ur är som en livvakt dygnet runt för ditt hår. Produkterna finns för olika hårtyper och verkar tills det är dags för nästa dusch. Unite 7Seconds Condition Leave In Detangler är ett leave in-balsam i sprayform som hjälper dig reda ut ditt hår, samtidigt som det återfuktar och mjukgör håret. Inom sju sekunder är tovorna försvunna och ditt hår börjar kännas levande igen. Formulan ger näring på djupet och stärker håret.


En hårmask ger återhämtning

En hårmask ger håret en välbehövlig uppfräschning och låter håret återhämta sig. De innehåller höga koncentrationer av reparerande och fuktgivande ingredienser. Davines The Let It Go Circle ger nytt liv till håret efter stressade situationer, så som flygresor och sena nätte, eller om håret har blivit utsatt för mycket värme, kyla och UV- strålar. Masken lugnar håret samtidigt som det mjukgör och återfuktar.


Fräscha upp gulnat hår

För att slippa gula toner i håret kan man med fördel använda ett silvershampoo och balsam. Det lila pigmentet i dessa neutraliserar de gula tonerna. Följ instruktionerna och använd ett par gånger i veckan så kommer håret få en kallare nyans. Unite Blonda Stay Cool Trio är ett kit med produkter vars uppgift är att bibehålla och förstärka kalla, blonda toner och ge lyster och glans till håret.Solskydd med extra wow-effekt

Använd solskyddsfaktor som skyddar håret från att blekas ytterligare. Utöver detta bör man använda hatt för att skydda ytterliggare. Decléor Aroma Sun Expert Summer Oil SPF30 är en sololja som är utvecklad för att passa både kroppen och håret. Den har solskyddsfaktor 30, närar och mjukgör huden samt håret.


Hårens bästa vänner – året om

Den patenterade molekylen Olaplex som finns i produkterna, som reparerar och länkar ihop hårets svavelbindningar. Svavelbindningarna utsätts för slitage varje dag genom kemiska behandlingar, värmeverktyg samt tvättning och borstning. Olaplex-molekylen finns både i hemmaprodukter och salongsbehandlingar, och gör att du kan reparera hår men också göra kemiska behandlingar på håret utan att det tar lika mycket skada. Här finner du vårt utbud.Vill du ha fler tips på hur man tar hand om håret på bästa vis? Rådfråga gärna oss så kan vi tipsa om produkter utefter din hårtyp.
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Reparera sommarhåret
Skönhet på franska

Mode, baguetter och ett vackert språk. Listan kan göras lång på ord som dyker upp i huvudet när vi säger "Frankrike". Modetermerna Chic och Stylish avspeglar sig även i den franska skönheten, som handlar mycket om att det eleganta möter det avslappnande och naturliga.  

Italiensk skönhet - människa och miljö i fokus

"Ciao Bella!" eller "Hej, vackra du!" som det heter på svenska, är en klassisk italiensk fras som du förmodligen har hört. Kanske tänker du på pasta, röda viner och romantik när du hör ordet Italien? Vi på Hudoteket tänker på hud- och hårvård och det vackra i det lilla!

Hur hittar man rätt solskydd för barn?

Barn älskar att leka ute i solen och på stranden under sommarens soliga månader. Men vi blir också mer och mer medvetna om hur farliga solens strålar är och deras ökade intensitet, och detta gäller i synnerhet för barn. Vi förklarar nedan hur du ska tänka när du väljer solskydd till dina barn.

Syror och retinol i solen

Vi är allt fler som upptäckt fördelarna med att använda produkter med syror och aktiva ämnen i sin dagliga hudvårdsrutin och vilken skillnad de faktiskt gör för vår hud. Men hur ska vi tänka nu när solen tittar fram? Kan vi fortsätta använda våra produkter med syror eller bör vi fundera en extra gång?

Cleanformance - ny hudvårdsserie från Babor

Babor lanserar en ny serie med clean beauty i fokus. Produkterna är veganska och lämnar ett rent resultat på både hud och miljö. Nedan presenterar vi de nya produkterna och tanken bakom hudvårdsserien Cleanformance.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Td9knc (motverkar spam)