SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

7 tips till perfekt sommarhår

Sommaren är snart här och det är helt fantastiskt! Men någonstans mellan grillkvällar, sol och bad är det lätt att glömma att vårda sitt hår. Här kommer därför sju tips på hur du kan boosta ditt hår lite extra till sommaren, och låta svallet glänsa framöver!



Duscha med måtta & använd torrschampo 


Tvätta inte håret för ofta! Vi vet att det är lättare sagt än gjort, men om du duschar för ofta kommer hårets naturliga balans att rubbas och producera mer eller mindre olja. Du irriterar då hårbotten som blir torr och du kan få eksem. Dessutom gör det också att håret fortare blir fett, och det är väl något som du vill undvika? 

Rekommendationen är att tvätta håret en till två gånger i veckan, vilket är en omställning för dig som är van att tvätta det oftare. Vi vet att det är ganska tufft att vänja av håret vid mer regelbunden tvätt, men det kommer att vara värt det! 

Ett torrschampo är därför ett smidigare alternativ för en uppfräschning mellan tvättarna. Spana in våra två tips här: 

R+Co Death Valley Dry Shampoo

Unite U:Dry High Dry Shampoo 

Tar bort överflödig olja, samtidigt som den bygger volym och inger struktur. Win win!  Perfekt för dig med tunt och oljigt hår! Genomskinligt torrschampo som snabbt absorberar överflödiga oljor. 


Frissigt hår – no more


Upplever du att ditt hår, eller framförallt att topparna, är väldigt torra? Och känner du ibland att ditt hår är alldeles för frissigt? Ja, då kan det vara en bra idé att investera i en hårolja som mjukar upp håret, tillför fukt och gör det mindre frissigt. 

Hårolja är en viktig del av hårvårdsrutinen och har en mängd av goda egenskaper. De flesta oljorna går att applicera i både torrt och fuktigt hår, och kramas in i hårtopparna. Kom ihåg att det räcker med en liten mängd olja i topparna (oftast räcker det med 1-3 droppar). Om du överdoserar kan håret bli flottigt och tungt. 


Hair Ritual by Sisley Precious Hair Care Oil Glossiness & Nutrition

Davines Essential OI Oil Absolure Beautifying Potion

Tillför näring, lyster och mjukhet till hårstråna! Återbygger längderna och skapas en ljus film från hårstrået.  Multifunktionell hårolja som gör underverk för alla hårtyper. Oljan både stylar håret och verkar intensivt vårande.  



Leave In-produkter till vardags


Efterbehandlade hårprodukter som inte behöver tvättas ur är som en livvakt dygnet runt för ditt hår. Produkterna finns för olika hårtyper och verkar tills det är dags för nästa dusch. Det är ett riktigt must have i ditt badrumsskåp. Spana in två av våra favoriter här! 

Unite 7Seconds Condition Leave In Detangler 

Davines Heart of Glass Sheer Glaze

Återfuktande spraybalsam som hjälper till att reda ut, reparera och vårda håret. Ditt hår känns starkare och mjukare! Är du blondin? Då är detta produkten för dig! En glansgivande leave-in creme, speciellt framtagen för blondier.  


En hårmask ger återhämtning


En hårmask ger håret en välbehövlig uppfräschning och låter håret återhämta sig. De innehåller höga koncentrationer av reparerande och fuktgivande ingredienser. Perfekt att använda när du känner att du vill ge lite nytt liv till håret efter stressade situationer, så som flygresor och sena nätter. Eller om håret har blivit utsatt för mycket värme, kyla och UV-strålar. 

Det är just anledningen att hårmasker är superbra att använda under sommaren (och vintern för den delen), då både kyla och värme sliter extra på håret. 

Davines The Let It Go Circle 

Maria Nila Head & Hair Heal Masque 

Hårmask som ger fukt och gör ditt hår fantastiskt mjukt! Perfekt för både hår och hårbotten. Den här masken passar utmärk för dig som har håravfall och/eller hårbottensproblem. Lugnande och hårväxtstimulerande!



Fräscha upp gulnat hår


För att slippa gula toner i håret kan man med fördel använda ett silvershampoo och balsam. Det lila pigmentet i dessa neutraliserar de gula tonerna. Följ instruktionerna och använd ett par gånger i veckan så kommer håret få en kallare nyans.


Maria Nila Sheer Silver Beauty Bag

Unite Blonda Trio Kit  

Ett kit med violetta pigment som motverkar gula och guldiga nyanser, samtidigt som du stärker hårets struktur. Ultimata kitet för alla blonder - du får schampo, balsam och leave-in produkt, allt i ett kit! 

Solskydd med extra wow-effekt


Använd solskyddsfaktor som skyddar håret från att blekas ytterligare. Utöver detta bör man använda hatt för att skydda ytterliggare. 

Evy Technology UV/Heat Hair Mousse 

Unite U Argan Oil 

Multifunktionell hårmousse med vårdande egenskaper & långvarigt UV-och värmeskydd i upp till 210°C.Lyxig hårolja som ger håret en oslagbar glans, samtidigt som det innehåller UV-skydd och motverkar frissihet. 

Hårens bästa vänner – året om


Den patenterade molekylen Olaplex som finns i produkterna, som reparerar och länkar ihop hårets svavelbindningar. Svavelbindningarna utsätts för slitage varje dag genom kemiska behandlingar, värmeverktyg samt tvättning och borstning. Olaplex-molekylen finns både i hemmaprodukter och salongsbehandlingar, och gör att du kan reparera hår men också göra kemiska behandlingar på håret utan att det tar lika mycket skada. Här finner du vårt utbud.



Olaplex No.3 Hair Perfector 

Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo

En intensivt verkande hårinpackning som fungerar på blött, handdukstorkat eller torrt hår.Ett krämigt, drygt och vårdande schampo byggt på Olaplex-teknologin. Passar alla hårtyper! 


Vill du ha fler tips på hur man tar hand om håret på bästa vis? Rådfråga gärna oss så kan vi tipsa om produkter utefter din hårtyp.
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: 7 tips till perfekt sommarhår
Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen infaller den åttonde mars och får oss att minnas kvinnans kamp för en självklar plats i samhället. Det är också en påminnelse om att fortsätta eftersträva jämställdhet. Idag berättar vi om elva starka kvinnor som sannerligen har inspirerat oss med sin drivkraft och sina varumärken.

Beautytrender 2024

Slugging, glossig makeup och haircycling är bara några av 2024 års skönhetstrender. Vi berättar allt du behöver veta om årets viktigaste skönhetsmåsten!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: EXLakE (motverkar spam)