SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Rengöring - A och O för en bra hudvårdsrutin

Huden i ansiktet är väldigt tunn och är i ständig kontakt med externa faktorer. Därför är det viktigt att ta sig tiden och rengöra ansiktet noggrant, morgon som kväll. Här kan du läsa mer om varför rengöringen bör vara bland din största prioritet i din hudvårdsrutin.


Upplever du skillnad på din hud efter att du har tvättat ansiktet? Det är inte inbillning. När man tvättar ansiktet så tar man bort partiklar och smuts som sitter på huden och gör att du får fram fräsch och ren hud. Även om du inte bär makeup kommer ansiktet att ha samlat på sig olja, slaggprodukter och föroreningar i slutet av dagen, om man då lämnar det otvättat kan detta täppa till porerna, vilket gör att du kan få irritationer, blemmor och att huden ser glåmig och tråkig ut. 


Förhindra rynkor och för tidiga tecken på åldrande


På sikt kommer föroreningar, så som fria radikaler, att skada hudens skyddande barriär. Detta resulterar i uttorkning och förlorad elasticitet, vilket också innebär att rynkor, fina linjer och mörka fläckar lättare kan uppstå. Hela dagen är huden i ansiktet kontinuerligt täckt med bakterier, föroreningar, virus, smuts och döda hudceller. En daglig rengöring avlägsnar detta och lämnar huden ren och fräsch. Utan tvätt skulle din hud täckas med ett tjockt lager smuts som täpper till och gör det svårt för andra produkter att tränga igenom huden ordentligt. Under natten rensar vår hud ut slaggprodukter. Det innebär att huden naturligt rensar ut fetter, smuts och slagg - som lägger sig på hudytan. Av denna anledning är det viktigt att du även rengör ansiktet på morgonen, så att dessa slaggprodukter har ”någonstans att ta vägen” och inte stannar kvar på huden.

Ett micellärvatten är en smidig lösning när man vill att rengöringen ska gå fort. Comfort Zone Essential Micellar Water är ett multiaktivt vatten som enkelt rengör ansikte, ögon och läppar. Den är fräsch, lätt och extremt mild som tar bort makeup och rengör porerna. Dessutom behöver man inte skölja av den efteråt. 


Rengöring gör mer än bara rengör

Varför är det då så viktigt att välja en bra rengöring?

En bra rengöring har rätt pH-värde för din hud och hjälper till att upprätthålla din huds naturliga balans. Din hud har naturligt ett pH-värde runt 4,5–5,5, om då rengöringsprodukten har ett pH-värde som ligger för långt från hudens så kommer den i obalans. Det är därför man inte ska rengöra sitt ansikte med vanlig tvål som har ett alldeles för högt värde för ansiktet. Tvål kan även göra att du får torr hud och torrhetsrynkor, eller om du har fet hy så producerar huden mer fett för att kompensera för förlusten. Det ger en obalans i hyn med risk för att man blir glansig och med blemmor och irritationer som följd.


Ansiktsvatten

Efter att man har rengjort ansiktet tillför man ett återställande ansiktsvatten. Ansiksvattnet ska först och främst återställa pH-värdet i huden, som har rubbats vid kontakt med vatten. Kranvattnets pH-värde är 7 och är för starkt för huden. Om man inte balanserar värdet så utsätter man huden för onödig stress och den blir mer mottaglig för fria radikaler och bakterier som kan skada huden.


Tillbehören som ger en fräsch och ren hud


Även bra produkter kan bli ännu bättre med rätt tillbehör. Sensai Sponge Chief är en ekologisk tvättduk för användning vid borttagning av hudvårdsprodukter och makeup. Fukta den med vatten svep sedan över ansiktet för att ta bort alla rengöringsprodukter och masker. Efter användning sköljs tvättduken i varmt vatten och man låter den självtorka.

Borste med peeling


Söker du en ordentlig djuprengöring så har Bareminerals en Double Cleansing Brush som du använder tillsammans med rengöring och/eller peeling för en skräddarsydd djuprengöring. Borsten har mjuka syntetiska strån och en mitt med gummiknoppar som masserar milt. Huden lämnas len, mjuk och ordentligt rengjord.


Svampar för daglig rengöring

Rengöringssvampar är också väldigt effektiva och tar bort rengöringsprodukter samt makeup i ett svep. Strukturen på svamparna ger huden en micropeeling vid varje tvätt, så yttorrhet och orenheter håller sig borta. Med dessa svampar får huden en fräsch lyster och dina handdukar håller sig rena längre.

Vi kan guida dig rätt

Nyckeln till god hudvård är att känna din hud och behandla den väl, är du osäker på vad den faktiskt behöver är vårt bästa råd att göra vår hudanalys så att du får skräddarsydda produkter.

Hitta en bra hudvårdrutin som passar dig och dina behov, följ den sedan dagligen så har du gjort en god investering i din huds välmående!

Så väljer du rätt rengöring efter din hudtyp
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Rengöring - A och O för en bra hudvårdsrutin
De vanligaste hudproblemen

Det pratas ofta om att välja produkter efter sin hudtyp, men det är svårare om man dessutom har känslig hud eller till och med hudåkommor så som eksem eller rocasea. Här nedan kan du läsa mer om vanliga hudproblem och tips på hur du får bukt eller kan lindra det. Du är långt ifrån ensam om att ha en hud som krånglar!

De fem bästa ansiktskrämerna för torr hud

Torr hud känns ofta igen på att den är stram, oelastisk och ibland även med rodnad. Att man har torr hud kan bero på flera orsaker, inte minst det växlande klimatet utomhus. Oavsett orsak så behöver en torr hudtyp ordentligt med återfuktning, här listar vi våra fem favoriter.

Stora porer i ansiktet - vad, hur och varför

Det vi alla har gemensamt, oavsett hudtyp, är att rätt val av hudvård är en grundregel för välmående och balanserad hy. Upplever du att du har stora porer som stör? Varför har vi ens porer? Hudoteket ger dig svaren!

Akne, finnar, blemmor - så får du bukt på dem

Akne, som ofta kallas finnar, är utslag som beror på inflammerade talgkörtlar. Akne är vanligt och helt ofarligt. Ofta får man akne i ansiktet, på bröstet och på ryggen, där du har flest talgkörtlar. Anledningarna till att man får akneutbrott är många, och det är svårt att sätta fingret på varför just du fått det. Vi har listat de vanligaste orsakerna och produkttips för att göra utbrotten mildare.

Probiotisk hudvård - framtidens skönhet

Vad innebär mikroflora och probiotika inom hudvård? Varför är det så bra för huden? Vi reder ut begreppen och tipsar om varumärket som har satt probiotikan på kartan!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: t5N9sn (motverkar spam)