SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Dubbelrengöring - varför är det så bra?

I genomsnitt lägger vi endast 20 sekunder på att rengöra ansiktet varje dag. På så kort tid får man svårt att lösa upp de lager av makeup och solcreme, samt hudceller och talg som samlats på huden under dagen. Om huden inte blir ren gör dessa partiklar din hud glåmig och tilltäppt vilket kan skapa hudirritation och känslighet. Här tipsar vi om hur du gör huden ren på djupet.


En rutin från Asien


Att rengöra huden kan tyckas enkelt, det är ju bara att använda en rengöring så är det borta… Eller? Faktum är att mängder av rester kan finnas kvar på huden, särskilt vid användning av fetare produkter, så som solcremer och makeup. Därför är dubbelrengöring så bra, för den tillåter huden att bli ordentligt ren. När du har tagit bort allt smuts från din hud i första steget kan du sedan rengöra dina porer och se till att du faktiskt rengör huden och inte bara tar bort sminket.

Denna rengöringsrutin härstammar från Asien, och där är UV-skydd en viktig del av den dagliga hudvårdsrutinen (oavsett årstid eller väder) så det är inte konstigt att rengöringsrutinen är optimal för att få bort UV-skydd.


Först olja, sedan vatten


När man dubbelrengör börjar man först med en oljebaserad rengöring som löser upp solskydd, dagcremer och makeup, sådant som är lite fetare och svårare att lösa upp. Därefter använder man en vattenbaserad rengöring, till exempel en som sköljs bort med vatten, eller så använder man ett micellärt vatten.

Vad är skillnaden mellan micellärt vatten och ansiktsvatten?

Micellärt vatten är rengörande, medan ansiktsvatten återställer pH-värdet i huden efter tvätt. Micellär innebär att produkten innehåller miceller, som fångar upp smuts, olja och makeup, likt en magnet. Man fuktar en bomullsrondell och sveper över ansiktet med lätta cirkelrörelser, sedan upprepar man proceduren tills ansiktet är rengjort.


Fördelarna med en dubbelrengöring


• Den torkar inte ut huden, istället ger de mjukgörande oljorna näring till vår hud och tar bort all smuts.

• Man blir renare. Genom att använda oljor får vi enkelt bort makeup, cremer och överflödig olja från huden.

• En dubbelrengöring förbättrar cirkulationen, då man masserar in produkten för att lösa upp smutsen och på så vis även ger ansiktet en skön massage.


När tidsbristen gör sig påmind


Ibland räcker inte tiden till, så är det ibland. Då kanske en dubbelrengöring inte är det man prioriterar (även fast denna rutin faktiskt inte tar jättemycket längre tid). Då kan det vara skönt med ett smidigt alternativ som ändå gör sitt jobb. Här kan du läsa mer om hur du väljer rengöring efter din hudtyp.

 

(Länka till olika dubbelrengöringar i inlägget)
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Dubbelrengöring - varför är det så bra?
Italiensk skönhet - människa och miljö i fokus

"Ciao Bella!" eller "Hej, vackra du!" som det heter på svenska, är en klassisk italiensk fras som du förmodligen har hört. Kanske tänker du på pasta, röda viner och romantik när du hör ordet Italien? Vi på Hudoteket tänker på hud- och hårvård och det vackra i det lilla!

Hur hittar man rätt solskydd för barn?

Barn älskar att leka ute i solen och på stranden under sommarens soliga månader. Men vi blir också mer och mer medvetna om hur farliga solens strålar är och deras ökade intensitet, och detta gäller i synnerhet för barn. Vi förklarar nedan hur du ska tänka när du väljer solskydd till dina barn.

Syror och retinol i solen

Vi är allt fler som upptäckt fördelarna med att använda produkter med syror och aktiva ämnen i sin dagliga hudvårdsrutin och vilken skillnad de faktiskt gör för vår hud. Men hur ska vi tänka nu när solen tittar fram? Kan vi fortsätta använda våra produkter med syror eller bör vi fundera en extra gång?

Cleanformance - ny hudvårdsserie från Babor

Babor lanserar en ny serie med clean beauty i fokus. Produkterna är veganska och lämnar ett rent resultat på både hud och miljö. Nedan presenterar vi de nya produkterna och tanken bakom hudvårdsserien Cleanformance.

Nya Exuviance - ett märke blir två

Populära Exuviance gör våren 2020 en spännande relansering av sitt varumärke. I samband med det uppdateras sortimentet och såväl salong som webshop kommer få ta del av spännande nyheter. Här kan du läsa mer om denna storsatsning.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: WUeJAE (motverkar spam)