SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Dubbelrengöring - varför är det så bra?

I genomsnitt lägger vi endast 20 sekunder på att rengöra ansiktet varje dag. På så kort tid får man svårt att lösa upp de lager av makeup och solkräm, samt hudceller och talg som samlats på huden under dagen. Om huden inte blir ren gör dessa partiklar din hud glåmig och tilltäppt vilket kan skapa hudirritation och känslighet. Här tipsar vi om hur du gör huden ren på djupet.

En rutin från Asien

Att rengöra huden kan tyckas enkelt, det är ju bara att använda en rengöring så är det borta… Eller? Faktum är att mängder av rester kan finnas kvar på huden, särskilt vid användning av fetare produkter, så som solkrämer och makeup. Därför är dubbelrengöring så bra, för den tillåter huden att bli ordentligt ren. När du har tagit bort allt smuts från din hud i första steget kan du sedan rengöra dina porer och se till att du faktiskt rengör huden och inte bara tar bort sminket.

Denna rengöringsrutin härstammar från Asien, och där är UV-skydd en viktig del av den dagliga hudvårdsrutinen (oavsett årstid eller väder) så det är inte konstigt att rengöringsrutinen är optimal för att få bort UV-skydd.

Först olja, sedan vatten

När man dubbelrengör börjar man först med en oljebaserad rengöring som löser upp solskydd, dagkrämer och makeup, sådant som är lite fetare och svårare att lösa upp. Därefter använder man en vattenbaserad rengöring, till exempel en som sköljs bort med vatten, eller så använder man ett micellärt vatten.

20
Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil
279 kr
349 kr
K103
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
M Picaut Golden Amber Probiotic Cleansing Balm
399 kr
110599
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil
395 kr
M1007
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Sensai Silky Purifying Cleansing Cream
590 kr
10130000 3
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Vad är skillnaden mellan micellärt vatten och ansiktsvatten?

Micellärt vatten är rengörande, medan ansiktsvatten återställer pH-värdet i huden efter tvätt. Micellär innebär att produkten innehåller miceller, som fångar upp smuts, olja och makeup, likt en magnet. Man fuktar en bomullsrondell och sveper över ansiktet med lätta cirkelrörelser, sedan upprepar man proceduren tills ansiktet är rengjort.

20
Dermaceutic Oxybiome Cleansing Micellar Water 400 ml
340 kr
425 kr
OXYBIO400
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Comfort Zone Essential Micellar Water
276 kr
345 kr
4183
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Elemis Cleansing Micellar Water
359 kr
449 kr
2250188
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Fördelarna med en dubbelrengöring

• Den torkar inte ut huden, istället ger de mjukgörande oljorna näring till vår hud och tar bort all smuts.

• Man blir renare. Genom att använda oljor får vi enkelt bort makeup, krämer och överflödig olja från huden.

• En dubbelrengöring förbättrar cirkulationen, då man masserar in produkten för att lösa upp smutsen och på så vis även ger ansiktet en skön massage.

När tidsbristen gör sig påmind

Ibland räcker inte tiden till, så är det ibland. Då kanske en dubbelrengöring inte är det man prioriterar (även fast denna rutin faktiskt inte tar jättemycket längre tid). Då kan det vara skönt med ett smidigt alternativ som ändå gör sitt jobb. Här kan du läsa mer om hur du väljer rengöring efter din hudtyp.

 

20
Elemis Superfood Glow Cleansing Butter
423 kr
529 kr
2250154
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Dermalogica Intensive Moisture Cleanser 150 ml
416 kr
520 kr
111326
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Dermalogica PreCleanse
488 kr
610 kr
DLA-101601
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Dubbelrengöring - varför är det så bra?
Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen infaller den åttonde mars och får oss att minnas kvinnans kamp för en självklar plats i samhället. Det är också en påminnelse om att fortsätta eftersträva jämställdhet. Idag berättar vi om elva starka kvinnor som sannerligen har inspirerat oss med sin drivkraft och sina varumärken.

Beautytrender 2024

Slugging, glossig makeup och haircycling är bara några av 2024 års skönhetstrender. Vi berättar allt du behöver veta om årets viktigaste skönhetsmåsten!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: kGfmQz (motverkar spam)