SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Dubbelrengöring - varför är det så bra?

I genomsnitt lägger vi endast 20 sekunder på att rengöra ansiktet varje dag. På så kort tid får man svårt att lösa upp de lager av makeup och solcreme, samt hudceller och talg som samlats på huden under dagen. Om huden inte blir ren gör dessa partiklar din hud glåmig och tilltäppt vilket kan skapa hudirritation och känslighet. Här tipsar vi om hur du gör huden ren på djupet.


En rutin från Asien


Att rengöra huden kan tyckas enkelt, det är ju bara att använda en rengöring så är det borta… Eller? Faktum är att mängder av rester kan finnas kvar på huden, särskilt vid användning av fetare produkter, så som solcremer och makeup. Därför är dubbelrengöring så bra, för den tillåter huden att bli ordentligt ren. När du har tagit bort allt smuts från din hud i första steget kan du sedan rengöra dina porer och se till att du faktiskt rengör huden och inte bara tar bort sminket.

Denna rengöringsrutin härstammar från Asien, och där är UV-skydd en viktig del av den dagliga hudvårdsrutinen (oavsett årstid eller väder) så det är inte konstigt att rengöringsrutinen är optimal för att få bort UV-skydd.


Först olja, sedan vatten


När man dubbelrengör börjar man först med en oljebaserad rengöring som löser upp solskydd, dagcremer och makeup, sådant som är lite fetare och svårare att lösa upp. Därefter använder man en vattenbaserad rengöring, till exempel en som sköljs bort med vatten, eller så använder man ett micellärt vatten.

Vad är skillnaden mellan micellärt vatten och ansiktsvatten?

Micellärt vatten är rengörande, medan ansiktsvatten återställer pH-värdet i huden efter tvätt. Micellär innebär att produkten innehåller miceller, som fångar upp smuts, olja och makeup, likt en magnet. Man fuktar en bomullsrondell och sveper över ansiktet med lätta cirkelrörelser, sedan upprepar man proceduren tills ansiktet är rengjort.


Fördelarna med en dubbelrengöring


• Den torkar inte ut huden, istället ger de mjukgörande oljorna näring till vår hud och tar bort all smuts.

• Man blir renare. Genom att använda oljor får vi enkelt bort makeup, cremer och överflödig olja från huden.

• En dubbelrengöring förbättrar cirkulationen, då man masserar in produkten för att lösa upp smutsen och på så vis även ger ansiktet en skön massage.


När tidsbristen gör sig påmind


Ibland räcker inte tiden till, så är det ibland. Då kanske en dubbelrengöring inte är det man prioriterar (även fast denna rutin faktiskt inte tar jättemycket längre tid). Då kan det vara skönt med ett smidigt alternativ som ändå gör sitt jobb. Här kan du läsa mer om hur du väljer rengöring efter din hudtyp.

 

(Länka till olika dubbelrengöringar i inlägget)
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Dubbelrengöring - varför är det så bra?
De vanligaste hudproblemen

Det pratas ofta om att välja produkter efter sin hudtyp, men det är svårare om man dessutom har känslig hud eller till och med hudåkommor så som eksem eller rocasea. Här nedan kan du läsa mer om vanliga hudproblem och tips på hur du får bukt eller kan lindra det. Du är långt ifrån ensam om att ha en hud som krånglar!

De fem bästa ansiktskrämerna för torr hud

Torr hud känns ofta igen på att den är stram, oelastisk och ibland även med rodnad. Att man har torr hud kan bero på flera orsaker, inte minst det växlande klimatet utomhus. Oavsett orsak så behöver en torr hudtyp ordentligt med återfuktning, här listar vi våra fem favoriter.

Stora porer i ansiktet - vad, hur och varför

Det vi alla har gemensamt, oavsett hudtyp, är att rätt val av hudvård är en grundregel för välmående och balanserad hy. Upplever du att du har stora porer som stör? Varför har vi ens porer? Hudoteket ger dig svaren!

Akne, finnar, blemmor - så får du bukt på dem

Akne, som ofta kallas finnar, är utslag som beror på inflammerade talgkörtlar. Akne är vanligt och helt ofarligt. Ofta får man akne i ansiktet, på bröstet och på ryggen, där du har flest talgkörtlar. Anledningarna till att man får akneutbrott är många, och det är svårt att sätta fingret på varför just du fått det. Vi har listat de vanligaste orsakerna och produkttips för att göra utbrotten mildare.

Probiotisk hudvård - framtidens skönhet

Vad innebär mikroflora och probiotika inom hudvård? Varför är det så bra för huden? Vi reder ut begreppen och tipsar om varumärket som har satt probiotikan på kartan!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: kkJx8C (motverkar spam)