SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Probiotisk hudvård - framtidens skönhet

Vad innebär mikroflora och probiotika inom hudvård? Varför är det så bra för huden? Vi reder ut begreppen och tipsar om varumärket som har satt probiotikan på kartan!Vad innebär mikroflora?

1-3 % av vår kroppsmassa består av mikrofloran, vilket är ett samlingsnamn för bakterier, svamp och virus som lever inuti och utanpå kroppen. Mikrofloran ger oss skydd, håller igång immunsystemet och hjälper kroppen att inte överreagera mot yttre och inre faktorer. Floran arbetar tillsammans med våra mänskliga celler och har stor roll för vårt välbefinnande. Skulle denna balans rubbas kan det leda till problem. Rubbningar i den naturliga floran orsakas av exempelvis felaktiga hudvårdsprodukter, för starka rengöringar, tvål som förändrar pH-värdet, rökning och andra miljöfaktorer.

Varför är mikrofloran så bra för vår kropp och hud?

Mikrofloran hjälper cellförnyelsen som ständigt sker i vår hud, reglar PH-värdet och blockerar farliga bakterier. Har man en god mikroflora så har man ett bra skydd mot inflammationer. När goda bakterier tillförs på huden händer samma sak. De bildar en slags sköld på hudytan som hindrar onda bakterier från att få fäste och orsaka obehag som akne och eksem. På sikt stärks hudens skyddsbarriär och blir mer motståndskraftig samt bättre på att behålla fukt. Många som lider av hudtillstånd så som eksem och psoriasis har visat sig ha sämre mikroflora än de som inte lider av detta.


Vad är det för skillnad på pre- och probiotika?


För att ge mikrofloran de bästa förutsättningarna behöver vi tillföra probiotika och prebiotika i vår kost. Prebiotika kan man beskriva som probiotikans näring, som gör att den kan göra sitt jobb. Probiotika finner man bland annat i yoghurtprodukter och i syrade grönsaker, men går också att få som tillskott. Detta gynnar en god tarmhälsa som i syn tur speglar vårt välmående. På senare tid har företag även tagit fram probiotika i hudvårdsprodukter, som matar huden på utsidan. En av dessa är Esse Probiotic Skincare.

Probiotika i hudvård

Huden har ett starkt samband med det vi äter och hur tarmen mår. En dålig hy kan därmed hänga ihop med en obalanserad tarm. Genom att tillföra extra probiotika till huden, balanseras mikrofloran samtidigt som dess skyddsbarriär förstärks. De goda bakterierna som tillförs bildar som en sköld på hudytan som hindrar dåliga bakterier från att få fäste och orsaka hudproblem som eksem och akne. Förutom att fungera som ett skydd mot skadliga bakterier och miljöföroreningar, hjälper probiotikan huden att behålla fukt och minimera torrhet. Den bidrar också till att bevara hudens naturliga ph-värde.


Esse bidrar till en optimal balans


Esse Probiotic Skincare är en ekologisk och rättvisemärkt hudvårdsserie från Sydafrika. Merparten av råvarorna de använder sig av kommer från växter som växer vilt på den afrikanska landsbygden. Dessa ingredienser skapar ett högt koncentrat av antioxidanter och vitaminer som resulterar i en högteknologisk naturlig hudvårdsserie som ger utmärkta anti-aging resultat. Esse fokuserar på hudens mikroflora, de använder probiotika för att gynna tillväxten av nyttiga mikrober på hudens yta. Esse eftersträvar en miljö på huden som är fördelaktig för de goda mikroberna så att de kan konkurrera ut de ogynnsamma mikrober som bland annat påskyndar hudens åldrande. De är certifierat ekologiska av Ecocert, veganmärkta av Vegan Society, rättvisemärkta av Phytotrade Africa och ackrediterade av djurrättsorganisationen PETA.


Andra varumärken med probiotika 

Det är många varumärken som börjat använda sig av pre- och probiotika i sina produkter, just på grund av dess fantastiska egenskaper. Du finner det bland annat i:

Exuviance - Probiotic Lysate Anti-Pollution Essence 
M Picaut - Amethyst Obsession Probiotic Balancing Cream och Rose Quartz Supreme Probiotic Rich Cream
Sans Soucis - Hyper Sensitive Probiotic Mask
Bioline - Deras nya serie, Proceutic
Comfort Zone - Produkterna från Remedy-serien
Murad - Hydration Prebiotic 3-in-1 MultiMist

Vem bör använda hudvårdsprodukter med probiotika?


Probiotisk hudvård passar alla hudtyper men är särskilt passande för dig som vill motverka torr hy och bibehålla fukten i huden bättre. Eftersom probiotikan stärker hudbarriären och skyddar huden mot onda bakterier är det även särskilt bra för de med hudproblem som eksem, akne och psoriasis.

Läs mer om:

probiotika esse mikroflora

Visa kommentarer
Produkterna till: Probiotisk hudvård - framtidens skönhet
Skönhet på franska

Mode, baguetter och ett vackert språk. Listan kan göras lång på ord som dyker upp i huvudet när vi säger "Frankrike". Modetermerna Chic och Stylish avspeglar sig även i den franska skönheten, som handlar mycket om att det eleganta möter det avslappnande och naturliga.  

Italiensk skönhet - människa och miljö i fokus

"Ciao Bella!" eller "Hej, vackra du!" som det heter på svenska, är en klassisk italiensk fras som du förmodligen har hört. Kanske tänker du på pasta, röda viner och romantik när du hör ordet Italien? Vi på Hudoteket tänker på hud- och hårvård och det vackra i det lilla!

Hur hittar man rätt solskydd för barn?

Barn älskar att leka ute i solen och på stranden under sommarens soliga månader. Men vi blir också mer och mer medvetna om hur farliga solens strålar är och deras ökade intensitet, och detta gäller i synnerhet för barn. Vi förklarar nedan hur du ska tänka när du väljer solskydd till dina barn.

Syror och retinol i solen

Vi är allt fler som upptäckt fördelarna med att använda produkter med syror och aktiva ämnen i sin dagliga hudvårdsrutin och vilken skillnad de faktiskt gör för vår hud. Men hur ska vi tänka nu när solen tittar fram? Kan vi fortsätta använda våra produkter med syror eller bör vi fundera en extra gång?

Cleanformance - ny hudvårdsserie från Babor

Babor lanserar en ny serie med clean beauty i fokus. Produkterna är veganska och lämnar ett rent resultat på både hud och miljö. Nedan presenterar vi de nya produkterna och tanken bakom hudvårdsserien Cleanformance.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: HvrVNk (motverkar spam)