SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Probiotisk hudvård - framtidens skönhet

Vad innebär mikroflora och probiotika inom hudvård? Varför är det så bra för huden? Vi reder ut begreppen och tipsar om varumärket som har satt probiotikan på kartan!Vad innebär mikroflora?


1-3 % av vår kroppsmassa består av mikrofloran, vilket är ett samlingsnamn för bakterier, svamp och virus som lever inuti och utanpå kroppen. Mikrofloran ger oss skydd, håller igång immunsystemet och hjälper kroppen att inte överreagera mot yttre och inre faktorer. Floran arbetar tillsammans med våra mänskliga celler och har stor roll för vårt välbefinnande. Skulle denna balans rubbas kan det leda till problem. Rubbningar i den naturliga floran orsakas av exempelvis felaktiga hudvårdsprodukter, för starka rengöringar, tvål som förändrar pH-värdet, rökning och andra miljöfaktorer.


Varför är mikrofloran så bra för vår kropp och hud?

Mikrofloran hjälper cellförnyelsen som ständigt sker i vår hud, reglar PH-värdet och blockerar farliga bakterier. Har man en god mikroflora så har man ett bra skydd mot inflammationer. När goda bakterier tillförs på huden händer samma sak. De bildar en slags sköld på hudytan som hindrar onda bakterier från att få fäste och orsaka obehag som akne och eksem. På sikt stärks hudens skyddsbarriär och blir mer motståndskraftig samt bättre på att behålla fukt. Många som lider av hudtillstånd så som eksem och psoriasis har visat sig ha sämre mikroflora än de som inte lider av detta.


Vad är det för skillnad på pre- och probiotika?


För att ge mikrofloran de bästa förutsättningarna behöver vi tillföra probiotika och prebiotika i vår kost. Prebiotika kan man beskriva som probiotikans näring, som gör att den kan göra sitt jobb. Probiotika finner man bland annat i yoghurtprodukter och i syrade grönsaker, men går också att få som tillskott. Detta gynnar en god tarmhälsa som i syn tur speglar vårt välmående. På senare tid har företag även tagit fram probiotika i hudvårdsprodukter, som matar huden på utsidan. En av dessa är Esse Probiotic Skincare.

Esse bidrar till en optimal balans


Esse Probiotic Skincare är en ekologisk och rättvisemärkt hudvårdsserie från Sydafrika. Merparten av råvarorna de använder sig av kommer från växter som växer vilt på den afrikanska landsbygden. Dessa ingredienser skapar ett högt koncentrat av antioxidanter och vitaminer som resulterar i en högteknologisk naturlig hudvårdsserie som ger utmärkta anti-aging resultat. Esse fokuserar på hudens mikroflora, de använder probiotika för att gynna tillväxten av nyttiga mikrober på hudens yta. Esse eftersträvar en miljö på huden som är fördelaktig för de goda mikroberna så att de kan konkurrera ut de ogynnsamma mikrober som bland annat påskyndar hudens åldrande. De är certifierat ekologiska av Ecocert, veganmärkta av Vegan Society, rättvisemärkta av Phytotrade Africa och ackrediterade av djurrättsorganisationen PETA.Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Probiotisk hudvård - framtidens skönhet
De vanligaste hudproblemen

Det pratas ofta om att välja produkter efter sin hudtyp, men det är svårare om man dessutom har känslig hud eller till och med hudåkommor så som eksem eller rocasea. Här nedan kan du läsa mer om vanliga hudproblem och tips på hur du får bukt eller kan lindra det. Du är långt ifrån ensam om att ha en hud som krånglar!

De fem bästa ansiktskrämerna för torr hud

Torr hud känns ofta igen på att den är stram, oelastisk och ibland även med rodnad. Att man har torr hud kan bero på flera orsaker, inte minst det växlande klimatet utomhus. Oavsett orsak så behöver en torr hudtyp ordentligt med återfuktning, här listar vi våra fem favoriter.

Stora porer i ansiktet - vad, hur och varför

Det vi alla har gemensamt, oavsett hudtyp, är att rätt val av hudvård är en grundregel för välmående och balanserad hy. Upplever du att du har stora porer som stör? Varför har vi ens porer? Hudoteket ger dig svaren!

Akne, finnar, blemmor - så får du bukt på dem

Akne, som ofta kallas finnar, är utslag som beror på inflammerade talgkörtlar. Akne är vanligt och helt ofarligt. Ofta får man akne i ansiktet, på bröstet och på ryggen, där du har flest talgkörtlar. Anledningarna till att man får akneutbrott är många, och det är svårt att sätta fingret på varför just du fått det. Vi har listat de vanligaste orsakerna och produkttips för att göra utbrotten mildare.

Probiotisk hudvård - framtidens skönhet

Vad innebär mikroflora och probiotika inom hudvård? Varför är det så bra för huden? Vi reder ut begreppen och tipsar om varumärket som har satt probiotikan på kartan!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 8cPKp7 (motverkar spam)