SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Probiotisk hudvård - framtidens skönhet

Vad innebär mikroflora och probiotika inom hudvård? Varför är det så bra för huden? Vi reder ut begreppen och tipsar om varumärket som har satt probiotikan på kartan!



Vad innebär mikroflora?

1-3 % av vår kroppsmassa består av mikrofloran, vilket är ett samlingsnamn för bakterier, svamp och virus som lever inuti och utanpå kroppen. Mikrofloran ger oss skydd, håller igång immunsystemet och hjälper kroppen att inte överreagera mot yttre och inre faktorer. Floran arbetar tillsammans med våra mänskliga celler och har stor roll för vårt välbefinnande. Skulle denna balans rubbas kan det leda till problem. Rubbningar i den naturliga floran orsakas av exempelvis felaktiga hudvårdsprodukter, för starka rengöringar, tvål som förändrar pH-värdet, rökning och andra miljöfaktorer.

Varför är mikrofloran så bra för vår kropp och hud?

Mikrofloran hjälper cellförnyelsen som ständigt sker i vår hud, reglar PH-värdet och blockerar farliga bakterier. Har man en god mikroflora så har man ett bra skydd mot inflammationer. När goda bakterier tillförs på huden händer samma sak. De bildar en slags sköld på hudytan som hindrar onda bakterier från att få fäste och orsaka obehag som akne och eksem. På sikt stärks hudens skyddsbarriär och blir mer motståndskraftig samt bättre på att behålla fukt. Många som lider av hudtillstånd så som eksem och psoriasis har visat sig ha sämre mikroflora än de som inte lider av detta.


Vad är det för skillnad på pre- och probiotika?


För att ge mikrofloran de bästa förutsättningarna behöver vi tillföra probiotika och prebiotika i vår kost. Prebiotika kan man beskriva som probiotikans näring, som gör att den kan göra sitt jobb. Probiotika finner man bland annat i yoghurtprodukter och i syrade grönsaker, men går också att få som tillskott. Detta gynnar en god tarmhälsa som i syn tur speglar vårt välmående. På senare tid har företag även tagit fram probiotika i hudvårdsprodukter, som matar huden på utsidan. En av dessa är Esse Probiotic Skincare.

Probiotika i hudvård

Huden har ett starkt samband med det vi äter och hur tarmen mår. En dålig hy kan därmed hänga ihop med en obalanserad tarm. Genom att tillföra extra probiotika till huden, balanseras mikrofloran samtidigt som dess skyddsbarriär förstärks. De goda bakterierna som tillförs bildar som en sköld på hudytan som hindrar dåliga bakterier från att få fäste och orsaka hudproblem som eksem och akne. Förutom att fungera som ett skydd mot skadliga bakterier och miljöföroreningar, hjälper probiotikan huden att behålla fukt och minimera torrhet. Den bidrar också till att bevara hudens naturliga ph-värde.


Esse bidrar till en optimal balans


Esse Probiotic Skincare är en ekologisk och rättvisemärkt hudvårdsserie från Sydafrika. Merparten av råvarorna de använder sig av kommer från växter som växer vilt på den afrikanska landsbygden. Dessa ingredienser skapar ett högt koncentrat av antioxidanter och vitaminer som resulterar i en högteknologisk naturlig hudvårdsserie som ger utmärkta anti-aging resultat. Esse fokuserar på hudens mikroflora, de använder probiotika för att gynna tillväxten av nyttiga mikrober på hudens yta. Esse eftersträvar en miljö på huden som är fördelaktig för de goda mikroberna så att de kan konkurrera ut de ogynnsamma mikrober som bland annat påskyndar hudens åldrande. De är certifierat ekologiska av Ecocert, veganmärkta av Vegan Society, rättvisemärkta av Phytotrade Africa och ackrediterade av djurrättsorganisationen PETA.






Andra varumärken med probiotika 

Det är många varumärken som börjat använda sig av pre- och probiotika i sina produkter, just på grund av dess fantastiska egenskaper. Du finner det bland annat i:

Exuviance - Probiotic Lysate Anti-Pollution Essence 
M Picaut - Amethyst Obsession Probiotic Balancing Cream och Rose Quartz Supreme Probiotic Rich Cream
Sans Soucis - Hyper Sensitive Probiotic Mask
Bioline - Deras nya serie, Proceutic
Comfort Zone - Produkterna från Remedy-serien
Murad - Hydration Prebiotic 3-in-1 MultiMist

Vem bör använda hudvårdsprodukter med probiotika?


Probiotisk hudvård passar alla hudtyper men är särskilt passande för dig som vill motverka torr hy och bibehålla fukten i huden bättre. Eftersom probiotikan stärker hudbarriären och skyddar huden mot onda bakterier är det även särskilt bra för de med hudproblem som eksem, akne och psoriasis.

Läs mer om:

probiotika esse mikroflora

Visa kommentarer
Produkterna till: Probiotisk hudvård - framtidens skönhet
Esse Sensitive Nourish Moisturiser
799 kr
602
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Clay Mask
489 kr
116
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Refining Cleanser
429 kr
160
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Sensitive Serum
929 kr
603
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Foundation Spf 30 No. 1
749 kr
500
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Makeup Remover
359 kr
113
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Hand Cream
239 kr
B7
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Biome Mist
699 kr
333
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen infaller den åttonde mars och får oss att minnas kvinnans kamp för en självklar plats i samhället. Det är också en påminnelse om att fortsätta eftersträva jämställdhet. Idag berättar vi om elva starka kvinnor som sannerligen har inspirerat oss med sin drivkraft och sina varumärken.

Beautytrender 2024

Slugging, glossig makeup och haircycling är bara några av 2024 års skönhetstrender. Vi berättar allt du behöver veta om årets viktigaste skönhetsmåsten!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: udmuMR (motverkar spam)