SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Säg hejdå till mörka ringar

Du är pigg och frisk - men de mörka ringarna eller påsarna under ögonen som möter dig i spegeln tyder nästan på det motsatta. Vad är det som gör att du får dem och vad ska du göra för att få bukt med dem? Här reder vi ut de olika orsakerna och tipsar om knep och produkter som hjälper dig mot de mörka ringarna.



Varför får jag mörka ringar under ögonen?


Problem med påsar under ögonen, svullnad och puffighet är något som är väldigt vanligt. Huden under ögonen är väldigt tunn och därför blir blodkärlen här mer tydliga. Mörka ringar kan bero på flera orsaker. Ofta är det ärftligt, men kan också bero på exempelvis sömnbrist, ålder, solskador och fel eller utebliven hudvård. Vi beskriver de vanligaste orsakerna här nedan. 

Genetiskt


Genetik är ofta den största boven om du har mörka ringar under ögonen. Det innebär alltså att du har ärvt den tunna huden under ögonen, vilket i sin tur innebär sköra kapillärer som tenderar att spricka. 

Åldrandet


Åldrandet är en annan faktor som också har en stor påverkan. Med tiden förlorar din hud kollagen och tunnas ut, vilket gör att dina vener syns igenom och blir allt mer framträdande. Om du också vistas i solen utan skydd snabbar det här upp processen genom att bryta ner kollagen och då blir din hud mörkare. När vi åldras, förlorar vår hud successivt mer och mer av elasticiteten, vilket också påverkar förmågan för huden att förnya sig. Resultatet? Jo, din hud under ögonen kommer med åldern att bli ännu tunnarna vilket också påverkar de mörka ringarna under ögonen. 

Sömn och stress


Sömnbrist, denna klassiska syndabock när det gäller svullnad och missfärgningar. Sömn är väldigt viktigt för att din hud ska kunna reparera och återhämta sig. Om du under en period sover för lite kommer detta tyvärr också ge sig uttryck på din hud.

Vi alla vet också att stress inte är bra för vår kropp. Stressen kan vara en orsakande faktor då blodflödet ökar till kroppens inre organ när du är stressad, vilket gör din hud i ansiktet blekare. Detta gör i sin tur att de blå partierna under ögonen träder fram tydligare. Vi vet att det är lättare sagt än gjort att "sluta stressa och sov mer", men i vissa fall kan det vara betryggande att veta var de mörka ringarna kommer ifrån. 

Så räddar du påsar under ögonen - här är fyra tips 


Givetvis finns det saker du kan göra för att minska de mörka ringarna under ögonen. Som vanligt är det viktigt att tänka på att sova tillräckligt mycket, dricka mycket vatten och stressa mindre (Vi vet, det är lättare sagt än gjort - hur ska vi hinna med allt?). Här kommer därför lite andra knep och tips på produkter som kan hjälpa dig på vägen. Nu kör vi!  


1. Använd ögoncreme varje dag

 

En kylande ögoncreme biter snabbt på påsar och kylan gör att svullnaden går ner. Ett smart knep är att förvara den i kylskåpet, så är den kall och redo när du behöver den. Det kommer att kännas superskönt mot din hud också! En creme specifikt för ögonområdet hjälper även till att återfukta ordentligt och plumpar huden för en piggare look. En bra ögoncreme är ett riktigt måste i badrumsskåpet! 


Tips på ögoncreme

Bioline Primaluce Exforadiance Eye and Lip Countour Cream

Exuviance Tripe Microdermabrasion Face Polish

Multifunktionell produkt som verkar på rynkor, uttryckslinjer, påsar och mörka ringar under ögonen. En allround creme för behandling av området runt ögat - jobbar effektivt mot mörka ringar och svullnader. 


2. Kom alltid ihåg UV-skydd


Ett UV-skydd förebygger solskador och andra ålderstecken. Att använda en solskyddsfaktor med SPF mellan 30 och 50 ger dina ögon skydd mot solens starka strålar. Ibland kan det vara lätt att glömma solskyddsfaktor, speciellt under vinterhalvåret. Dock är det väldigt viktigt att du använder UV-skydd året om, då UV-strålning också skador vår hud året om. Ta hand om din hud. 



Tips på UV-skydd

Mesoestetic Mesoprotech Antiaging Facial Sun Mist 50+

SkinCeuticals Ulta Facial Defense SPF 50+

En mist för ansiktet som ger ett mycket högt solskydd. Fräsch och ultralätt konsistens. Ger huden i ditt ansikte ett effektivt skydd mot ålderstecken orsakat av UV-strålar. 


3. Komplementera med en ögonmask


Att lägga en lätt svalkande mask som en slöja under ögonen kan bekämpa trötthetstecken, mörka ringar och svullnader. Ögonkonturområdet lämnas återfuktat och ser märkbart piggare ut.



Tips på ögonmasker

Peter Thomas Roth Water Drench Eye Patches 

Doctor Babor Hydra Cellular 3D Hydra Gel Eye Pads 

Revitaliserande ögon-patches som omdelbart återfuktar den känsliga huden runt ögonen. Efter bara 10 till 15 minuter känns ögonpartiet strålande och fastare med en mjuk känsla. 

4. Täck ringar med en concealer


Ett ytterligare sätt att trolla bort dina mörka ringar är att använda en ljusare concealer, den highlightar området, vilket gör att du ser piggare ut även om de mörka ringarna skulle lysa igenom



Tips på concealer

Sisley Phyto-Cernes Eclat Eye Concealer 

bareMinerals BarePRO 16-hour Full Coverage Concealer 

En hudvårdande concealer som effektivt döljer mörka ringar, minskar svullnader och motverkar linjer och rynkor. Ultrakrämig och högpigmenterad concealer som lätt glider över huden och ger hela 16 timmars full täckning. 
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Säg hejdå till mörka ringar
De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: nJcxQT (motverkar spam)