SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Solskydd för håret

Är solen lika farlig för håret som för huden? Hur kan jag skydda det?


Till skillnad från solskadad hud, är solskadat hår inte någon fara för hälsan. Däremot kan UV-strålningen från solen slita mycket på håret. Solen kan torka ut hårstråna och göra håret torrt och frissigt, samtidigt som det bleks. Även om solblekt hår är ett önskat resultat för vissa, är det mindre roligt för de med färgat hår som vill bevara färgen så länge som möjligt. Men med skyddande produkter kan du minska slitage på håret och hålla det friskt.

Solskydd för håret är speciellt utvecklat för att skydda just hårpigment och är inte samma sak som solskydd för huden. Produkterna med solskydd för håret finns i flera olika former, men tänk på att de som får sitta kvar i håret och inte sköljs ur, oftast ger bäst skydd. Leave-in-lotions och håroljor är bra alternativ på produkter som lämnas kvar i håret.

Något annat man kan göra för att skydda håret mot solen är att täcka det med hatt eller keps. Det är även viktigt att precis som med huden, tillföra mycket fukt i sin hårvårdsrutin när man vistas i solen, till exempel i form av inpackningar.
Läs mer om:

Hår solskydd

Visa kommentarer
Produkterna till: Solskydd för håret
Davines SU Hair Milk
339 kr
51332
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Maria Nila True Soft Hair Oil
319 kr
3637
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Hair Rituel by Sisley Hair Protective Fluid
1095 kr
169280
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Evy Technology UV / Heat Hair Mousse
199 kr
6942301670015
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Vilken solskyddsprodukt passar min hudtyp?

Precis som man väljer en ansiktskräm efter sin hudtyp så kan man även skräddarsy sitt val av solskyddsfaktor. Det finns olika typer beroende på vad man ska göra för aktivitet, om man svettas mycket eller om man ska bada. Vi berättar mer ingående om de olika varianterna, häng med!

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

2 Kommentarer
#1
Alva
Hej jag undrar om det finns en solskyddsfaktor som skyddar håret både mot sol och vind. För mitt hår blir så sjukt torrt när jag är på mitt jobb.
Den 14 juni 2020
#1
Sofie
@Alva: Hejsan!
Då rekommenderar jag Davines SU Hair Milk, den är super för just torra hår och skyddar mot UV-strålning.
Den 30 juni 2020
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: trdJCp (motverkar spam)