SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Hårinpackning - hårets bästa vän

Varför ska jag använda hårinpackning, och hur gör jag för att få bästa effekt? Vi har fått in många frågor om just hår - och vi förstår varför. Få saker är så fint som ett välskött och friskt barr, eller hur? Vi har samlat några tänkvärda tips och råd i detta inlägget. Enjoy!



Vad är hårinpackning bra för?

Vårt hår påverkas och slits av flera anledningar, exempelvis av blekning, färgning och värmeverktyg. Men dess kvalitet kan även försämras av sådant som saltvatten, sol och stadsluft. För att ta hand om sitt hår lite extra och behålla det fräscht och välmående, kan man i samband med tvätt använda en hårinpackning. Inpackningar tillför fukt och näring till håret och hjälper på så sätt håret att hålla sig friskt. För de med färgat hår kan hårinpackningar dessutom hjälpa till att bevara färgen längre.

Det finns flera olika typer av inpackningar och vilken du ska välja beror på vilken hårtyp du har och vilket resultat du vill uppnå. Till exempel finns det inpackningar innehållande protein som hjälper till att stärka färgat hår, och fuktinpackningar vars främsta syfte är precis som det låter, att återfukta och boosta håret.

 

Hur använder man hårinpackning?

Beroende på vilken typ av hårinpackning som används och från vilket varumärke kan det variera hur produkten ska användas för att uppnå bästa resultat. De flesta brukar rekommenderas att användas en till två gånger i veckan. Tiden som man ska låta inpackningen sitta i kan också skilja sig åt, men ofta får den bättre effekt ju längre den får verka. För att få ut så mycket som möjligt av din hårinpackning, har vi nedan samlat några råd att tänka på.

 

Hårinpackning – hur gör man?

Schampo, inpackning, balsam
När du ska lägga en hårinpackning ska du i regel följa ordningen; schampo, inpackning, balsam. Schampo är det som gör att fjällskiktet i hårstråna öppnas och som tvättar bort den ”smuts” som finns i håret. Efter schampot appliceras din inpackning som efterföljs av balsam. Många tror att inpackning kan ersätta balsam, men så är det alltså inte. Balsam är viktigt eftersom det stänger fjällskiktet i hårstråna igen, vilket gör att de nyttigheter som tillförts i inpackningen stannar kvar i håret.

Handdukstorrt hår
När du applicerar din inpackning ska håret inte vara för blött, utan gärna handdukstorrt. Är håret för blött kommer inpackningen inte att tränga in i hårstråna på samma sätt.

Inpackning + värme
Hårinpackningar får bästa effekt när de kombineras med värme, så medan inpackningen sitter i håret är ett tips att vira in det i en varm handduk. Att ha en inpackning i håret medan du bastar ger också inpackningen lite extra effekt.

Sov med inpackningen
Vill man skämma bort sitt hår lite extra, kan man sova med inpackningen i håret. Man kan då samla håret i en fläta och lägga en handduk på kudden, för att sedan skölja ur inpackningen på morgonen.

Här nedan finner du ett urval av våra favoriter när det kommer till just hårinpackningar. Vilken är din favorit?
Läs mer om:

Hår

Visa kommentarer
Produkterna till: Hårinpackning - hårets bästa vän
Maria Nila Pure Volume Masque
309 kr
3612
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
R+CO TELEVISION Perfect Hair Masque
375 kr
469 kr
3434
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Davines Essential OI Hair Butter 250 ml
369 kr
V10167
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Davines SU Hair Mask
309 kr
51331
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Hair Rituel by Sisley Regenerating Hair Care Mask With Four Botanical Oils
Olaplex No.3 Hair Perfector
349 kr
OLA3
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen infaller den åttonde mars och får oss att minnas kvinnans kamp för en självklar plats i samhället. Det är också en påminnelse om att fortsätta eftersträva jämställdhet. Idag berättar vi om elva starka kvinnor som sannerligen har inspirerat oss med sin drivkraft och sina varumärken.

Beautytrender 2024

Slugging, glossig makeup och haircycling är bara några av 2024 års skönhetstrender. Vi berättar allt du behöver veta om årets viktigaste skönhetsmåsten!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: MmFGEf (motverkar spam)