SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Self-care skincare

Din guide till hur du tar extra hand om din hud hemma, för om det är någon gång din hud behöver ännu mer kärlek så är det nu.



Huden känner kanske inte av att det råder en epidemi utanför dörren, men den kan däremot känna av stress, oro, dålig sömn, långa dagar framför datorn eller många timmar utomhus. Så spänn fast dig, här kommer några riktigt bra tips på hur du ger din hud the love and attention den förtjänar.

 

  1. Uppdatera rengöringen

Ibland kör man på med samma rutin som man alltid gjort, utan att egentligen reflektera över om det är den bästa. Att byta ut rengöringen kan göra stor effekt, för kanske behöver du en mer återfuktande variant eller någon som tar bort UV-skydd ordentligt. Eller så vill du bara ge din hud lyxarnas lyx (nu när du ändå inte kan åka någonstans).



Addera fukt


 
Få bort UV-skydd


 
 
Maximal unning


Tips! Är du nöjd med din rengöring men känner att du kanske behöver något extra för att få bort ditt UV-skydd? Addera då en pre-cleanse, en oljebaserad rengöring som du använder före din vanliga rengöring på kvällen. Du hittar ett brett urval här.



  1. Exfoliera

För att din hud ska kunna tillgodose sig alla fina ingredienser i hudvårdsprodukterna behöver din hud exfolieras med jämna mellanrum. Detta gör att trötta och döda hudceller försvinner, vilket gör att hudvården kan penetrera ned i huden enklare.


Peela på natten

Peeling och mask i ett!


Milt peelingpulver

  1. Mask

När huden är exfolierad är det ett ypperligt tillfälle att lägga en ansiktsmask.
Välj en variant som passar din hud just nu! Sitter du mycket framför datorn kan huden kännas torr och lättirriterad då är en lugnande fuktmask helrätt. Är du mycket utomhus så din hud får utstå sol och vind? Då är en läkande och lugnande mask bra. För dig som vill öka lystern, minska pigmenteringar eller orenheter kan gott addera lite syror i masken. Oerhört bra!

 
För torrisen vid hemmakontoret

För naturlovern


 
PHA-syra för lyster

 

Tips! Har du svårt att bestämma dig? Då kan du multimaska! Det betyder att du lägger olika ansiktsmasker på olika ställen i ansiktet beroende på hudtyp. Exempelvis kan man köra en lermask på panna, näsa och haka om man är fet där, och sedan en återfuktande variant på kinderna. De mindre, återförslutningsbara maskerna från Bioline är grymma för detta ändamål.

Du kan även köpa en drös sheet masks till priset av en vanlig mask, och kan göra olika varje gång. Variera efter behag.

  1. Ampuller

Vill man ge sin hud ytterligare mumma så är ampuller en höjdare. Ampuller kan man göra som en kur, man köper ett paket och applicerar en ampull per natt tills paketet är slut. Att en ampull är en helt förseglad glasförpackning gör att det är maximalt med aktiva ingredienser i, och minimalt med konserveringsmedel. Därför är ampuller snäppet vassare än ett vanligt serum, som du ersätter med ampuller.

 
Originalet blir aldrig fel
 
Lyx och glow
 
För stressad och känslig hud

  1. Mist

Sist på listan för denna gång är en fuktmist. En fuktmist dushar din hud med extra fukt och näring när du behöver det och är perfekt i väskan eller framför datorn. Ofta är bra!

 
 
Plånboksvänlig med perfekt fuktmoln
 
Innehåller aloe vera- även perfekt som after sun!
 
Adderar nyttig prebiotika

 

 

Läs mer om:

Hudvård

Visa kommentarer
Produkterna till: Self-care skincare
Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen infaller den åttonde mars och får oss att minnas kvinnans kamp för en självklar plats i samhället. Det är också en påminnelse om att fortsätta eftersträva jämställdhet. Idag berättar vi om elva starka kvinnor som sannerligen har inspirerat oss med sin drivkraft och sina varumärken.

Beautytrender 2024

Slugging, glossig makeup och haircycling är bara några av 2024 års skönhetstrender. Vi berättar allt du behöver veta om årets viktigaste skönhetsmåsten!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: A5P49D (motverkar spam)