SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Akneärr - så kan du få dem mindre synliga

Acne är en av de vanligaste hudsjukdomarna i Sverige och för många kan den lämna spår på huden i form av ärr. Ärren kan vara svåra att bli av med, men med tålamod och rätt behandling går ärren oftast att förbättra och göra mindre synliga.


Ärr tillhör en viss typ av vävnad som bildas när huden läker. Den nya huden saknar vissa egenskaper som finns i den ursprungliga huden och är därför mindre elastisk. Det medför att den får en annan färg och form än huden runt omkring – ett ärr har bildats. Akneärr kan se olika ut beroende på vilken typ av akne man haft och kan både lämna gropar, utbuktningar och missfärgningar. Men det finns metoder och produkter som kan lindra besvär med acneärr. Ta del av våra bästa tips nedan.


Förebygg

För de med mycket acne är det svårt att helt undvika ärr men det finns saker att tänka på för att förebygga dem, liksom andra ärr och pigmenteringar. Det är viktigt att använda produkter som verkar cellförnyande och reparerar skadad hud. Dessa produkter hjälper till att läka och ljusar den skadade huden och påskyndar dess förnyelseprocess. Leta efter produkter som innehåller ingredienser som C-vitamin, retinol, E-vitamin och niacinamide.

Vi gillar särskilt:
Priori TTC fx320 Illumination Treatment, Verso Dark Spot Fix, Doctor Babor Repair Cellular Ultimate Repair Gel-Cream, Bioline Primaluce Exforadiance Exfoliating Illuminating Serum 15% och Sisley Intensive Dark Spot Corrector


Undvik solen

Ett annat viktigt tips är att vara försiktig i solen. Använd alltid hög solskyddsfaktor eller undvik helt att sola den skadade huden. Solen kan göra dina ärr mörkare och därmed ännu svårare att bli av med.

Vi gillar särskilt: Evy Technology Daily UV Face Mousse SPF 50, SkinCeuticals Ultra Facial Defense SPF 50+ och Bioearth Sun Defence SPF 50+


Behandling

Det finns flera metoder för att reducera akneärr och göra de mindre framträdande. Vilken behandling som är lämplig för just dig beror på vilken hudtyp du har och hur ärren ser ut. Ofta kan en kombination av behandling på hudsalong tillsammans med rätt produkter vara mest effektivt.


Behandling på Hudotekets salonger

Dermapen
Microneedling är en behandlingsmetod som blivit allt vanligare och som är bra för flera olika hudproblem, inklusive acneärr. Behandlingen utförs med nålar som gör små hål i huden. Huden reparerar sedan dessa hål och producerar nytt kollagen. Här kan du läsa mer om Dermapen.

Ansiktsbehandling NBE
Denna behandling är särskilt effektiv på hud med rosacea och acneärr. Med hjälp av maskinen Nannic NBE som ökar näringsupptaget och syretillförseln i hudcellerna, behandlas huden på djupet. Läs mer om NBE.

Kemisk peeling
Att göra en pensling med syra är bra för alla hudtyper och hudproblem. Behandlingen tar bort döda hudceller, förnyar huden och ger den lyster. Det finns flera olika typer av kemisk peeling och den kan göras med olika typer av syror från olika varumärken. Här kan du fördjupa dig mer om Kemisk peeling bas, Ansiktsbehandling Nimue kemisk peel, och Ansiktsbehandling Exuviance kemisk peel.

För fler tips och rådgivning för dig med akneärr, är du välkommen att ta kontakt med våra hudterapeuter så hjälper de dig.
Läs mer om:

acne

Visa kommentarer
Produkterna till: Akneärr - så kan du få dem mindre synliga
57
Doctor Babor Repair Cellular Ultimate Repair Gel-Cream
637 kr
1479 kr
464320
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Sisley Targeted Dark Spot Corrector
1810 kr
159220
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Kemisk Peeling Bas
595 kr
kem1
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Verso Dark Spot Fix
995 kr
201206
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Bioline Primaluce Serum Illuminating Booster 10
775 kr
6006
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
SkinCeuticals Ultra Facial Defense SPF 50+
570 kr
VDK10268
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Evy Technology Daily UV Face Mousse SPF 50
239 kr
6942301670039
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Ansiktsbehandling Exuviance Kemisk Peel
595 kr
aExuviance
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: ZwEcfz (motverkar spam)