SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Lindrande produkter under pollensäsongen

Under den långa, mörka vintern hinner vi nästan glömma bort dess existens, men när våren stundar och träden börjar bli gröna kommer den som ett brev på posten - pollenallergin. Svullna och irriterade ögon, en rinnande näsa och nysningar blir vardagen för allergiker och som en följd av det kan hyn bli känslig och irriterad. Många upplever att huden rodnar, kliar och lätt blir torr. Nedan har vi samlat våra bästa tips för att ta hand om huden lite extra i pollentider!


Hudotekets bästa tips vid pollenallergi

Ögoncreme

Det ömtåliga området kring ögonen blir extra utsatt under pollenperioden med ögon som rinner och kliar. Den tunna huden kan lätt bli torr, svullen och röd. Se därför till att återfukta med en vårdande och svullnadsdämpande ögoncreme.

Vi rekommenderar:

Esse Sensitive Eye Cream verkar återfuktande på känslig hy utan att framkalla irritation. Ingredienser som albiziaextrakt och nivå 2 probiotika lugnar huden och minskar svullnaden.

Natura Bissé Eye Recovery Balm är en ögoncreme i gelform som passar även för känslig och irriterad hy. Den lugnar och minskar irritation i huden och lämnar den återfuktad.


Ögonpads

För att ge området på och kring ögonlocken extra omvårdnad, är ögonpads ett bra alternativ som svalkar och lugnar huden.

Vi rekommenderar:

Peter Thomas Roth Water Drench Eye Patches ger omedelbar fukt och ger ögonen ett piggare intryck. Hyaluronsyra och ceramid NP binder fukt i huden och verkar antiinflammatoriskt.

Bioline Gentle Daily Ritual Eye Patch har en lugnande och uppfräschande effekt samtidigt som den stärker hudens fuktnivå. Arnicaextrakt och destillerat kamomillvatten dämpar svullnad kring ögonen och gör huden mjuk.

Beauté Pacifique Enriched Toner Dry Skin är ett ansiktsvatten med lugnande och irritationsdämpande egenskaper speciellt framtaget för torr och känslig hy. Förutom att användas som toner, fungerar produkten även utmärkt till ögonkompresser. Applicera rikligt på två bomullsrondeller och låt verka på ögonlocken i cirka 10 minuter.


Återfukta

Pollenallergin kan göra att hyn i ansiktet blir extra torr och irriterad, speciellt området under och runt näsan samt kring ögonen. Huden kan därför behöva lindring i form av extra fukt och lugnande ingredienser.

Vi rekommenderar:

Beauté Pacifique Clinical Super3 Anti-Itching Creme kan användas lokalt på områden som irriterar och kliar. Den har antiinflammatorisk effekt och lugnar och lindrar klådan.

Babor Essential Care Babor Sensitive Cream passar för känslig och irriterad hy. Cremen lugnar och återfuktar samtidigt som den hjälper huden att återställa sin balans.

Beauté Pacifique Xtra Dry Skin Fix är en återfuktande creme för extra torr hud. Den mjukgör och återfuktar på djupet och gör huden mer motståndskraftig. Den passar därför bra för användning på skadade eller torra områden.


Solskydd

Glöm inte bort att en hud med ökad aktivitet i sitt immunförsvar, vilket sker till exempel vid en allergisk reaktion, lättare drabbas av hyperpigmenteringar. Det är därför extra viktigt för dig med allergi att skydda dig i solen.

Vi rekommenderar:

Bioearth Sun Defence SPF 30 passar alla hudtyper och skyddar mot UVA- och UVB-strålning, infraröttljus samt föroreningar. Produkten innehåller aloe vera som lugnar huden, reducerar rodnad och klåda och läker en solskadad hud.

Evy Technology Daily UV Face Mousse SPF 50 är ett solskydd för ansiktet som passar även de allra känsligaste hudtyper. Moussen går att använda både som dagcreme under smink eller som en booster över din ordinarie hudvård. Den innehåller ingredienser som lugnar huden och som samtidigt jämnar ut hudtonen och förebygger pigmenteringar.


Färgade bryn och fransar

Med rinnande och kliande ögon kan det vara besvärligt att ha smink på ögonen. För den som ändå vill ha lite färg på bryn och fransar är färgning ett bra alternativ. Du slipper därmed kladd och ögonfransar som klibbar ihop sig, och sparar dessutom tid på morgonen! Färgning av bryn och fransar går att göra på Hudotekets salonger, men det fungerar även utmärkt att göra på egen hand.

Vi rekommenderar:

RefectoCil Ögonfrans/Brynfärg är färg för hemmabruk och finns i flera färger för att passa alla. Färgen går att använda både på bryn och fransar och håller upp till 6 veckor.


Vattenfast mascara

För den som ändå vill använda ögonmakeup är vattenfast mascara att föredra för att undvika att den rinner av eller kladdar.

Vi rekommenderar:

Clarins Wonder Perfect Mascara 4D Waterproof står emot både fukt och svett och smetas inte ut.

By Terry Mascara Terrybly Waterproof ger vackert fylliga fransar utan klumpar. Formulan står emot fukt och smetas varken ut eller fäller.

 



Brun utan sol

Vill man skippa makeup helt och ändå känna sig fräsch i vårsolen är brun utan sol räddningen.

Vi rekommenderar:

Elemis Total Glow Bronzing Moisturiser är en återfuktande dagcreme som successivt bygger upp en naturlig solbränna.

Clarins Sun Radiance-Plus Golden Glow Booster Face är koncentrerade brun utan sol-droppar som du blandar med din dag-eller nattcreme för en naturlig färg.

James Read H2O Tan Drops Face bygg upp en solkysstfärg genom att addera några av dessa härliga droppar i din dag- eller nattcreme. Passar alla hudtyper och ger strålande färg, utan ränder, tilltäppta porer och torrhet.

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Lindrande produkter under pollensäsongen
De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: tRYePN (motverkar spam)