SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Syror och retinol i solen

Vi är allt fler som upptäckt fördelarna med att använda produkter med syror och aktiva ämnen i sin dagliga hudvårdsrutin och vilken skillnad de faktiskt gör för vår hud. Men hur ska vi tänka nu när solen tittar fram? Kan vi fortsätta använda våra produkter med syror eller bör vi fundera en extra gång?Ett enkelt svar på frågan om syror och aktiva ämnen i hudvård under sommaren, är att det går utmärkt att fortsätta använda dem som vanligt- förutsatt att du håller dig borta från direkt solljus helt och hållet. Produkter som innehåller syror eller aktiva ämnen som exempelvis retinol kan göra huden betydligt mer känslig mot solen och är man inte medveten kan detta leda till problem. En mer känslig hud blir lättare bränd och dessa solskador kan leda till pigmenteringar.

En solskadad hud kan vara förgrunden till hudcancer och det vill vi ju självklart motverka. Vissa hudtyper är mer känsliga än andra och beroende på vilken syra produkten innehåller kan det ge olika effekter. Ett bra alternativ är därför att se över sina produkter och ta reda på vad som gäller för just din rutin.

Förbered


Om du har en utlandsresa inbokad eller vet med dig att du ska ligga på stranden är det bra att förbereda sig. Beroende på vilken hudtyp du har och vilka produkter eller syror du använder, rekommenderas att man slutar använda sina produkter en månad till några veckor innan resan bär av. Detta för att din hud ska hinna återhämta sig och bygga upp ett försvar. Ska du befinna dig länge i solen rekommenderas förutom solskydd också att man håller sig i skuggan eller använder en hatt under solens starkaste timmar (klockan 11-15).

Skydda


Det finns givetvis länder där solen är framme majoriteten av året, och då kan man ju fråga sig om ingen i dessa länder använder produkter med syror eller retinol? Jo självklart, så länge man är noga med spf-skydd och inte solar aktivt går det bra. Vissa av oss nordbor har dock ofta en tendens att ”pressa” och ta vara på varje solstråle de dagar då solen väljer att titta fram. Detta är inget vi rekommenderar oavsett syror eller retinol, men det viktigaste av allt är att skydda sig.

Ska du använda aktiva produkter med syror eller retinol, är det jätteviktigt med högt solskydd. Ett högt solskydd är minst spf 30, men gärna och helst spf 50 eller över. Detta gäller även om du bara ska befinna dig i solen i några minuter. 

Vi rekommenderar: 

SkinCeuticals Mineral Radiance Spf50

Mesoestetic Melan Pigment Control 130+

Heliocare 360° COLOR Gel oil-free SPF 50 Pearl

Bioline Sundefense Spf 50+ Face Cream

Till alla solskyddAlternativa ingredienser

Om du fortfarande vill jobba aktivt med din hud under sommaren men undvika starka syror och retinol finns det flera bra ingredienser att upptäcka. Niacinamide, Prebiotika, Probiotika, EGF, C-vitamin, och Petider är exempel på ingredienser som jobbar på förstorade porer, orenheter, ålderstecken samt pigmenteringar och ojämn hudstruktur. Det finns mängder med hudvårdsprodukter och varumärken som jobbar mycket med dessa alternativ. 


Vissa av dessa ingredienser så som niacinamide och peptider kan dock finnas i produkter där även syror och retinol förekommer, så var uppmärksam och läs noga så att du inte råkar köpa en produkt med syror ändå. Kontakta oss så hjälper vi dig att sålla bort de produkter du bör undvika i sommar om du vill vara helt fri från aktiva ämnen! Du når oss på webshop@hudoteket.se eller på 036- 34 45 62.

Vi rekommenderar: 

Bioeffect Egf Serum: Ett kraftfullt anti-age serum med EGF.

Verso Hydration Serum: Fuktserum med hög halt av niacinamide. 

Bioline Lifting Code Peptide Pearls: Ett boostande serum med peptider. 

Esse Plus Probiotic Serum: Ett serum med 1 miljard probiotiska mikroorganismer per milliliter.


A-vitamin


Vill du ändå fortsätta att jobba med a-vitamin under sommaren finns det några säkrare former av a-vitamin som du kan använda året om. De är inte lika ljuskänsliga som a-vitamin vanligtvis är och de ger heller inte huden en svagare barriär. Det finns även vissa syraprodukter som du kan fortsätta med under sommaren och då är det PHA- syra som gäller. Den syran är en mildare form som inte har den kraftfulla exfolierande effekten som både BHA och AHA-syror har. 

Vi rekommenderar: 

Medik8 R-retinoate: En säkrare produkt som går att ha dagtid men som fortfarande innehåller a-vitamin i kapslad form. Glöm inte att det fortfarande är a-vitamin så var lite försiktig och var noggrann med solskydd. 

Exuviance Gentle Cream Cleanser: En mild rengöring som innehåller PHA-syra och som passar alla hudtyper.

Exuviance Vespera Bionic Serum: Fuktgivande serum som boostar din hud. Innehåller enbart PHA-syra.

Beaute Pacifique: Har produkter som är anpassade för att kunna användas året om. Men tänk på att det fortfarande är kraftfulla produkter, så är varumärket helt nytt för dig rekommenderar vi att återkomma för en konsultation eller hudanalys.

Du kan alltså fortsätta med din rutin även under sommaren. Men var försiktig och använd solskydd, solhatt och utnyttja skuggan. Om du vill få en fin gyllenbrun färg utan att ligga i solen har vi ett stort utbud av Brun utan sol produkter. Du hittar dem här! 

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Syror och retinol i solen
Medik8 r-Retinoate
1995 kr
1064
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Bioline Sundefense Spf 50+ Face Cream
445 kr
6140
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Bioeffect Egf Serum
1395 kr
9410000-2
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Exuviance Gentle Cream Cleanser
349 kr
A18942
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Mesoestetic Melan Pigment Control 130+
695 kr
510096
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Bioline Lifting Code Peptide Pearls
1195 kr
6037
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
SkinCeuticals Mineral Radiance SPF50
420 kr
VDK10270
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Verso Hydration Serum
850 kr
2012041
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Exuviance Radiance Serum
551 kr
689 kr
A18966
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Heliocare 360° COLOR Gel oil-free SPF 50 Pearl
349 kr
14558
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Plus Probiotic Serum
1399 kr
406
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Beautytrender 2022

Ännu ett år har gått och vi på Hudoteket dammar av den sprakande spåkulan och ser in i ett nytt år av skimrande glitter, välgörande probiotika och hybrid makeup. Häng med!

Basprodukterna i din hudvårdsrutin

Precis som när man skapar en bra klädgarderob så börjar man med en stabil grund, även kallat basplagg. Likadant ska du tänka med din hudvård, för att säkerställa att du verkligen har det viktigaste i ditt badrumsskåp. Här kommer lite tips för hur du ska tänka när det kommer till basprodukter inom hudvård, vi går back to basic - helt enkelt. Här hittar du välgörande rengöringar som gör din hudvårdsrutin spot on, och massa andra grymma basprodukter.

5 tips som väcker din vinterhud

Väck den glåmiga vinterhuden till liv med några enkla steg som får din hud att stråla, lagom till jul. Se våra tips här.

Olja eller serum - vad är skillnaden?

Kalla månader kan göra vår hud väldigt torr och fnasig, oavsett hur mycket man smörjer in sig. Det många oftast inte tänker på är att uppdatera sin hudvårdsrutin när det blir kallare klimat och huden får andra förutsättningar än under vår och sommar. Här går vi igenom skillnaden mellan olja och serum så att du får bukt på vintertorr hud.

Våra bästa tips mot torra händer

Det finns ingen kroppsdel vi använder så mycket som våra händer. De är ständigt i farten och sällan täckta vilket gör att de utsätts för mycket påverkan utifrån, så som kyla, värme, ständig handtvätt, föroreningar och smuts. Detta i sin tur bidrar till att hudens barriär förstörs och torkar ut. När torra händer väl blivit ett faktum och huden blivit känslig och irriterad kan det vara svårt att bli av med torrheten. Men det går! Är du redo för lena, fina och mjuka händer? Vi ger dig råden för att förebygga och få bukt med besvären.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: W9BrNB (motverkar spam)