SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Spansk skönhet - innovativa lösningar

Vad tänker du på när någon säger "Spanien"? Tapas och sangria? Eller alla fantastiska stränder och anrika städer? Spanien är också ett land som är känt för sitt mode och sin skönhet, men inte nödvändigtvis för sina skönhetsmärken. Det är dock något som håller på att ändras. I Spanien hittar du nämligen många omtyckta hudvårdsmärken som sätter utveckling och forskning i fokus.


Spanien är ett land som är kända för sitt mode - ja, kanske framförallt skor och handväskor. Spansk skönhetsvård hamnar därför lätt i skymundan, men det finns en hel del godbitar här som absolut inte får glömmas bort. Vad sägs till exempel om Mesoestetic, Heliocare och Naturé Bisse? 

De spanska skönhetsmärkena är kända för att vara innovativa och drivande i utvecklingen. Gemensamt är också att forskningen får stå i centrum. Resultatet? Ja, de erbjuder effektiva produkter som gör skillnad. Vi dyper djupare i de spanska varumärkena vi på Hudoteket har här - enjoy! 

Natura Bissé 


Ja, Natura Bissé är förmodligen ett av världens mest erkända spanska skönhetsmärken. Varumärket grundades i Barcelona 1979 av Ricardo Fisas Mulleras, och allt startade med fem hudkrämer. Och som de har växt sedan dess. Idag har företaget butiker över hela världen och fokuserar fortfarande på hudvård. 

Av hudvårdsexperter anses Natura Bissé vara ett av världens mest innovativa, prestigefyllda och mest effektfulla hudvårdsmärken som finns att tillgå på marknaden. Med ursprung från spa-industrin och fokus på teknologiskt avancerade produkter, samt ingredienser från naturen med bästa innehåll, så är varumärket expert på lyxiga produkter och hudvårdsbehandlingar som ger snabba och synbara resultat. 

Fun fact: Visste du att Hudoteket var först i norden med att få sälja Natura Bissé tack vare vår erfarenhet och kunskap? Häftigt! 

Mesoestetic 


Mesoestetic grundades år 1984 på ett litet apotek i centrala Barcelona av en man vid namn Juan Carles Font. Han började att ta fram olika formler för att tillgodose efterfrågan av de produkter som läkare, specialiserade på estetik, saknade på marknaden.

Idag är Mesoestetic fortfarande familjeägt och finns i mer än 90 länder världen över. År 2012 öppnades det nya huvudkontoret i Barcelona där all utbildning, forskning, produktion och logistik sker. Det är ett av Europas mest avancerade laboratorier och räknas som ett referenslaboratorium. Mesoestetic har tre grundpelare - säkerhet, forskning och innovation. Forskningen som bedrivs är grunden till innovativa, säkra och effektiva produkter som stöds av vetenskapliga studier. Varje år återinvesteras hela 40% av vinsten i forskning och utveckling. All tillverkning och kontrollprocesser följer de striktaste standarderna inom läkemedelsindustrin. Produkterna testas både in-vivo och in-vitro där tester utförs på cellnivå (bland annat på adipocyter, keratinocyter och melanocyter) från mänsklig donerad vävnad från plastikoperationer. 

Heliocare 


Heliocare är ett av Europas mest välrenommerade solskyddsmärken som är utvecklat av experter inom dermatologi. Alla Heliocares produkter produceras i Cantabria Labs i Spanien, och det är fortfarande ett familjeägt företag med äkta hjärta och själ. Här är de specialiserade på att utveckla innovativa, patenterande ingredienser genom att utnyttja naturens kraft och återanvända den för att förbättra och skydda huden. 

Heliocare innehåller ett unikt växtextrakt från en stensöteväxt som man finner i Central- och Sydamerika. Detta extrakt kallas Fernblock och har ett naturligt inbyggt skydd mot UV-strålar. Extraktet är rikt på ferulin-syra (ferulic acid) som neutraliserar fria radikaler samt verkar reparerande på skador orsakade av UV-strålar.
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Spansk skönhet - innovativa lösningar
Gör dig redo för sommaren - här är våra tips

Är du redo inför sommaren? Äntligen är solen och värmen här - och dagarna kommer högst troligen spenderas med strandhäng och grillmys. Oavsett hur din sommar och semester kommer att se ut finns det några saker som är bra att tänka på. Här kommer därför fyra sommartips till dig. Enjoy!

Olaplex - allt du behöver veta om varumärket

Olaplex är den erkända mirakelprodukten som stärker och reparerar håret. Men Olaplex är inte bara namnet på ett av världens mest omtalade hudvårdsmärken, nej, det är också den patenterade molekylen i produkterna som reparerar och länkar ihop hårets svavelbindningar.⁠ Hur fungerar det egentligen? Och vem passar det? Här hittar du svaret på de vanligaste frågorna vi får om Olaplex.

7 tips till perfekt sommarhår

Sommaren är snart här och det är helt fantastiskt! Men någonstans mellan grillkvällar, sol och bad är det lätt att glömma att vårda sitt hår. Här kommer därför sju tips på hur du kan boosta ditt hår lite extra till sommaren, och låta svallet glänsa framöver!

Guide: Ge din hud maximalt med fukt

Fukt, fukt och återigen fukt! Oavsett om du är ung eller gammal, kvinna eller man - ja, alla behöver vi fukt. Här kommer vi att ge dig tipsen för hur du ger huden en riktig fuktboost. Säg hejdå till en fuktfattig hud, nu kör vi!

Cityskydd - ett perfekt UV-skydd till vardags

Miljöföroreningar kan göra mycket skada, inte bara på vår planet utan också på vår hud och vårt välmående. Dessa partiklar svävar runt i storstäder, landsbygden och även i hemmet.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: MYLDSX (motverkar spam)