SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Skönhet på franska

Mode, baguetter och ett vackert språk. Listan kan göras lång på ord som dyker upp i huvudet när vi säger "Frankrike". Modetermerna Chic och Stylish avspeglar sig även i den franska skönheten, som handlar mycket om att det eleganta möter det avslappnande och naturliga.  



När man tänker fransk skönhet dyker bilder på en silkeslen hud, klassiskt röda läppar och en perfekt, böjd, becksvart eyeliner upp på näthinnan. Faktum är att flera av våra mest kända skönhetsfamiljer ligger bakom några av de största franska varumärkerna; Clarins, By Terry, Sisley för att nämna några. De representerar alla det moderna, chica och kvalitetssäkra i den franska skönheten.

Fransmännen fokuserar mycket på konsistenser, dofter och texturer och att framhäva det naturliga i ansiktet med en snabb skönhetsrutin. Låt oss ta en titt på några av de franska varumärken Hudoteket har att erbjuda:

Clarins  


Det franska familjeföretaget Clarins grundades 1954 av Jacques Courtin-Clarins och erbjuder ett brett sortiment av hudvård, kroppsvård, makeup och dofter. Clarins är miljömedvetna och innehåller enbart vegetabiliska ingredienser och gör överlagda val när det kommer till förpackningar. 

Storsäljare: Clarins Double Serum är världens mest populära serum och säljs var åttoende sekund! 




Sisley  


Sisley erbjuder kvalitetsprodukter för såväl ansikte som kropp och hår. Varumärket baseras på aromaterapi och fytoterapi som innebär naturliga växtextrakt och eteriska oljor. Alla produkter innehåller även en unik, fräsch och energigivande doft från bland annat citrusfrukter, trä och persikoblomma. 

Visste du: Att Sisley familjen är väldigt konstärligt lagda och det speglas på alla deras designade förpackningar. Grundaren Hubert d'Ornaro och hans fru Isabelle är även väldigt intresserade av dofter och deras framtagna parfymer har blivit klassikers.  

Filorga  


Franske Dr. Tordjman grundade Filorga 1978 som det första franska laboratoriet inom estetisk medicin. Dr. Tordjman fascinerades av cellulärt åldrande och Filorga är därmed experter på produkter som arbetar mot just åldrande. Han tog fram Filorgas unika formula NCTF + Hyaluronsyra. Formulan består av över 50 ingredienser som exempelvis aminosyror, vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Decléor


Decléor grundades i Paris av hudterapeuten Madame Solange och är idag ledande inom aromaterapi. Detta innebär användandet av koncentrerade aromatiska växtessenser och produkterna har en naturlig doft. Produkterna är framtagna och skräddarsydda för att förbättra varje individs specifika hudvårdsproblem. Vi på Hudoteket fick äran att träffa Madame Solange och vi ställde bland annat frågan: ”Vilket är ditt absolut bästa hudvårdstips?”  Vi fick svaret:



Läs hela intervjun med Madame Solange här

Dermaceutic  


Dermaceutic är ett varumärke som med sina unika egenskaper har revolutionerat hudvårdsbranschen. Teamet bakom består av biokemister, kirurger och hudläkare och de har tagit fram produkter med unika egenskaper som hjälper hud att både se bättre ut och att må bättre. Ingredienserna är välgörande och frambringar förutom lyster, även en slätare och en fastare hud.

Storsäljare: Dermaceutic K Ceutic SPF 50.


Eneomey  


Eneomey är en hudvårdsserie med kraftfulla produkter som sedan 2017 har en ny och uppdaterad formula. Varumärket grundades egentligen redan 1984 under namnet mene&moy - av en hudläkare och en plastikkirurg. Produkterna faller under kategorin cosmeceuticals och definieras som hudvård på gränsen till läkemedel. De ger en fantastisk lyster och otroligt fina resultat. 

By Terry  


By Terry representerar ett premiumskönhetsmärke som erbjuder innovativa och praktiska lyxprodukter. Terry de Gunzberg ligger bakom varumärket som grundades 1998 och hon har blivit något av en branschlegend. Terry fokuserar mycket på en frisk och strålande hud när hon tar fram sina produkter, och hon har en känsla för kvinnors behov som få!

Fun fact: Terry de Gunzberg ligger bakom succén YSL Touche Eclat och motsvarande till denna i By Terry's sortiment är By Terry Touche Veloutée.




Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Skönhet på franska
De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: uaQ9G4 (motverkar spam)