SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Skönhet från USA - more is more!

More is more och the bigger the better; två uttryck som generaliserar USA. Det är dock ingen hemlighet att USA historiskt sett inte varit den primära ledaren i skönhetsindustrin, där istället Europa och Asien legat i framkant. Men kanske har hamburgarens hemland, där drömmar uppfylls och Hollywoodkändisar lever lyxliv, fått sig ett uppsving?

Genom att driva innovation, nyttja de stora samhällena och fanbaser (om du heter Kim Kardashian), leverera banbrytande formler och att störa den gamla skolans sätt att göra affärer på, har amerikanska skönhetsvarumärken tagit plats runt om i världen och växer snabbare än någonsin. Däremot har många innovationer, formler & komplex, och grundare som har skapat några av världens mest kända varumärken sina rötter i USA- så helt anonyma på skönhetshimlen har de givetvis inte varit.

USA har dryga 323 miljoner invånare vilket gör dem till världens tredje mest befolkade land. Det är alltså ett land med stor bredd på målgrupper och som utgörs av alla världens olika, vackra hudtyper, toner och nyanser. Detta innebär också att amerikanska varumärken har ett stort sortiment med nyanser som passar alla. På Hudoteket har vi en stor variation på hudvård, makeup och hårvård som kommer från USA. Låt oss spana in dem: 


Dermalogica 


Dermalogica innebär kvalitet och resultat. Företaget grundades 1986 av Jane Warwund i Los Angeles och i sortimentet finns hudvård för alla. Ingredienserna i produkterna är de finaste och majoriteten kommer från växtriket. För att uppnå maximal effekt kompletteras dessa med högkoncentrerade ingredienser som tillverkas i laboratorium.

Visste du: Att Jane Warwund startade en skola för hudterapeuter och insåg att inget befintligt hudvårdsmärke motsvarade hennes tuffa krav. Då föddes Dermalogica!



Jane Iredale 


Som namnet avslöjar är varumärket Jane Iredale grundat av kvinnan med samma namn. Hon hade en dröm om att skapa ett företag som erbjöd mineralmakeup med hudvårdande egenskaper. Detta blev verklighet år 1994 och alla produkter är noga utvalda för att göra bra för huden. Produkterna passar alla hudtyper och de är enkla att applicera. 

 

Exuviance 


Grundarna bakom Exuviance är företaget Neostrata som ägs av två professorer i dermatologi, Dr. Eugene Van Scott och Dr. Ruey Yu. Exuviance är ett medicinskt-dermatologiskt företag som ständigt forskar och utvecklar produkter som ska förbättra hudvården. Exuviance är framtagna för att kunna tillgodose behoven hos människor som inte behöver en hudläkare, men som ändå vill ta del av fördelerna med medicinskt utvecklade hudvårdsprodukter. 

Fun fact: Det är de båda grundarna till Exuviance som uppfann Alpha-Hydroxy-Acid teknologin (AHA) för dryga 25 år sedan.

PÜR 


PÜR är den perfekta makeupen oavsett hudtyp eller tillstånd. Det är en makeupserie som kombinerar högsta kvalitet av rena, mikroniserade mineraler med hudvårdanade ingredienser. Denna kombination ger bevisade resultat som både makeup och hudvård. PÜR grundades i USA och formulan som används i produkterna är kliniskt testad med senaste anti-ageingteknologin. 

Storsäljare: PÜR 4-in-1 Love Your Selfie foundation som finns i hela 100 nyanser!


Priori


Priori grundades av Joe Lewis, en av världens ledande hudvårdsexperter, och relanserades 2018. Prioris adaptiva hudvård är utformat för att koda av och förstå hudens komplexa och individuella behov vad gäller fukt, skydd och återuppbyggnad. Ingredienserna är de senaste av avancerade bioteknologiska ingredienser som levererar resultat utifrån varje individs hudtyp eller hudtillstånd.

Unite 


Unite är ett professionellt hårvårdsmärke som utvecklas av ett dedikerat team i Carlsbad, södra Kalifornien, USA. Frisören Andrew Dales är grundaren bakom Unite och är ett av få varumärken som både grundats och fortfarande ägs av en frisör. Formlerna är av högsta kvalitet som går att lita på, och alla produkter är veganvänliga, paraben- och sulfatfria. Unite har därför blivit ett favoritvarumärke hos kändisfrisörerna.

Peter Thomas Roth 


Peter Thomas Roth grundades av mannen med samma namn med i strävan om att hitta effektiva produkter för att behandla hans egna hudproblem. Från början låg fokuset på akne, men med åren riktades även fokus mot hudproblem orsakade av ålder. Varumärkets filosofi är enkel; banbrytande innehåll som ger häpnadsväckande resultat. 

Visste du: Peter Thomas Roth var ursprungligen från Ungern och detta är något som speglas i ingredienserna - lera och mineraler. 

Dr Dennis Gross 


Dr Dennis Gross är en revolutionerande hudvårdsserie med innovativa dermatologiska produkter som ger synliga, effektiva och varaktiga resultat. Grundaren till varumärket, Dr Dennis Gross, är en av USA:s främsta hudläkare som fortfarande arbetar aktivt på sin hudvårdsklinik på Manhattan, New York. Han har också arbetat som hudcancerforskare och benämns ofta som "The Master of Peels". 

Sitt stora genombrott fick han med den kliniska och patenterade Alpha Beta Professional Peel - en ansiktspeel med dermatologiskt resultat. Denna patenterade blandning av fem olika alfa- och beta hydroxsyror verkar som en djupgående behandling och har ett flertal positiva effekter. 

bareMinerals 


bareMinerals är en komplett makeupserie som består av närande, hudälskande ingredienser. När Leslie Blodgett grundade bareMinerals 1994 var varumärket bland de första att erbjuda ett sortiment av mineralbaserat smink. När den amerikanska entrepenören Leslie kom på idén med bareMinerals hade hon en tydlig version - hon vill tillhandahålla ett naturligt smink som inte irriterar huden, orsakar akne eller andra hudproblem. 

Storsäljare: Original Foundation SPF 15


SkinCeuticals 


Det omtyckta varumärket SkinCeuticals föddes ur den vetenskapliga forskningen som Dr. Sheldon Pinell bedrev. Det var nämligen han som etablerade och tog patent på de första formula-parametrarna som krävs för att C-vitamin ska kunna absorberas effektivt i huden. Visst är det häftigt? 

Tillsammans med SkinCeuticals forskningsteam utvecklade han den topiska ursprungsformeln med C-vitamin, vilket bidrog till starten av vetenskapligt baserad hudvård. Idag tar SkinCeuticals fram produkter med en optimerad koncentration av rena, aktiva hudvårdsingredienser - allt för att skapa produkter med dokumenterad förmåga att absoerberas och ge synliga förändringar på huden. 

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Skönhet från USA - more is more!
Vilken solskyddsprodukt passar min hudtyp?

Precis som man väljer en ansiktskräm efter sin hudtyp så kan man även skräddarsy sitt val av solskyddsfaktor. Det finns olika typer beroende på vad man ska göra för aktivitet, om man svettas mycket eller om man ska bada. Vi berättar mer ingående om de olika varianterna, häng med!

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: x5599V (motverkar spam)