SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Dubbelrengöring - varför är det så bra?

I genomsnitt lägger vi endast 20 sekunder på att rengöra ansiktet varje dag. På så kort tid får man svårt att lösa upp de lager av makeup och solcreme, samt hudceller och talg som samlats på huden under dagen. Om huden inte blir ren gör dessa partiklar din hud glåmig och tilltäppt vilket kan skapa hudirritation och känslighet. Här tipsar vi om hur du gör huden ren på djupet.


En rutin från Asien


Att rengöra huden kan tyckas enkelt, det är ju bara att använda en rengöring så är det borta… Eller? Faktum är att mängder av rester kan finnas kvar på huden, särskilt vid användning av fetare produkter, så som solcremer och makeup. Därför är dubbelrengöring så bra, för den tillåter huden att bli ordentligt ren. När du har tagit bort allt smuts från din hud i första steget kan du sedan rengöra dina porer och se till att du faktiskt rengör huden och inte bara tar bort sminket.

Denna rengöringsrutin härstammar från Asien, och där är UV-skydd en viktig del av den dagliga hudvårdsrutinen (oavsett årstid eller väder) så det är inte konstigt att rengöringsrutinen är optimal för att få bort UV-skydd.


Först olja, sedan vatten


När man dubbelrengör börjar man först med en oljebaserad rengöring som löser upp solskydd, dagcremer och makeup, sådant som är lite fetare och svårare att lösa upp. Därefter använder man en vattenbaserad rengöring, till exempel en som sköljs bort med vatten, eller så använder man ett micellärt vatten.

Vad är skillnaden mellan micellärt vatten och ansiktsvatten?

Micellärt vatten är rengörande, medan ansiktsvatten återställer pH-värdet i huden efter tvätt. Micellär innebär att produkten innehåller miceller, som fångar upp smuts, olja och makeup, likt en magnet. Man fuktar en bomullsrondell och sveper över ansiktet med lätta cirkelrörelser, sedan upprepar man proceduren tills ansiktet är rengjort.


Fördelarna med en dubbelrengöring


• Den torkar inte ut huden, istället ger de mjukgörande oljorna näring till vår hud och tar bort all smuts.

• Man blir renare. Genom att använda oljor får vi enkelt bort makeup, cremer och överflödig olja från huden.

• En dubbelrengöring förbättrar cirkulationen, då man masserar in produkten för att lösa upp smutsen och på så vis även ger ansiktet en skön massage.


När tidsbristen gör sig påmind


Ibland räcker inte tiden till, så är det ibland. Då kanske en dubbelrengöring inte är det man prioriterar (även fast denna rutin faktiskt inte tar jättemycket längre tid). Då kan det vara skönt med ett smidigt alternativ som ändå gör sitt jobb. Här kan du läsa mer om hur du väljer rengöring efter din hudtyp.

 

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Dubbelrengöring - varför är det så bra?
Beautytrender 2022

Ännu ett år har gått och vi på Hudoteket dammar av den sprakande spåkulan och ser in i ett nytt år av skimrande glitter, välgörande probiotika och hybrid makeup. Häng med!

Basprodukterna i din hudvårdsrutin

Precis som när man skapar en bra klädgarderob så börjar man med en stabil grund, även kallat basplagg. Likadant ska du tänka med din hudvård, för att säkerställa att du verkligen har det viktigaste i ditt badrumsskåp. Här kommer lite tips för hur du ska tänka när det kommer till basprodukter inom hudvård, vi går back to basic - helt enkelt. Här hittar du välgörande rengöringar som gör din hudvårdsrutin spot on, och massa andra grymma basprodukter.

5 tips som väcker din vinterhud

Väck den glåmiga vinterhuden till liv med några enkla steg som får din hud att stråla, lagom till jul. Se våra tips här.

Olja eller serum - vad är skillnaden?

Kalla månader kan göra vår hud väldigt torr och fnasig, oavsett hur mycket man smörjer in sig. Det många oftast inte tänker på är att uppdatera sin hudvårdsrutin när det blir kallare klimat och huden får andra förutsättningar än under vår och sommar. Här går vi igenom skillnaden mellan olja och serum så att du får bukt på vintertorr hud.

Våra bästa tips mot torra händer

Det finns ingen kroppsdel vi använder så mycket som våra händer. De är ständigt i farten och sällan täckta vilket gör att de utsätts för mycket påverkan utifrån, så som kyla, värme, ständig handtvätt, föroreningar och smuts. Detta i sin tur bidrar till att hudens barriär förstörs och torkar ut. När torra händer väl blivit ett faktum och huden blivit känslig och irriterad kan det vara svårt att bli av med torrheten. Men det går! Är du redo för lena, fina och mjuka händer? Vi ger dig råden för att förebygga och få bukt med besvären.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 35hu4h (motverkar spam)