SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Hudvårdstrender att hålla koll på 2021

Vi har nu kommit en bit in i 2021 och ett nytt år innebär också nya trender. Men vad för inspirerande hudvård har vi att se fram emot? Vi har kollat in i spåkulan - och här är fem trender som du helt enkelt måste lägga på minnet.

Skin-minimalism

 
Ja, hur smidigt är det inte att kunna använda sig av en produkt till flera användningsområden. Less is more, helt enkelt! Multiprodukterna är här för att stanna och det är tydligt att allt fler försöka förenkla och slimma sin hudvårdsrutin. Vi ser slutet på komplicerade 15-stegsrutiner, och omfamnar istället en enkel, effektiv hudvård som ger en strålande hud! 

Skin-minimalism är inte bara perfekt för en smidigare hudvårdsrutin, det är också snällt mot plånboken och tar betydligt mindre plats i badrummet. Sugen på att klicka hem ett par multiprodukter? Du hittar en hel del hos oss - mask och peeling i ett, dagcremer som både återfuktar och har SPF, foundations som också är dagcreme och highlighter, ja listan kan göras lång. 

Ett exempel på en populär produkt är Doctor Babor Cleanformance Clay Multi-Cleanser, en multifuktionell rengöringslera och mask. Eller letar du efter en produkt som både funkar som primer och highlighter? Då är Peter Thomas Roth 24k Gold Prism Highlightning Cream något för dig.  

Fokus på hals och dekolletage


De första tecknen på hudåldrande visar sig väldigt ofta på halsen och dekolletaget. Det är nämligen så att huden på halsen inte har talgkörtlar som huden i ansiktet och på övriga kroppen, vilket gör att den lätt blir torr och tappar sin spänst. 

Mobilanvändandet har ökat och andelen personer som jobbar hemifrån från laptops har blivit allt vanligare. Som en konsekvens att det tittar vi allt oftare neråt, något som i längden kommer ha en påverkan på vår hud vid halsen. Ja, vi kommer helt enkelt att se mer rynkor vid detta området - och lägre ner i åldrarna. Men hjälp finns att få! Många produkter fokuserar just på att förhindra och reducera rynkor på halsen och dekolletaget. Givetvis ska du applicera produkterna som du använder till ditt ansikte även på halsen och dekolletaget (många glömmer bort det vid sin hudvårdsrutin!), men du kan också komplettera din hudvård med produkter som är inriktad på just det området. Dessa produkter har redan fått sig ett rejält uppsving, och vi tror att den trenden kommer att hålla i sig även under 2021. En produkt som snabbt blev väldigt populär är Dermalogica Neck Fit Contour Serum. Har du testat?

Hemmabehandlingar med hudvårdsapparater 

 
Under 2020 har vi tagit med oss hudvårdssalongen hem och allt fler maskiner och hudvårdsapparaturer finns nu i våra hus eller lägenheter. På marknaden idag finns det allt fler LED-masker och hudvårdsapparater - en utveckling som ständig ökar. Här kan du välja och vraka bland bra produkter. Vill du jobba med blått ljus? Rött ljus? Eller kombinera både? Kanske är mikroström något för dig? Visst är det fantastiskt att du nu kan uppnå ett salongsresultat hemma? Vi förstår att det är fler och fler som har hakat på den här trenden. Några populära produkter som vi spår en ljus framtid är DermapenWorld Facial Roller, NuFACE Trinity Facial Toning Device och Dr Dennis Gross SpectraLite FaceWare Pro. Spana in dem! 

Det finns en hel del mer som man kan säga om det här ämnet. Sugen på att läsa mer? Här hittar du med information om hur du får ett salongresultat hemma. 

Hudens mikrobiom i fokus

 
2021 kommer också vara året då hudens bakterieflora, och dess balans, kommer stå i centrum. Det är viktigt att hålla koll på din bakterieflora så att den är i balans och att de goda, hudvänliga bakterierna är övervägande. Hudens mikroorganismer skyddar huden mot attacker från skadliga bakterier och virus, samt kontrollerar vår huds allmänna hälsa. En störning i balansen mellan olika typer av bakterier som lever på huden kan leda till olika hudåkommor som akne, rosacea och eksem. Det finns flera olika produkter som tar just hudens bakterieflora i beaktning. Visste du att Esse Plus Probiotic Serum bjuder på 50 miljoner levande probiotika-organismer per droppe? 

Naturliga ingredienser och hållbarhetstänk

 
Sverige och världen håller på att förändras - och många försöker idag att leva mer hållbart. Detta påverkar givetvis också konsumtionen av hudvård och allt fler varumärken fokuserar nu på att skapa produkter som kännetecknas av naturliga och närodlade ingredienser, stort miljötänk och en känsla för kvalitet. Vi har också fått ett större intresse för naturliga ingredienser och vi letar ständigt efter naturnära skönhetsvård. Har du till exempel testat M Picaut Hydra Miracle Serum? Där har du verkligen en naturligt bra produkt.

Italien är bra på mycket och skönhetskategorin är inget undantag. Flera av våra storsäljande varumärken kommer nämligen just från detta land. Italiensk hud- och hårvård kännetecknas av naturliga och närodlade ingredienser, stort miljötänk och en känsla för kvalitet. Läs mer om skönhetsprodukter från Italien och deras hållbarhetstänk.
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Hudvårdstrender att hålla koll på 2021
Soligare tider: komplettera med C-vitaminserum

Det är allmänt känt att C-vitamin är bra för hälsan, men vitaminet gör även underverk för huden. Det stärker hudens barriär och skyddar mot fria radikaler och solskador. Samtidigt stimulerar C-vitaminet kollagenproduktionen vilket ger en mer elastisk och slät struktur. Huden får även en jämnare hudton och en fin lyster.

Vinnare i Swedish Beauty Awards 2021

Äntligen har resultatet kommit, Beauty Hackers! Vinnarna i årets upplaga av Swedish Beauty Awards har korats. Här hittar du produkterna som verkligen utmärkt sig extra mycket under föregående år. Vi är både glada och stolta att presentera vinnarna som du hittar hos oss på Hudoteket. Nu kör vi!

Ekologisk hudvård - verkar gott för dig och miljön

Ekologiska hud- och hårvårdsprodukter är produkter som till stor del är tillverkade av växtbaserade ingredienser. Dessa ingredienser odlas utan användning av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Detta gör att produkterna tar hänsyn till såväl miljö som till din hud.

Hudoteket tipsar: ekologiska varumärken

Har du bestämt dig för att börja använda mer ekologiska produkter? Ja, då är det lätt att känna sig överväldigad av den djungel av produkter som idag finns på marknaden. Och med alla dessa olika alternativ, hur ska du veta vilka produkter som passar dig? Här har vi nu sammanställt alla våra ekologiska varumärket - så att du lättare kan hitta vad som passar just dig. Enjoy!

Ny serie från Filorga - Age-Purify

Är du ute efter produkter som både jobbar på att minimera oren hud och fina linjer? Ja, då kan du sluta leta nu. Filorga har nämligen lanserat en ny serie som fokuserar på just detta. Age-Purify heter serien och här berättar vi mer om varje produkt och hur du använder dem. Perfekt va?

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: FEfdpJ (motverkar spam)