SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Så fixar du den perfekta basen - steg för steg

För att få till en snygg makeup är en bra bas verkligen A och O. Med din bas lägger du grunden för hela looken, och den avgör också hur länge din sminkning håller. Men hur får du då till den perfekta basen? Jo, följ vår guide med sex enkla steg för en look som ser fantastiskt ut hela dagen!


Steg 1 - Rengör och återfukta ditt ansikte


Börja med att rengöra ditt ansikte och din hals noggrant med en ansiktsrengöring. Det är väldigt viktigt att du tvättar ditt ansikte både morgon och kväll för att få bort smuts, slaggprodukter, föroreningar och döda hudceller som samlas på huden. 

Rengöringen gör också att de andra hudvårdsprodukter blir mer effektiva, då huden lättare kan ta åt sig de vårdande ämnena. Vet du inte vilket rengöring du ska välja? För att ge huden de bästa förutsättningarna ska du välja en rengöring som är anpassad efter just din hudtyp. Här hittar du våra guide som vi hoppas hjälper dig att välja rätt rengöring

Därefter är det dags att smörja in huden med en återfuktande ansiktscreme. Låt den sjunka in i huden några minuter innan du applicerar din primer. 


Förslag på rengöring


Esse Sensitive Cleanser - En pH-balanserad rengöringscreme som är utformad för att minimera irritationer, samtidigt som den effektivt tar bort orenheter. 

Exuvinance Deep Clean AHA Cleanser - Skummande ansiktsrengöring i gelform som varsamt tar bort orenheter, så som makeup, smuts och fett från huden. 


Steg 2 - Förbered  din hud med en primer

 
Här har du grunden till en hållbar makeup - primer! En primer gör nämligen så att efterföljande produkter fäster ordentligt och får din makeup att hålla längre under dagen. 

De finns i en mängd olika varianter och vilken du ska välja är helt beroende på vilket resultat du önskar. Det finns primers som jämnar ut hudytan och fäster makeupen med en matt finish, och även de som ger lyster, fukt och förminskar porer. Om du har fet hud brukar rekommendationen vara att använda en primer som ger matt finish. Om du istället har torr hud kan det vara bra att använda en återfuktande primer som ger lite extra glow.
 
Applicera din primer över hela området som du har tänk att lägga din makeup på - i ansiktet och även ner över halsen. Avvakta några minuter innan du får vidare med din foundation, så att primern hinner sjunka in ordenligt i huden. 


Förslag på primers


Sisley Instant Perfect - Passar alla hudtyper! Instant Perfect är en gelemulsion med silikon vars ultramjuka konsistens genast motverkar skavanker i huden. 

Pür 4-in-1 Mineral Tinted Moisturizer SPF 20 - Här har du en primer, lätt täckande foundation, solskydd och fukt i en enda produkt, hur smidigt? Passar dig som vill ha lyster och fukt av din primer. 

Steg 3 - Applicera en bra foundation

 
Att du hittar rätt nyans på din foundation, som både överrensstämmer med din hudfärg och passar din hudtyp, är avgörande för att uppnå den perfekta basen. Vi vet att det kan vara svårt att hitta rätt, men om du behöver rådgivning så hjälper vi på kundservice gärna dig. 

Applicera sedan din foundation i ansiktet och en bit ner på halsen för att tona ut den mot din naturliga hudfärg. Då undviker du också kanten som det lätt kan bli mellan ansiktet och halsen. Om du vill ha en lite mer solbränd touch på din look är det bättre att applicera lite bronzer senare, snarare än att välja en mörkare foundation. 

Det finns olika sätt att applicera en foundation - och det här är verkligen individuellt vad man gillar. Du kan använda fingrarna och då hjälper värmen från händerna färgen att smälta bra in i huden. Annars är en svamp lätt att använda och du får ett jämnt resultat genom att försiktigt dutta foundationen på ansiktet. En foundationspensel är också ett bra alternativ som ger ett jämnt resultat. Med både en svamp och en pensel är det väldigt lätt att anpassa täckningsgraden efter vad du vill ha. 


Förslag på foundations

 
Exuviance Cover Blend Foundation SPF 20 - För dig som vill ha en flytande, täckande foundation. Produkten har också spf 20, så du kan ta extra bra hand om din hud. 

Pür 4 in 1 Pressed Mineral Makeup - Fantastiskt mineralmakeup i form av denna foundation. Du får också puder, concealer och spf i en och samma produkt. Fantastiskt! Denna goding ät dessutom vinnare i kategorin Årets kundfavorit på Hudoteket både 2017 och 2019. Det säger väl ändå något?

Steg 4 - Täck med concealer

 
Vissa föredrar att lägga concealern innan foundationen, och andra efteråt. Det här är också en smaksak, så välj det du tycker känns bäst. Det som är positivt med att applicera concealern efter är att du enkelt kan se vilka partier som behöver lite extra täckning, exempelvis röda partier runt näsan, små blemmor och mörka ringar under ögonen. 

Concealer kommer också i olika varianter - flytande, fast och krämform. Vilken variant du ska välja beror helt på vilken hudtyp du har och vilken täckningsgrad du önskar. Lite enkelt skulle man kunna säga att flytande concealer är bra för dig med torr hud. En sådan passar också väldigt bra för att dölja mörka ringar under ögonen och undvika att det blir klumpigt av de små ögonrynkorna vi alla har. Vill du istället främst täcka finnar och blemmor är det bra med en krämigare concealer, då den är tjockare och oftast har en döljande effekt. Som du förstår finns det massor olika concealers att välja mellan! 


Förslag på concealers


Sisley Phyto-Cernes Eclat Eye Concealer - På jakt efter en hudvårdande concealer som effektivt döljer mörka ringar, minskar svullnader och motverkar linjer och rynkor? Ja, då är Sislyes concealer något för dig! 

bareMinerals BarePRO 16-Hour Full Coverage Concealer - En ultrakrämig, högpigmenterad concealer som lätt glider över huden och ger hela 16 (!) timmars full täckning. 

Steg 5 - Fixera med puder

 
Nu är det dags att fixera din foundation och concealer med ett puder för att hålla din makeup på plats hela dagen. Ett transparant löspuder passar bäst då det är lätt att applicera och att få jämnt. Ett tips är att använda en stor puderborste för att applicera det. På det sättet får du en jämn och fin finish som inte heller förändrar färgen på din look. 

Därefter kan du komplettera din bas med bronzer och/eller rouge för att ge looken lite färg. Lägg sedan lite highlighter på de höga zoonerna i ansiktet för extra lyster, som kindben och näsrygg. 


Förslag på puder

 
Sensai Translucent Loose Powder - Ett fjäderlätt transparent löst puder som lätt blandar sig med din foundation. Resultatet? Du får en silkeslen, strålande och naturlig finish. 

Pür Balancing Act Shine Control Marble Powder - Det här pudret passar perfekt för dig med fet hud som önskar en matt och glansfri finish. 

Steg 6 - Avsluta med settingspray

 
Det är primern som du lade från början som lägger grunden för en hållbar makup, men för att sätta den ännu mer på plats kan du avsluta med en settingspray. Din settingspray återfuktar huden och ser till att allt smälter ihop snyggt. Tänk på att hålla sprayen en bit ifrån ansiktet när du sprayar. 

Förslag på settingspray

 
Pür Lit Mist - Fixera makeupen och få direkt återfuktad hud! Du får ett riktigt glow som varar hela dagen med denna härliga produkt. 

Jane Iredale Hydration Spray Balance - ECOCERT-certifierad fuktspray för kombinerad, fet och obalanserad hud. Minskar talgproduktionen och fixerar makeupen.

Nu har du en perfekt bas - och nu kan du fortsätta smycka ögon, läppar och bryn om så önskas!
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Så fixar du den perfekta basen - steg för steg
Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen infaller den åttonde mars och får oss att minnas kvinnans kamp för en självklar plats i samhället. Det är också en påminnelse om att fortsätta eftersträva jämställdhet. Idag berättar vi om elva starka kvinnor som sannerligen har inspirerat oss med sin drivkraft och sina varumärken.

Beautytrender 2024

Slugging, glossig makeup och haircycling är bara några av 2024 års skönhetstrender. Vi berättar allt du behöver veta om årets viktigaste skönhetsmåsten!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Y8BMPu (motverkar spam)