SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Hudoteket tipsar: ekologiska varumärken

Har du bestämt dig för att börja använda mer ekologiska produkter? Ja, då är det lätt att känna sig överväldigad av den djungel av produkter som idag finns på marknaden. Och med alla dessa olika alternativ, hur ska du veta vilka produkter som passar dig? Här har vi nu sammanställt alla våra ekologiska varumärket - så att du lättare kan hitta vad som passar just dig. Enjoy!
Ekologisk hudvard

Att tänka på när du ändrar din hudvårdsrutin


När du ändrar din hudvårdsrutin kan det hända att huden trilskas lite, vilket i sin tur kan resultera i en utrensning. Här är det bra att komma ihåg att det är en övergångsperiod och kommer inte att vara länge. Man brukar säga att det tar mellan 2–8 veckor för huden att vänja sig vid en produkt och det är först då du kommer att börja se ett resultat. Så ha tålamod i början! 

Vi rekommenderar också att du väljer produkter ur samma varumärke och serie för att få en så skräddarsydd hudvård som möjligt, och för att underlätta vid övergångsperioden kan det hjälpa att ersätta dina produkter till ekologiska alternativ en i taget. Detta beror dock på produkterna i sig - rådfråga gärna oss innan så gör vi övergången så smidigt som möjligt. 

Ekologisk hudvård


När du väljer ekologisk hudvård så väljer du produkter med ingredienser som både värnar om miljön och dig själv. Produkterna har växtbaserade ingredienser som odlas utan användning av bekämpningsmedel. Kom också ihåg att många av de aktiva och väldoftande ingredienserna som finns i skönhetsprodukter kommer direkt från naturen. 

Här kan du upptäcka vårt sortiment av ekologiska hudvårdsprodukter. Är du osäker på vilka produkter som passar just dig? Välkommen att kontakta oss på kundservice så hjälper vi dig att hitta rätt. 

M Picaut - Ekologisk anti-age


M Picaut är en exklusiv hudvårdsserie som tillverkas i Sverige. Ingredienserna har en dokumenterad synbar effekt av anti-age som sedan kombineras med det renaste naturen kan erbjuda. Här hittar du produkter som är skräddarsydda för att hjälpa hudens egna funktioner. Mette Picaut, grundaren av M Picaut, har skapat en serie som hon själv alltid önskat, och som är helt underbar att använda. Så som hudvård bör vara! 

Esse Skincare - Ekologiskt och veganskt


Det populära märket Esse Skincare är en ekologisk och rättvisemärkt hudvårdsserie från Sydafrika. Merparten av alla råvaror som används i produkterna kommer från växter som växt vilt på den afrikanska landsbygden. Ingredienserna skapar ett högt koncentrat av antioxidanter och vitaminer som resulterar i en naturlig hudvårdsserie som också ger utmärkta anti-age resultat. 

Varumärket följer den senaste forskningen inom hudvård och använder Probiotika och Prebiotika i ett urval av deras produkter. De är certifierat ekologiska av Ecocert, veganmärkta av Vegan Society, rättvisemärkta av Phytotrade Africa och ackrediterade av djurrättsorganisationen PETA. Produkterna passar alla hudtyper, även mogen hud, oren hud eller hud med acne.

Éminence - 100% naturlig hudvårdslinje


Här är ett ekologiskt, unikt och professionellt hudvårdsmärke som bygger på ekologiskt odlade ingredienser som färska örter, växter och frukter. Éminence erbjuder en 100% naturlig hudvårdslinje för både ansikte och kropp där alla ingredienser handplockas, sorteras och granskas för att produkterna ska vara av absolut högsta kvalitet. Produkterna ger också synliga resultat på din hud, tack vare de höga halterna av naturliga och aktiva ingredienser.

Varumärket är djupt engagerat i miljöfrågor och strävar hela tiden efter att göra det absolut bästa för att bevara vår planet grön. På Éminence odlingar i Ungern används därför miljövänlig energi så som sol- och vindkraftverk, samt bergvärme. Alla produktförpackningar är också tillverkade av återvunnet material som lätt kan återvinnas efter användning. 



Transderma - 100% ekologiskt


Ännu en svensk innovation är Transderma som erbjuder 100% organiska produkter. Hur bra? Deras serum är något utöver det vanliga och de är utvecklade av Dr. Alvin Ronlán. Han har forskat i över 30 år inom områdena naturliga antioxidanter och vitaminterapi, ämnen som hjälper huden att bibehålla sin kvalitet.

Baserat på sin vetenskapliga expertis har Dr. Alvin Ronlán skapat Transderma - ett varumärke som erbjuder produkter utan överflödiga ämnen. Transdermas produkter passar alla hudtyper och innehåller ett fåtal noga utvalda aktiva ingredienser som höjer cellernas aktivitet och gör underverk för huden.

Comfort Zone - Serie med ecocert


Comfort Zone har en ekologisk serie vid namn Sacred Nature. Förpackningarna är återvunna och 100 procent återvinningsbara, samt tryckt med vattenlöslig färg. Serien har märkningen ”Ecocert” vilket du kan läsa mer om här

Decléor - Ekologisk serie

 
Ja, det är faktiskt också så att Decléor har en ekologisk serie - Harmonie Calm. Den här serien är speciellt framtagen för att lugna och återfukta din hud. Produkterna ger din hud näring, samtidigt som de stärker hudcellernas natuliga skyddsbarriär. Kan det bli bättre? 

RMS Beauty - Ekologisk makeup

 
RMS Beauty är ekologisk makeup som är baserade på RAW-metoden. Det innebär att ingredienserna inte hettas upp till höga temperaturer vid tillverkningen, och inte heller blandas med några kemikalier. På så sätt hålls ingrediensernas närande och vårdande egenskaper intakta.

Maybritt Krewald - Välmående inifrån och ut

 

Att välja ekologiskt ska få oss att må bra, på såväl utsidan som insidan. Maybritt Krewald har välgörande ekologiska juicer och oljor som är gör gott för hår, hud, naglar och även matsmältningen. Produkterna innehåller noggrant utvalda ekologiskt odlade växter som har processats varsamt för att bevara de unika egenskaperna i frön och bär. De hjälper människor att uppnå inre balans och ett vackert yttre.

Vill du fördjupa dig mer i det här ämnet? Vad roligt! Här hittar du mer information om just ekologisk hudvård.

Visa kommentarer
Produkterna till: Hudoteket tipsar: ekologiska varumärken
De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: xpJvDc (motverkar spam)