SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Hudoteket tipsar: ekologiska varumärken

Har du bestämt dig för att börja använda mer ekologiska produkter? Ja, då är det lätt att känna sig överväldigad av den djungel av produkter som idag finns på marknaden. Och med alla dessa olika alternativ, hur ska du veta vilka produkter som passar dig? Här har vi nu sammanställt alla våra ekologiska varumärket - så att du lättare kan hitta vad som passar just dig. Enjoy!
Ekologisk hudvard

Att tänka på när du ändrar din hudvårdsrutin


När du ändrar din hudvårdsrutin kan det hända att huden trilskas lite, vilket i sin tur kan resultera i en utrensning. Här är det bra att komma ihåg att det är en övergångsperiod och kommer inte att vara länge. Man brukar säga att det tar mellan 2–8 veckor för huden att vänja sig vid en produkt och det är först då du kommer att börja se ett resultat. Så ha tålamod i början! 

Vi rekommenderar också att du väljer produkter ur samma varumärke och serie för att få en så skräddarsydd hudvård som möjligt, och för att underlätta vid övergångsperioden kan det hjälpa att ersätta dina produkter till ekologiska alternativ en i taget. Detta beror dock på produkterna i sig - rådfråga gärna oss innan så gör vi övergången så smidigt som möjligt. 

Ekologisk hudvård


När du väljer ekologisk hudvård så väljer du produkter med ingredienser som både värnar om miljön och dig själv. Produkterna har växtbaserade ingredienser som odlas utan användning av bekämpningsmedel. Kom också ihåg att många av de aktiva och väldoftande ingredienserna som finns i skönhetsprodukter kommer direkt från naturen. 

Här kan du upptäcka vårt sortiment av ekologiska hudvårdsprodukter. Är du osäker på vilka produkter som passar just dig? Välkommen att kontakta oss på kundservice så hjälper vi dig att hitta rätt. 

M Picaut - Ekologisk anti-age


M Picaut är en exklusiv hudvårdsserie som tillverkas i Sverige. Ingredienserna har en dokumenterad synbar effekt av anti-age som sedan kombineras med det renaste naturen kan erbjuda. Här hittar du produkter som är skräddarsydda för att hjälpa hudens egna funktioner. Mette Picaut, grundaren av M Picaut, har skapat en serie som hon själv alltid önskat, och som är helt underbar att använda. Så som hudvård bör vara! 

Esse Skincare - Ekologiskt och veganskt


Det populära märket Esse Skincare är en ekologisk och rättvisemärkt hudvårdsserie från Sydafrika. Merparten av alla råvaror som används i produkterna kommer från växter som växt vilt på den afrikanska landsbygden. Ingredienserna skapar ett högt koncentrat av antioxidanter och vitaminer som resulterar i en naturlig hudvårdsserie som också ger utmärkta anti-age resultat. 

Varumärket följer den senaste forskningen inom hudvård och använder Probiotika och Prebiotika i ett urval av deras produkter. De är certifierat ekologiska av Ecocert, veganmärkta av Vegan Society, rättvisemärkta av Phytotrade Africa och ackrediterade av djurrättsorganisationen PETA. Produkterna passar alla hudtyper, även mogen hud, oren hud eller hud med acne.

Éminence - 100% naturlig hudvårdslinje


Här är ett ekologiskt, unikt och professionellt hudvårdsmärke som bygger på ekologiskt odlade ingredienser som färska örter, växter och frukter. Éminence erbjuder en 100% naturlig hudvårdslinje för både ansikte och kropp där alla ingredienser handplockas, sorteras och granskas för att produkterna ska vara av absolut högsta kvalitet. Produkterna ger också synliga resultat på din hud, tack vare de höga halterna av naturliga och aktiva ingredienser.

Varumärket är djupt engagerat i miljöfrågor och strävar hela tiden efter att göra det absolut bästa för att bevara vår planet grön. På Éminence odlingar i Ungern används därför miljövänlig energi så som sol- och vindkraftverk, samt bergvärme. Alla produktförpackningar är också tillverkade av återvunnet material som lätt kan återvinnas efter användning. Transderma - 100% ekologiskt


Ännu en svensk innovation är Transderma som erbjuder 100% organiska produkter. Hur bra? Deras serum är något utöver det vanliga och de är utvecklade av Dr. Alvin Ronlán. Han har forskat i över 30 år inom områdena naturliga antioxidanter och vitaminterapi, ämnen som hjälper huden att bibehålla sin kvalitet.

Baserat på sin vetenskapliga expertis har Dr. Alvin Ronlán skapat Transderma - ett varumärke som erbjuder produkter utan överflödiga ämnen. Transdermas produkter passar alla hudtyper och innehåller ett fåtal noga utvalda aktiva ingredienser som höjer cellernas aktivitet och gör underverk för huden.

Comfort Zone - Serie med ecocert


Comfort Zone har en ekologisk serie vid namn Sacred Nature. Förpackningarna är återvunna och 100 procent återvinningsbara, samt tryckt med vattenlöslig färg. Serien har märkningen ”Ecocert” vilket du kan läsa mer om här

Decléor - Ekologisk serie

 
Ja, det är faktiskt också så att Decléor har en ekologisk serie - Harmonie Calm. Den här serien är speciellt framtagen för att lugna och återfukta din hud. Produkterna ger din hud näring, samtidigt som de stärker hudcellernas natuliga skyddsbarriär. Kan det bli bättre? 

RMS Beauty - Ekologisk makeup

 
RMS Beauty är ekologisk makeup som är baserade på RAW-metoden. Det innebär att ingredienserna inte hettas upp till höga temperaturer vid tillverkningen, och inte heller blandas med några kemikalier. På så sätt hålls ingrediensernas närande och vårdande egenskaper intakta.

Maybritt Krewald - Välmående inifrån och ut

 

Att välja ekologiskt ska få oss att må bra, på såväl utsidan som insidan. Maybritt Krewald har välgörande ekologiska juicer och oljor som är gör gott för hår, hud, naglar och även matsmältningen. Produkterna innehåller noggrant utvalda ekologiskt odlade växter som har processats varsamt för att bevara de unika egenskaperna i frön och bär. De hjälper människor att uppnå inre balans och ett vackert yttre.

Vill du fördjupa dig mer i det här ämnet? Vad roligt! Här hittar du mer information om just ekologisk hudvård.

Visa kommentarer
Produkterna till: Hudoteket tipsar: ekologiska varumärken
Gör dig redo för sommaren - här är våra tips

Är du redo inför sommaren? Äntligen är solen och värmen här - och dagarna kommer högst troligen spenderas med strandhäng och grillmys. Oavsett hur din sommar och semester kommer att se ut finns det några saker som är bra att tänka på. Här kommer därför fyra sommartips till dig. Enjoy!

Olaplex - allt du behöver veta om varumärket

Olaplex är den erkända mirakelprodukten som stärker och reparerar håret. Men Olaplex är inte bara namnet på ett av världens mest omtalade hudvårdsmärken, nej, det är också den patenterade molekylen i produkterna som reparerar och länkar ihop hårets svavelbindningar.⁠ Hur fungerar det egentligen? Och vem passar det? Här hittar du svaret på de vanligaste frågorna vi får om Olaplex.

7 tips till perfekt sommarhår

Sommaren är snart här och det är helt fantastiskt! Men någonstans mellan grillkvällar, sol och bad är det lätt att glömma att vårda sitt hår. Här kommer därför sju tips på hur du kan boosta ditt hår lite extra till sommaren, och låta svallet glänsa framöver!

Guide: Ge din hud maximalt med fukt

Fukt, fukt och återigen fukt! Oavsett om du är ung eller gammal, kvinna eller man - ja, alla behöver vi fukt. Här kommer vi att ge dig tipsen för hur du ger huden en riktig fuktboost. Säg hejdå till en fuktfattig hud, nu kör vi!

Cityskydd - ett perfekt UV-skydd till vardags

Miljöföroreningar kan göra mycket skada, inte bara på vår planet utan också på vår hud och vårt välmående. Dessa partiklar svävar runt i storstäder, landsbygden och även i hemmet.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: yfrqs6 (motverkar spam)