SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Ansiktskräm - vilken passar dig?

En viktigt del i en bra hudvårdsrutin är en bra kräm. Men frågorna är många när det kommer till just den här delen av rutinen. Varför är det så viktigt att du använder ansiktskräm egentligen? Vad är det för skillnad på dag- och nattkräm? Behöver du använda båda? Vilken produkt passar din hudtyp? Här går vi igenom de vanligaste frågorna och guidar dig rätt. Häng med!


En viktig del i den dagliga hudvårdsrutinen är en bra kräm. Det här gäller för alla, oavsett hudtyp. Ansiktskrämens främsta uppgift är att återfukta, reparera och skydda huden. 

Vad är det för skillnad på en dagkräm och en nattkräm?


Jo, det är faktiskt skillnad mellan dessa två olika produkter. En dagkräm ska appliceras på morgonen och fungerar som ett vårdande lager som ger näring, återfuktar och skyddar din hud. Man skulle kunna säga att en dagkräm lägger sig som en skyddande hinna på huden och låser in fukt under dagen och balanserar talgproduktionen. Den mjukar också upp hudens yttre lager och får den att kännas spänstig, samtidigt som den också känns och ser mindre torr ut. Win win, kallar vi det!

Nattkrämen ska, som namnet avslöjar, applicerar innan du går och lägger dig. Rekommendationen är att applicera produkten efter du har gjort din rengöring, exfoliering och lagt serumet. Ofta kan din nattkräm vara tyngre i konsistensen, men ibland kan den kännas precis som din dagkräm. Skillnanden är dock att den innehåller andra ingredienser som hjälper till att stimulera cellförnyelsen under tiden du sover. Riktig skönhetsömn kallar vi det! 

Krämerna du har på natten innehåller oftast högre koncentration av ingredienser så som peptider och starka aktiva ämnen. Dessa ämnen har väldigt många fördelar, och det är bra att applicera de på natten eftersom du inte utsätts för solljus då.

Behöver jag använda både dag- och nattkräm? 


Svaret på den här frågan är: JA! Dag- och nattkräm är två olika typer av krämer som också har väldigt olika roller i att ge din hud vad den behöver. Därför är det väldigt viktigt att du använder båda dessa i din hudvårdsrutin. Det finns dock produkter som kombinerar dessa två, så kallade 24-h kräm. Det som utmärker den är just att den kan användas dygnet runt. Det är den erfekta produkten att ha med sig om du är på resande fot och ska packa lite lätt då du kan använda den hela tiden. Dock är det viktigt att veta att de flesta 24-h krämer saknar solskydd, så kom ihåg att komplettera din rutin med just SPF under dagarna. 

Vilken ansiktskräm ska jag välja?


Det är inte alltid lätt att hitta i hudvårdsdjungeln. Här kommer några tips som du kan tänka på när du ska välja. Har du torr hud behöver du i regel en tyngre kräm som tillför fukt både på morgon och kväll. Det är också väldigt viktigt att tillföra fukt även till oljiga hudtyper. Lättare gelkrämer återfuktar din hud utan att upplevas feta. Givetvis är det viktigt att anpassa krämen efter just din huds behov - utgå alltid från din hudtyp när du väljer dag- och nattkräm. 

Är det svårt att veta vilken ansiktskrämsom passar dig bäst? Kontakta oss på kundservice så hjälper vi dig! 

Torr hud: Fukt och näring i fetare format hjälper en torr hud att få tillbaka fuktbalansen. Välj allergitestade alternativ om din hud är känslig.

Decléor Neroli Bigarade Rich Day Cream

Bioline Primaluce Exforadiance Nourishing Renovating Cream

En rik dagkräm som verkar intensivt fuktighetsgivande i 24 timmar, samtidigt som den skyddar huden mot fria radikaler och föroreningar. Supereffektiv, fyllig kräm som omedelbart aktiverar cellförnyelsen och bildar nytt kollagen, elastin och hyaluronsyra i djupa dermis.  


Fet hud: Satsa på fukt i lättare format utan tillsatta oljor, som gelkrämer som tillför fukt utan att bli feta.

Elemis Peptide4 Adaptive Day Cream 

Skin Regimen Tripeptide Cream 

En daglig fuktkräm som fungerar om en primer och lämnar din hud med en satin-matt finish som aldrig känns torr. Kräm med en kylande balmliknande konsistens som har stärkande effekt på huden. 

Mogen hud: Den mogna huden kräver krämer med både fukt, näring och föryngrande egenskaper för både dag och natt.

Sisley Hydra-Global Intense Anti-Aging Hydration

Sans Soucis Daily Vitamins Anti-Age Anti-Ox Firming 24-h Care

Dag- och nattkräm som återställer fuktbalansen i huden och motverkar ålderstecken. 24-timmarskräm för den mogna huden med en anti-age-formula som förhindrar miljöbetingat, för tidigt åldrande.
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Ansiktskräm - vilken passar dig?
Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen infaller den åttonde mars och får oss att minnas kvinnans kamp för en självklar plats i samhället. Det är också en påminnelse om att fortsätta eftersträva jämställdhet. Idag berättar vi om elva starka kvinnor som sannerligen har inspirerat oss med sin drivkraft och sina varumärken.

Beautytrender 2024

Slugging, glossig makeup och haircycling är bara några av 2024 års skönhetstrender. Vi berättar allt du behöver veta om årets viktigaste skönhetsmåsten!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: HNAU6G (motverkar spam)