SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Ansiktskräm - vilken passar dig?

En viktigt del i en bra hudvårdsrutin är en bra kräm. Men frågorna är många när det kommer till just den här delen av rutinen. Varför är det så viktigt att du använder ansiktskräm egentligen? Vad är det för skillnad på dag- och nattkräm? Behöver du använda båda? Vilken produkt passar din hudtyp? Här går vi igenom de vanligaste frågorna och guidar dig rätt. Häng med!


En viktig del i den dagliga hudvårdsrutinen är en bra kräm. Det här gäller för alla, oavsett hudtyp. Ansiktskrämens främsta uppgift är att återfukta, reparera och skydda huden. 

Vad är det för skillnad på en dagkräm och en nattkräm?


Jo, det är faktiskt skillnad mellan dessa två olika produkter. En dagkräm ska appliceras på morgonen och fungerar som ett vårdande lager som ger näring, återfuktar och skyddar din hud. Man skulle kunna säga att en dagkräm lägger sig som en skyddande hinna på huden och låser in fukt under dagen och balanserar talgproduktionen. Den mjukar också upp hudens yttre lager och får den att kännas spänstig, samtidigt som den också känns och ser mindre torr ut. Win win, kallar vi det!

Nattkrämen ska, som namnet avslöjar, applicerar innan du går och lägger dig. Rekommendationen är att applicera produkten efter du har gjort din rengöring, exfoliering och lagt serumet. Ofta kan din nattkräm vara tyngre i konsistensen, men ibland kan den kännas precis som din dagkräm. Skillnanden är dock att den innehåller andra ingredienser som hjälper till att stimulera cellförnyelsen under tiden du sover. Riktig skönhetsömn kallar vi det! 

Krämerna du har på natten innehåller oftast högre koncentration av ingredienser så som peptider och starka aktiva ämnen. Dessa ämnen har väldigt många fördelar, och det är bra att applicera de på natten eftersom du inte utsätts för solljus då.

Behöver jag använda både dag- och nattkräm? 


Svaret på den här frågan är: JA! Dag- och nattkräm är två olika typer av krämer som också har väldigt olika roller i att ge din hud vad den behöver. Därför är det väldigt viktigt att du använder båda dessa i din hudvårdsrutin. Det finns dock produkter som kombinerar dessa två, så kallade 24-h kräm. Det som utmärker den är just att den kan användas dygnet runt. Det är den erfekta produkten att ha med sig om du är på resande fot och ska packa lite lätt då du kan använda den hela tiden. Dock är det viktigt att veta att de flesta 24-h krämer saknar solskydd, så kom ihåg att komplettera din rutin med just SPF under dagarna. 

Vilken ansiktskräm ska jag välja?


Det är inte alltid lätt att hitta i hudvårdsdjungeln. Här kommer några tips som du kan tänka på när du ska välja. Har du torr hud behöver du i regel en tyngre kräm som tillför fukt både på morgon och kväll. Det är också väldigt viktigt att tillföra fukt även till oljiga hudtyper. Lättare gelkrämer återfuktar din hud utan att upplevas feta. Givetvis är det viktigt att anpassa krämen efter just din huds behov - utgå alltid från din hudtyp när du väljer dag- och nattkräm. 

Är det svårt att veta vilken ansiktskrämsom passar dig bäst? Kontakta oss på kundservice så hjälper vi dig! 

Torr hud: Fukt och näring i fetare format hjälper en torr hud att få tillbaka fuktbalansen. Välj allergitestade alternativ om din hud är känslig.

Decléor Neroli Bigarade Rich Day Cream

Bioline Primaluce Exforadiance Nourishing Renovating Cream

En rik dagkräm som verkar intensivt fuktighetsgivande i 24 timmar, samtidigt som den skyddar huden mot fria radikaler och föroreningar. Supereffektiv, fyllig kräm som omedelbart aktiverar cellförnyelsen och bildar nytt kollagen, elastin och hyaluronsyra i djupa dermis.  


Fet hud: Satsa på fukt i lättare format utan tillsatta oljor, som gelkrämer som tillför fukt utan att bli feta.

Elemis Peptide4 Adaptive Day Cream 

Skin Regimen Tripeptide Cream 

En daglig fuktkräm som fungerar om en primer och lämnar din hud med en satin-matt finish som aldrig känns torr. Kräm med en kylande balmliknande konsistens som har stärkande effekt på huden. 

Mogen hud: Den mogna huden kräver krämer med både fukt, näring och föryngrande egenskaper för både dag och natt.

Sisley Hydra-Global Intense Anti-Aging Hydration

Sans Soucis Daily Vitamins Anti-Age Anti-Ox Firming 24-h Care

Dag- och nattkräm som återställer fuktbalansen i huden och motverkar ålderstecken. 24-timmarskräm för den mogna huden med en anti-age-formula som förhindrar miljöbetingat, för tidigt åldrande.
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Ansiktskräm - vilken passar dig?
Vad är pigmenteringar?

Har du fått stora eller små mörka fläckar i ansiktet? Detta kallas pigmenteringar, och trust us när vi säger att du inte är ensam om dem! Men vad är det egentligen? Vi berättar om tre olika typer av pigmenteringar.

Färga håret hemma med LeaLuo

Vill du få en ny look utan några strings attached? LeaLuo har hittat hem till oss och tagit med sig 8 färgmasker att vraka och välja mellan. Vill du bevara glansen i ditt röda hår eller har du alltid velat testa att färga håret rosa? Vi går igenom allt du behöver veta om dessa explosiva färgbomber!

Samarbete mellan Babor och Tjejzonen

Hur fantastiskt vore det inte att få leva i ett samhälle utan psykisk ohälsa? Nu går hudvårdsgiganten Babor in tillsammans med sina återförsäljare och kämpar för att den drömmen ska få bli sann.

Därför är en face mist vår bästa vän

Känner du ibland att huden behöver en ordentlig fuktboost efter en lång arbetsdag? Eller att din känsliga hud behöver återställa och svalka sig när du är på språng? Svaret är att investera i en face mist med bra kvalitet som kommer bomba huden med en rad näringsgivande ämnen.

Behöver din hud fukt eller fett?

Vi pratar mycket om hur viktigt det är att hålla huden återfuktad. Men hur mycket man än återfuktar kan huden ibland ändå kännas torr - varför? Jo, din hud behöver fett! Huden behöver både fukt och fett, men olika mycket av vardera beroende på vad man har för hudtyp och hudtillstånd. Läs nedan om skillnaden mellan fukt och fett samt våra bästa produkttips!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: fk8zap (motverkar spam)