SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Ansiktscrème - vilken passar dig?

En viktigt del i en bra hudvårdsrutin är en bra crème. Men frågorna är många när det kommer till just den här delen av rutinen. Varför är det så viktigt att du använder ansiktscrème egentligen? Vad är det egentligen för skillnad på dag- och nattcrèmer? Behöver du använda båda? Vilken produkt passar din hudtyp? Här går vi igenom de vanligaste frågorna och guidar dig rätt i djungeln av ansiktscrèmer. Häng med!


En viktig del i den dagliga hudvårdsrutinen är en bra crème. Det här gäller för alla, oavsett hudtyp. Ansiktscrèmens främsta uppgift är att återfukta, reparera och skydda huden. Här nedan djupdyker vi i just ansiktscrèmer. 

Vad är det för skillnad på en dagcrème och en nattcrème?


Jo, det är faktiskt skillnad mellan dessa två olika produkter. En dagcréme ska appliceras på morgonen och fungerar som ett vårdande lager som ger näring, återfuktar och skyddar din hud. Man skulle kunna säga att dagcrèmen lägger sig som en skyddande hinna på huden och låser in fukt under dagen och balanserar talgproduktionen. Den mjukar också upp hudens yttre lager och får den att kännas spänstig, samtidigt som den också känns och ser mindre torr ut. Win win, kallar vi det!

Nattcrèmen ska, som namnet avslöjar, applicerar innan du går och lägger dig. Rekommendationen är att applicera produkten efter du har gjort din rengöring, exfoliering och lagt serumet. Ofta kan din nattcrème vara tyngre i konsistensen, men ibland kan den kännas precis som din dagcrème. Skillnanden är dock att den innehåller andra ingredienser som hjälper till att stimulera cellförnyelsen under tiden du sover. Riktig skönhetsömn kallar vi det! 

Nattcrèmer innehåller oftast högre koncentration av ingredienser så som peptider och starka aktiva ämnen. Dessa ämnen har väldigt många fördelar, och det är bra att applicera de på natten eftersom du inte utsätts för solljus då.

Behöver jag använda både dag- och nattcrème? 


Svaret på den här frågan är: JA! Dag- och nattcrème är två olika typer av crèmer som också har väldigt olika roller i att ge din hud vad den behöver. Därför är det väldigt viktigt att du använder båda dessa i din hudvårdsrutin. Det finns dock produkter som kombinerar både dag- och nattcrème, så kallade 24-h crème. Det som utmärker en 24-h crème är just att den kan användas dygnet runt. Du kan alltså använda den här crèmen hela tiden, vilket är väldigt smidigt. Perfekta produkten att ha med sig om du är på resande fot och ska packa lite lätt. Dock är det viktigt att veta att de flesta 24-h crèmer saknar solskydd, så kom ihåg att komplettera din rutin med just SPF under dagarna. 

Vilken ansiktscrème ska jag välja?


Det är inte alltid lätt att hitta i djungeln av ansiktscrèmer. Här kommer några tips som du kan tänka på när du väljer ansiktscrème. Har du torr hud behöver du i regel en tyngre crème som tillför fukt både på morgon och kväll. Det är också väldigt viktigt att tillföra fukt även till oljiga hudtyper. Lättare gelcrèmer återfuktar din hud utan att upplevas feta. Givetvis är det viktigt att anpassa crèmen efter just din huds behov - utgå alltid från din hudtyp när du väljer dag- och nattcrème. 

Är det svårt att veta vilken ansiktscrème som passar dig bäst? Kontakta oss på kundservice så hjälper vi dig! 

Torr hud: Fukt och näring i fetare format hjälper en torr hud att få tillbaka fuktbalansen. Välj allergitestade alternativ om din hud är känslig.

Decléor Neroli Bigarade Rich Day Cream

Bioline Primaluce Exforadiance Nourishing Renovating Cream

En rik dagcrème som verkar intensivt fuktighetsgivande i 24 timmar, samtidigt som den skyddar huden mot fria radikaler och föroreningar. Supereffektiv, fyllig creme som omedelbart aktiverar cellförnyelsen och bildar nytt kollagen, elastin och hyaluronsyra i djupa dermis.  


Fet hud: Satsa på fukt i lättare format utan tillsatta oljor, som gelcremer som tillför fukt utan att bli feta.

Elemis Peptide4 Adaptive Day Cream 

Skin Regimen Tripeptide Cream 

En daglig fuktcrème som fungerar om en primer och lämnar din hud med en satin-matt finish som aldrig känns torr. Crème med en kylande balmliknande konsistens som har stärkande effekt på huden. 

Mogen hud: Den mogna huden kräver krämer med både fukt, näring och föryngrande egenskaper för både dag och natt.

Sisley Hydra-Global Intense Anti-Aging Hydration

Sans Soucis Daily Vitamins Anti-Age Anti-Ox Firming 24-h Care

Dag- och nattcreme som återställer fuktbalansen i huden och motverkar ålderstecken. 24-timmarscreme för den mogna huden med en anti-age-formula som förhindrar miljöbetingat, för tidigt åldrande.
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Ansiktscrème - vilken passar dig?
Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

Så återapplicerar du ditt solskydd - även över makeup

För att ge huden ett fullvärdigt skydd mot solens strålar är det viktigt att återapplicera ditt solskydd under dagen, oavsett om du har badat, svettats eller knappt rört dig ur soffan. Många tycker dock att detta är ett jobbigt moment och vet helt enkelt inte hur man återapplicerar sitt solskydd på ett smidigt sätt. Som tur är har vi tipsen!

Skydda både din hud och miljön med ett ekologiskt solskydd

Vill du värna om både miljön och din hud? Då kan ekologisk hudvård vara det rätta valet för dig. Solskydd är ett måste i allas hudvårdsrutin och vi erbjuder en rad solskydd som är framtagna med ekologiska ingredienser. Skydda naturen och din hud på en och samma gång!

Clarins Beauty Flash Balm - nu med uppdaterad formula

Clarins Beauty Flash Balm har länge varit en favorit i mångas badrumsskåp. Det underbara lystret, den utslätande effekten och hur den magiskt trollar bort alla tecken på en natts dålig sömn kan man inte undvika att älska - och nu har cremen blivit ännu bättre!

Så ofta bör du byta ut din mascara

Visste du om att mascara har en begränsad hållbarhet efter att den har öppnats? Detta eftersom det är en produkt som används nära det känsliga ögonområdet. Det rekommenderas att du byter ut din mascara efter tre månader och vi ska nu berätta mer om vad du kan tänka på när det gäller din mascara.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: hCJXVE (motverkar spam)