SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Olja eller serum - vad är skillnaden?

Kalla månader kan göra vår hud väldigt torr och fnasig, oavsett hur mycket man smörjer in sig. Det många oftast inte tänker på är att uppdatera sin hudvårdsrutin när det blir kallare klimat och huden får andra förutsättningar än under vår och sommar. Här går vi igenom skillnaden mellan olja och serum så att du får bukt på vintertorr hud.Olja ger en bra fuktboost


En ansiktsolja har många likheter med dagcremen, men har förmågan att tränga något djupare ner i huden än vad en creme vanligtvis gör. Oljan håller huden mjuk och smidig samtidigt som den bevarar hudens fuktbalans, något som är särskilt viktigt under vinterhalvåret. Eftersom oljan saknar vatten fungerar den perfekt i kalla klimat! Däremot innehåller oljorna sällan något solskydd så att enbart använda olja räcker sällan som hudvård, men för de flesta är det ett bra komplement till den ordinarie hudvårdsrutinen. Ansiktsolja matar huden med goda fettsyror och antioxidanter så att huden mår som allra bäst.

Kan man använda vilken olja som helst?


Tyvärr kan man inte använda vilken olja som helst, det ska vara en ansiktsolja av en anledning. Oliv- eller kokosolja har så stora molekyler att de lägger sig på hudens yta och täpper till porerna istället för att tränga ned på djupet.

Är serum och ansiktsolja samma sak?


Inte riktigt, ett serum består av betydligt mindre molekyler än en ansiktsolja eller creme och kan därför göra nytta ännu längre ner i huden. Det finns många olika varianter av serum, anpassade efter olika behov och önskningar, som exempelvis stimulera hudens kollagenproduktion, binda fukt till huden eller reglera talgproduktionen, för att nämna några.
För att serumet ska kunna tränga ner på djupet måste det appliceras direkt på rengjord hud, innan all övrig hudvård. En bra tumregel för applicering av produkter är att känna på konsistensen och gå från 'tunt till tjockt', där du börjar med den lättaste produkten först och sedan avslutar med en olja eller en dag- eller nattcreme. Applicerar man en creme eller ansiktsolja, som har större molekyler, innan serumet, så kan serumet inte tränga ner och göra sitt jobb. För att få bukt på torr hud i vinter så är det alltså serum först och sedan ansiktsolja och / eller creme som gäller.


Den optimala kombon för torr vinterhud


För att få resultat så är det viktigt att vara regelbunden i sitt användade och skapa en rutin, annars får varken produkterna eller huden den chans de förtjänar.
Pröva dig fram vad du föredrar - en ansiktsolja kan fungera som ersättare för din vanliga dagcreme under dagen (men glöm då inte att tillföra solskydd), eller som en extra boost för huden, nattetid. Du kan även använda serum och dagcreme på dagen likt din vanliga hudvårdsrutin och bara addera ansiktsolja på natten. Har du däremot riktigt torr hud så kan du använda alla tre komponenter samtidigt, morgon som kväll. Serum + olja + vårdande ansiktscreme. Voila!


Här finner du hela vårt utbud av ansiktsoljor och serum
Läs mer om:

Serum

Visa kommentarer
Produkterna till: Olja eller serum - vad är skillnaden?
SkinCeuticals C E Ferulic
1376 kr
1720 kr
VDK10662
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Bioline Proceutic Agebiotic Serum
796 kr
995 kr
D1152
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Priori Q+SOD fx220  Brightening Serum
876 kr
1095 kr
12622030
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Clarins Plant Gold L ´or Des Plantes
556 kr
695 kr
C20035000-2
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Sensitive Protect Oil
699 kr
ProtectOil
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Decléor Aromessence Green Mandarin Essential Oil Glow Serum
551 kr
689 kr
E2973100
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Elemis Pro-Collagen Rose Facial Oil
748 kr
935 kr
2251029
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

Så återapplicerar du ditt solskydd - även över makeup

För att ge huden ett fullvärdigt skydd mot solens strålar är det viktigt att återapplicera ditt solskydd under dagen, oavsett om du har badat, svettats eller knappt rört dig ur soffan. Många tycker dock att detta är ett jobbigt moment och vet helt enkelt inte hur man återapplicerar sitt solskydd på ett smidigt sätt. Som tur är har vi tipsen!

Skydda både din hud och miljön med ett ekologiskt solskydd

Vill du värna om både miljön och din hud? Då kan ekologisk hudvård vara det rätta valet för dig. Solskydd är ett måste i allas hudvårdsrutin och vi erbjuder en rad solskydd som är framtagna med ekologiska ingredienser. Skydda naturen och din hud på en och samma gång!

Clarins Beauty Flash Balm - nu med uppdaterad formula

Clarins Beauty Flash Balm har länge varit en favorit i mångas badrumsskåp. Det underbara lystret, den utslätande effekten och hur den magiskt trollar bort alla tecken på en natts dålig sömn kan man inte undvika att älska - och nu har cremen blivit ännu bättre!

Så ofta bör du byta ut din mascara

Visste du om att mascara har en begränsad hållbarhet efter att den har öppnats? Detta eftersom det är en produkt som används nära det känsliga ögonområdet. Det rekommenderas att du byter ut din mascara efter tre månader och vi ska nu berätta mer om vad du kan tänka på när det gäller din mascara.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: n6sbRG (motverkar spam)