SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Olja eller serum - vad är skillnaden?

Kalla månader kan göra vår hud väldigt torr och fnasig, oavsett hur mycket man smörjer in sig. Det många oftast inte tänker på är att uppdatera sin hudvårdsrutin när det blir kallare klimat och huden får andra förutsättningar än under vår och sommar. Här går vi igenom skillnaden mellan olja och serum så att du får bukt på vintertorr hud.



Olja ger en bra fuktboost


En ansiktsolja har många likheter med dagcremen, men har förmågan att tränga något djupare ner i huden än vad en creme vanligtvis gör. Oljan håller huden mjuk och smidig samtidigt som den bevarar hudens fuktbalans, något som är särskilt viktigt under vinterhalvåret. Eftersom oljan saknar vatten fungerar den perfekt i kalla klimat! Däremot innehåller oljorna sällan något solskydd så att enbart använda olja räcker sällan som hudvård, men för de flesta är det ett bra komplement till den ordinarie hudvårdsrutinen. Ansiktsolja matar huden med goda fettsyror och antioxidanter så att huden mår som allra bäst.

Kan man använda vilken olja som helst?


Tyvärr kan man inte använda vilken olja som helst, det ska vara en ansiktsolja av en anledning. Oliv- eller kokosolja har så stora molekyler att de lägger sig på hudens yta och täpper till porerna istället för att tränga ned på djupet.

Är serum och ansiktsolja samma sak?


Inte riktigt, ett serum består av betydligt mindre molekyler än en ansiktsolja eller creme och kan därför göra nytta ännu längre ner i huden. Det finns många olika varianter av serum, anpassade efter olika behov och önskningar, som exempelvis stimulera hudens kollagenproduktion, binda fukt till huden eller reglera talgproduktionen, för att nämna några.
För att serumet ska kunna tränga ner på djupet måste det appliceras direkt på rengjord hud, innan all övrig hudvård. En bra tumregel för applicering av produkter är att känna på konsistensen och gå från 'tunt till tjockt', där du börjar med den lättaste produkten först och sedan avslutar med en olja eller en dag- eller nattcreme. Applicerar man en creme eller ansiktsolja, som har större molekyler, innan serumet, så kan serumet inte tränga ner och göra sitt jobb. För att få bukt på torr hud i vinter så är det alltså serum först och sedan ansiktsolja och / eller creme som gäller.


Den optimala kombon för torr vinterhud


För att få resultat så är det viktigt att vara regelbunden i sitt användade och skapa en rutin, annars får varken produkterna eller huden den chans de förtjänar.
Pröva dig fram vad du föredrar - en ansiktsolja kan fungera som ersättare för din vanliga dagcreme under dagen (men glöm då inte att tillföra solskydd), eller som en extra boost för huden, nattetid. Du kan även använda serum och dagcreme på dagen likt din vanliga hudvårdsrutin och bara addera ansiktsolja på natten. Har du däremot riktigt torr hud så kan du använda alla tre komponenter samtidigt, morgon som kväll. Serum + olja + vårdande ansiktscreme. Voila!


Här finner du hela vårt utbud av ansiktsoljor och serum
Läs mer om:

Serum

Visa kommentarer
Produkterna till: Olja eller serum - vad är skillnaden?
Esse Sensitive Protect Oil
749 kr
ProtectOil
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Clarins Plant Gold L ´or Des Plantes
556 kr
695 kr
C20035000-2
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Priori Q+SOD fx220  Brightening Serum
1039 kr
1299 kr
12622030
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Bioline Proceutic Agebiotic Serum
860 kr
1075 kr
D1152
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Årets kundfavorit
20
SkinCeuticals C E Ferulic
1640 kr
2050 kr
VDK10662
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Elemis Pro-Collagen Rose Facial Oil
879 kr
1099 kr
2251029
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen infaller den åttonde mars och får oss att minnas kvinnans kamp för en självklar plats i samhället. Det är också en påminnelse om att fortsätta eftersträva jämställdhet. Idag berättar vi om elva starka kvinnor som sannerligen har inspirerat oss med sin drivkraft och sina varumärken.

Beautytrender 2024

Slugging, glossig makeup och haircycling är bara några av 2024 års skönhetstrender. Vi berättar allt du behöver veta om årets viktigaste skönhetsmåsten!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: qE7FSY (motverkar spam)