SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Beautytrender 2022

Ännu ett år har gått och vi på Hudoteket dammar av den sprakande spåkulan och ser in i ett nytt år av skimrande glitter, välgörande probiotika och hybrid makeup. Häng med!


Hudvård tar mer plats i rampljuset

Allt fler börjar förstå fördelarna med en bra hudvårdsrutin, anpassad efter sin egna huds behov. Borta är de många olika stegen som skulle passa var och varje person (bara det var många olika steg, ju fler desto bättre!) Fram kommer de skräddarsydda hudplanerna som är helt individuella. Inte nog med det, utan intresset kring vad vi "matar" huden med ökar också, särskilt pre- och probiotisk hudvård.

Är du intresserad av att få en hudvårdsrutin som är anpassad just för dig? Spana in vår hudanalys, då får du skräddarsydda tips av våra hudterapeuter!


Hybrid makeup

Att producera smink med hudvårdande egenskaper har verkligen blivit populärt, och gärna om det är en hybrid av hudvård, makeup och solskydd, likt populära
PÜR 4-in-1 Mineral Tinted Moisturizer SPF 20.
Vi tycker oss se att detta intresse kommer att öka, både bland våra kunder men också hos våra olika varumärken. För med handen på hjärtat, hur mycket älskar vi inte när saker och ting går smidigt? 


Extra stora och markerade, ögonbryn

Större ögonbryn fortsätter att trenda, antingen genom att man själv fyller i dem med en ögonbrynsfärg/penna, eller så har man lyxen att redan ha större bryn (en annan har ju plockat sönder dem i tonåren…). Man kan ju dessutom göra ett Brow Lift, då får du kaxiga och uppåtkammande ögonbryn som stannar där du vill ha dem. Riktigt snyggt!Färgglada läppar

Även under 2022 ser vi mer och mer färgglada läppar – and we likey likey! En färgglad läpp sätter piff på vilken outfit som helst, en produkt som ligger vår makeupartist Kajsa särskilt varm om hjärtat är Clarins Lip Comfort Oil Intense som ger en mer intensiv färg och en glans som är spegelblank!


Glitter, glitter, glitter

Vi älskar glitter och det är något som kommer synas mycket under 2022. Använd på ögonlock, läppar, kindben, dekolletage – let it glitter!


Hållbarhet är och förblir hett

Sverige och världen håller på att förändras - och många försöker idag att leva mer hållbart. Detta påverkar givetvis också konsumtionen av hudvård och allt fler varumärken fokuserar nu på att skapa produkter som kännetecknas av naturliga och närodlade ingredienser, stort miljötänk och en känsla för kvalitet. Detta är i sig ingen trend men vi ser ändå ett ökat utbud med hållbarhet i fokus!
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Beautytrender 2022
Behöver din hud fukt eller fett?

Vi pratar mycket om hur viktigt det är att hålla huden återfuktad. Men hur mycket man än återfuktar kan huden ibland ändå kännas torr - varför? Jo, din hud behöver fett! Huden behöver både fukt och fett, men olika mycket av vardera beroende på vad man har för hudtyp och hudtillstånd. Läs nedan om skillnaden mellan fukt och fett samt våra bästa produkttips!

Summer Essentials - sommarprodukterna vi älskar

Sommaren står för dörren och hos oss hittar du produkterna som får dig att stråla hela sommaren lång. Ta del av våra bästa sommartips nedan för att ge dig själv en bra start på de varma månaderna!

Vad är K-Beauty?

K-beauty är så mycket mer än bara deras hudvårdsrutin på 10 steg och roliga sheet masks. Kärnan i Koreansk hudvård är inte vilka produkter du använder utan hur du tänker. Det är exempelvis helt okej att använda din favoritmask från ett svenskt varumärke i din 10-stegsrutin. Det viktigaste är att gå till botten med dina problem och ge din hud den bästa möjliga chansen till att nå ett så hälsosamt och vackert resultat som möjligt.

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

Så återapplicerar du ditt solskydd - även över makeup

För att ge huden ett fullvärdigt skydd mot solens strålar är det viktigt att återapplicera ditt solskydd under dagen, oavsett om du har badat, svettats eller knappt rört dig ur soffan. Många tycker dock att detta är ett jobbigt moment och vet helt enkelt inte hur man återapplicerar sitt solskydd på ett smidigt sätt. Som tur är har vi tipsen!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: zz2DP7 (motverkar spam)