SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Beautytrender 2022

Ännu ett år har gått och vi på Hudoteket dammar av den sprakande spåkulan och ser in i ett nytt år av skimrande glitter, välgörande probiotika och hybrid makeup. Häng med!


Hudvård tar mer plats i rampljuset

Allt fler börjar förstå fördelarna med en bra hudvårdsrutin, anpassad efter sin egna huds behov. Borta är de många olika stegen som skulle passa var och varje person (bara det var många olika steg, ju fler desto bättre!) Fram kommer de skräddarsydda hudplanerna som är helt individuella. Inte nog med det, utan intresset kring vad vi "matar" huden med ökar också, särskilt pre- och probiotisk hudvård.

Är du intresserad av att få en hudvårdsrutin som är anpassad just för dig? Spana in vår hudanalys, då får du skräddarsydda tips av våra hudterapeuter!


Hybrid makeup

Att producera smink med hudvårdande egenskaper har verkligen blivit populärt, och gärna om det är en hybrid av hudvård, makeup och solskydd, likt populära
PÜR 4-in-1 Mineral Tinted Moisturizer SPF 20.
Vi tycker oss se att detta intresse kommer att öka, både bland våra kunder men också hos våra olika varumärken. För med handen på hjärtat, hur mycket älskar vi inte när saker och ting går smidigt? 


Extra stora och markerade, ögonbryn

Större ögonbryn fortsätter att trenda, antingen genom att man själv fyller i dem med en ögonbrynsfärg/penna, eller så har man lyxen att redan ha större bryn (en annan har ju plockat sönder dem i tonåren…). Man kan ju dessutom göra ett Brow Lift, då får du kaxiga och uppåtkammande ögonbryn som stannar där du vill ha dem. Riktigt snyggt!



Färgglada läppar

Även under 2022 ser vi mer och mer färgglada läppar – and we likey likey! En färgglad läpp sätter piff på vilken outfit som helst, en produkt som ligger vår makeupartist Kajsa särskilt varm om hjärtat är Clarins Lip Comfort Oil Intense som ger en mer intensiv färg och en glans som är spegelblank!


Glitter, glitter, glitter

Vi älskar glitter och det är något som kommer synas mycket under 2022. Använd på ögonlock, läppar, kindben, dekolletage – let it glitter!


Hållbarhet är och förblir hett

Sverige och världen håller på att förändras - och många försöker idag att leva mer hållbart. Detta påverkar givetvis också konsumtionen av hudvård och allt fler varumärken fokuserar nu på att skapa produkter som kännetecknas av naturliga och närodlade ingredienser, stort miljötänk och en känsla för kvalitet. Detta är i sig ingen trend men vi ser ändå ett ökat utbud med hållbarhet i fokus!
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Beautytrender 2022
Vilken solskyddsprodukt passar min hudtyp?

Precis som man väljer en ansiktskräm efter sin hudtyp så kan man även skräddarsy sitt val av solskyddsfaktor. Det finns olika typer beroende på vad man ska göra för aktivitet, om man svettas mycket eller om man ska bada. Vi berättar mer ingående om de olika varianterna, häng med!

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: SK83wP (motverkar spam)