SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.



Du skall inte ha andra krämer än ögonkrämer vid ögonen.
En ögonkräm gör mycket för ögat. De innehåller mer olja än en vanlig dagkräm, och de har många aktiva ingredienser riktade mot de problem vi ser runt ögonen, så som kråksparkar, mörka ringar och påsar under ögonen. Om du motförmodan använder din vanliga dagcreme även på ögonområdet så höjer vi ett varningens finger, dagkrämens molekyler är alldeles för stora och kan inte tränga in i den tunna huden kring ögat. Detta kan leda till att man får problem med exempelvis milier.


Du skall inte missbruka peeling – men ett par gånger i veckan behöver man städa upp hudytan.
Det finns flera olika typer av peelingar som du kan välja mellan. Vilken du ska ha beror både på vad du har för hudtyp, och på vilken variant du vill ha då de används och upplevs olika på huden. Känner du dig osäkert på vilken som passar just dig? Spana in vårt inlägg om olika peeling.


Tänk på att hålla sabbatsdagen helig och njut av en söndagsmask.
Variera ansiktsmasken efter din huds behov just för stunden, kanske har du känt dig extra torr det senaste och behöver en fuktkick eller har du sett fina linjer och rynkor som inte var där för ett tag sedan? Här kan du läsa mer om ansiktsmask och vilka olika varianter det finns.


Visa aktning för solen – använd ALLTID SPF.
Solskydd fungerar som en sköld mot de UV-strålar som möter din hud när du är utomhus. Du kanske inte märker effekterna omedelbart, men på sikt kommer både du och din hud tjäna på att investera i en bra solskyddsfaktor. Solskydd är viktigt ur flera aspekter, särskilt för att förhindra hudcancer, solbränna och för tidigt åldrande. Det finns inga riktlinjer för hur gammal du bör vara för att börja använda SPF – huvudsaken är att du inför det i din hudvårdsrutin.


Du skall inte förglömma dekolletaget.
För många upphör den dagliga hudvårdsrutinen vid käklinjen, ansiktet är återfuktat och man är därmed klar, eller? Eller kanske smörjer du faktiskt in, med din vanliga bodylotion? Tänk såhär, dekolletaget är dellikat - huden är alltså väldigt tunn och känslig. Därför är det viktigt att återfukta även här, men med rätt produkter, anpassade för ditt ansikte! 


Du skall unna dig en ansiktsbehandling i den mån du kan.
Fantastiska produkter i all ära, men en riktigt bra ansiktsbehandling behövs faktiskt då och då. En ansiktsbehandsling är inte bara behaglig, du har dessutom också rengjort huden ordentligt, inte bara på ytan. Detta gör att att efterföljande produkter kan absorberas lättare. Se våra ansiktsbehandlingar här.


Du skall inte slarva med rengöringen.
När man tvättar ansiktet så tar man bort partiklar och smuts som sitter på huden och gör att du får fram fräsch och ren hud. Även om du inte bär makeup kommer ansiktet att ha samlat på sig olja, slaggprodukter och föroreningar i slutet av dagen, om man då lämnar det otvättat kan detta täppa till porerna, vilket gör att du kan få irritationer, blemmor och att huden ser glåmig och tråkig ut.
Här kan du läsa mer om att välja rengöring efter din hudtyp.


Du skall inte ha begär till snabba quickfixes.
Låt din hudvårdsrutin ta den tid den behöver.
Använd ett serum efter dina behov och låt sjunka in i huden innan du applicerar övriga produkter. Medan krämens uppgift är att skydda och vårda de yttre hudlagren så stärker serumet huden på djupet och balanserar dess funktioner. Våra hudterapeuter är överens om att serumet är en av de viktigaste delarna av din hudvårdsritual för att uppnå och bibehålla en bra hudhälsa.


Du skall dagligen använda dagkräm.
Dagkrämen lägger sig som en skyddande hinna på din hud, låser in fukt under dagen, ger näring till hudbarriären och balanserar talgproduktionen. Välj gärna en variant med SPF, så har du bockat av två hudord i ett svep!


Du skall unna dig ditt ansikte en behövlig massage.
Låter kanske mer komplicerat än vad det är, med enkla steg kan du utföra den själv framför spegeln! Här finner du vår guide för en lyckad ansiktsmassage.

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: De tio hudorden
Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen infaller den åttonde mars och får oss att minnas kvinnans kamp för en självklar plats i samhället. Det är också en påminnelse om att fortsätta eftersträva jämställdhet. Idag berättar vi om elva starka kvinnor som sannerligen har inspirerat oss med sin drivkraft och sina varumärken.

Beautytrender 2024

Slugging, glossig makeup och haircycling är bara några av 2024 års skönhetstrender. Vi berättar allt du behöver veta om årets viktigaste skönhetsmåsten!

1 Kommentar
#1
Jasmin
Mycket intressant! Hur länge tycker ni att man ska låta produkten sjunka in i huden innan man börjar med nästa? Ni nämner att man ska låta serum tex skjunka in innan nästa produkt ????????
Den 30 april 2022
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: wsrjZX (motverkar spam)