SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Season change, Skincare change

Nu när våren äntligen är här och vi lämnat vintern bakom oss är det dags att introducera nya, härliga vårfavoriter som hjälper till att städa upp huden och ger den en vårfräsch lyster. Det finns några gyllene regler för vårens hudvårdsrutin som vi nu ska guida dig genom.

Städa bort döda hudceller med hjälp av en peeling

Har du någon gång hört uttrycket vårstäda huden? Det är exakt vad en peeling gör, den skrubbar nämligen bort döda hudceller och orenheter för att locka fram en ny och fräsch hud. Samtidigt som huden förnyas behandlas även olika hudtillstånd. Det finns peelingar för alla hudtyper och ett tips är att använda försiktiga, cirkulerande rörelse och låta peelingen sköta skrubbandet.

Tips på produkter:

20
Elemis Pro-Collagen Tri-Acid Peel
919 kr
1149 kr
2250132
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Dermalogica Hydro Masque Exfoliant
636 kr
795 kr
111418
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Exuviance Performance Peel AP 25
879 kr
1099 kr
20266
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Exfoliera mera

Har du känslig hud kan du med fördel göra exfoliering, som är ett snabbt sätt att fräscha upp huden. Exfolieringen löser effektivt upp döda hudceller med hjälp av olika syror. Resultatet? En jämn och strålande hud. Den finns i olika varianter, både i form av vätskor och pads. En bra tumregel är att använda exfolierande produkter 1-2 gånger i veckan. OBS! Tänk på att alltid använda solskydd efteråt eftersom syrorna gör huden extra känslig mot solen.

Tips på produkter:

Medik8 Press & Glow 200 ml
445 kr
M1094
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Elemis Superfood Fruit Vinegar Liquid Glow
383 kr
479 kr
2250571
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Peter Thomas Roth Peptide 21 Exfoliating Peel Pads
564 kr
705 kr
9169000-4
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Återfukta huden med en ansiktsmask

När du har städat upp huden med peeling är det optimalt att lägga en ansiktsmask. På detta sätt kan de aktiva ingredienserna i masken lättare tränga in och tas upp av huden. Under sommarhalvåret utsätts huden för mycket yttre påfrestningar och kan behöva återfuktas på djupet, gärna i form av en ansiktsmask som får verka under natten. Efterföljande morgon vaknar du upp med massor av lyster och glow!

Tips på produkter:

M Picaut Hydra Lagoon Overnight Mask
749 kr
1-HLOM
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Ge din hud en stärkande kur

Redo att addera det lilla extra som tar din hudvård till nästa nivå? Vid årstidsväxlingar är det ett extra bra tillfälle att väcka liv i trött hud med en riktig dunderkur. Det finns olika kurer för olika hudtillstånd och det som de har gemensamt är att de används under en kortare period (exempelvis under en vecka eller en månad). Kanske är du ute efter extra lyster eller vill föryngra huden och motverka rynkor? Eller kanske rena och avgifta huden med en detox? Vi har produkten som uppfyller dina behov.

Tips på produkter:

20
Filorga NCEF-Shot
788 kr
985 kr
9815000-2
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Comfort Zone Hydra & Glow Face ampoule 7 X 2 ml
396 kr
495 kr
E1030
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Boosta huden med antioxidanter

Under det ljusa sommarhalvåret minskar de vitaminer som naturligt finns i huden på grund av solens UV-strålning. Därför är det bra att stärka huden med hjälp av antioxidanter, så som exempelvis vitamin C och E, som finns i allt från ansiktscremer till serum. Du kommer snart att märka den läkande och förbättrande effekten på din hud.

Tips på produkter:

20
Sans Soucis Daily Vitamins Multi-Protection 24-h Care
287 kr
359 kr
10310
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Exuviance AF Vitamin C20 Serum Capsules
607 kr
759 kr
VitaminC20
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Dermaceutic C25 Cream
556 kr
695 kr
DSC25
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Glöm inte att skydda dig mot solen

Solskydd fungerar som en sköld mot de UV-strålar som möter din hud när du är utomhus. Det är viktigt ur flera aspekter, både för att förhindra hudcancer och för tidigt åldrande. För det finns faktiskt forskning som visar att de som använt solskydd när de vistats i solen har färre rynkor och pigmentfläckar. Vi rekommenderar att du alltid använder minst SPF 30 för bästa möjliga skydd. Tänk på att välja en sort som skyddar mot både UVA- och UVB-strålning.

Tips på produkter:

20
Clarins UV PLUS Multi-Protection Moisturizing Screen SPF 50
364 kr
455 kr
20097000-2
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Comfort Zone Sublime Skin Color Perfect SPF50
684 kr
855 kr
E1164
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Exuviance Daily Corrector SPF 35
479 kr
599 kr
20099
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Vill du ha en solkysst look rekommenderar vi brun utan sol-produkter, som är ett säkrare alternativ och finns i många olika varianter.


När du har följt de här stegen har du kittat din hud för vår. Nu är vi redo för varmare temperaturer, ljusare dagar och mer utomhusvistelse. Njut av våren!

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Season change, Skincare change
Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen infaller den åttonde mars och får oss att minnas kvinnans kamp för en självklar plats i samhället. Det är också en påminnelse om att fortsätta eftersträva jämställdhet. Idag berättar vi om elva starka kvinnor som sannerligen har inspirerat oss med sin drivkraft och sina varumärken.

Beautytrender 2024

Slugging, glossig makeup och haircycling är bara några av 2024 års skönhetstrender. Vi berättar allt du behöver veta om årets viktigaste skönhetsmåsten!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 77yKER (motverkar spam)