SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Så ofta bör du byta ut din mascara

Visste du om att mascara har en begränsad hållbarhet efter att den har öppnats? Detta eftersom det är en produkt som används nära det känsliga ögonområdet. Det rekommenderas att du byter ut din mascara efter tre månader och vi ska nu berätta mer om vad du kan tänka på när det gäller din mascara.

Tänk på detta när det gäller din mascara

  • När du använder mascaran är det viktigt att undvika att få in luft i tuben eftersom denna gör både att bakterier trivs och att mascaran torkar ut snabbare. Håll alltså inte på att dra borsten upp och ner i tuben. 
  • Bakterier trivs bäst i värme och därför är det bra om du förvarar din mascara svalt. 
  • En mascara är personlig och ska aldrig lånas ut till någon annan. 
  • Undvik helt att sminka dig när du är sjuk eftersom bakterierna lätt sprids till dina sminkprodukter. 

Hur märker jag att min mascara är för gammal?

Det finns några tecken på att din mascara har blivit för gammal. De är: 

  • Den håller inte längre hela dagen. 
  • Den smular. 
  • Den luktar konstigt eller annorlunda. 

Är det farligt att använda en för gammal mascara?

Ja, det kan det vara. Bakterierna kan orsaka irritation och i värsta fall en infektion i ögat. Det slipper vi ju helst! Vi anser att du bör tänka lika mycket på din hud som du tänker på din mage. Lika lite som vi vill äta för gammal och dålig mat borde vi vilja använda gamla makeup-produkter. 


Hur kommer jag ihåg när det är dags att byta mascara?

Ett tips är att märka upp mascaran med vilken månad den ska bytas ut direkt när du öppnar den. Skriv ner detta på tubens undersida med en beständig penna. Då blir det enklare att komma ihåg när det är dags.

 

Har det blivit dags att byta ut din mascara?

Vi har samlat våra populäraste mascaror. Kanske blir någon av dem din nya favorit? 

PÜR Big Look Mascara
295 kr
5262
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Sweed Lash Lift Mascara
249 kr
301
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Sensai Mascara Lash Volumiser 38 C Black
385 kr
10549000-4
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Så ofta bör du byta ut din mascara
Summer Essentials - sommarprodukterna vi älskar

Sommaren står för dörren och hos oss hittar du produkterna som får dig att stråla hela sommaren lång. Ta del av våra bästa sommartips nedan för att ge dig själv en bra start på de varma månaderna!

Vad är K-Beauty?

K-beauty är så mycket mer än bara deras hudvårdsrutin på 10 steg och roliga sheet masks. Kärnan i Koreansk hudvård är inte vilka produkter du använder utan hur du tänker. Det är exempelvis helt okej att använda din favoritmask från ett svenskt varumärke i din 10-stegsrutin. Det viktigaste är att gå till botten med dina problem och ge din hud den bästa möjliga chansen till att nå ett så hälsosamt och vackert resultat som möjligt.

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

Så återapplicerar du ditt solskydd - även över makeup

För att ge huden ett fullvärdigt skydd mot solens strålar är det viktigt att återapplicera ditt solskydd under dagen, oavsett om du har badat, svettats eller knappt rört dig ur soffan. Många tycker dock att detta är ett jobbigt moment och vet helt enkelt inte hur man återapplicerar sitt solskydd på ett smidigt sätt. Som tur är har vi tipsen!

Skydda både din hud och miljön med ett ekologiskt solskydd

Vill du värna om både miljön och din hud? Då kan ekologisk hudvård vara det rätta valet för dig. Solskydd är ett måste i allas hudvårdsrutin och vi erbjuder en rad solskydd som är framtagna med ekologiska ingredienser. Skydda naturen och din hud på en och samma gång!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: xEyf9R (motverkar spam)