SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

Myt 1 - skillnaden mellan kemiska och fysikaliska solfilter

Kemiskt solfilter och fysikaliskt solfilter är två olika typer av solskydd, och många har missförstått vad som faktiskt skiljer dem åt. Påståendet att fysikaliska solfilter reflekterar bort solens strålar likt en spegel medan kemiska solfilter absorberas av huden cirkulerar överallt på internet, men stämmer faktiskt inte helt. Båda solfiltren arbetar till stor del på liknande sätt, nämligen genom att konvertera UV-strålarna till värme. Det är faktiskt bara 10% av UV-strålarna som reflekteras bort vid användning av fysikaliska solfilter, resterande konverteras till värme precis som i kemiska solfilter.

Myt 2 - det räcker att använda makeup med SPF

För att få ett fullvärdigt solskydd krävs det att du applicerar rikligt med produkt. Därför vill vi här och nu spräcka myten att makeup med SPF ger ett tillräckligt skydd – för det gör det kort och gott inte. Använder du makeupprodukter med SPF ger det absolut ett extra skydd, vilket är toppen, men de duger inte på egen hand. Detta beror på att man helt enkelt inte applicerar tillräckligt av en makeupprodukt för att det ska skydda ordentligt. Du bör med andra ord applicera rikligt av ett vanligt solskydd under din makeup för att vara på den säkra sidan – och som tur är finns det flera grymma solskydd som också är snygga under makeup!
Mesoestetic Mesoprotech Antiaging Facial Sun Mist 50+
725 kr
510118
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Nannic UV Shield Instant UV Protection
469 kr
123456
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
iS Clinical PerfecTint Powder SPF 40
931 kr
rIS 1373,004
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Myt 3 - jag behöver inte återapplicera om jag inte varit i solen

Många tror att de inte behöver återapplicera sitt solskydd om de inte befunnit sig i direkt sol – men detta är absolut en myt. Ditt solskydd försvinner gradvis under dagen trots att du inte befinner dig i solen vilket innebär att du behöver vara noggrann med återappliceringen oavsett, om du vill ge huden ett fullvärdigt skydd. Solen är skadlig även när du inte befinner dig i direkt solljus, så vi rekommenderar att man återapplicerar sitt solskydd med några timmars mellanrum. Det bästa är att det finns SPF-produkter som är hur enkla som helst att applicera, bland annat de vi länkat ovan!
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Vi spräcker myterna om solskydd
Behöver din hud fukt eller fett?

Vi pratar mycket om hur viktigt det är att hålla huden återfuktad. Men hur mycket man än återfuktar kan huden ibland ändå kännas torr - varför? Jo, din hud behöver fett! Huden behöver både fukt och fett, men olika mycket av vardera beroende på vad man har för hudtyp och hudtillstånd. Läs nedan om skillnaden mellan fukt och fett samt våra bästa produkttips!

Summer Essentials - sommarprodukterna vi älskar

Sommaren står för dörren och hos oss hittar du produkterna som får dig att stråla hela sommaren lång. Ta del av våra bästa sommartips nedan för att ge dig själv en bra start på de varma månaderna!

Vad är K-Beauty?

K-beauty är så mycket mer än bara deras hudvårdsrutin på 10 steg och roliga sheet masks. Kärnan i Koreansk hudvård är inte vilka produkter du använder utan hur du tänker. Det är exempelvis helt okej att använda din favoritmask från ett svenskt varumärke i din 10-stegsrutin. Det viktigaste är att gå till botten med dina problem och ge din hud den bästa möjliga chansen till att nå ett så hälsosamt och vackert resultat som möjligt.

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

Så återapplicerar du ditt solskydd - även över makeup

För att ge huden ett fullvärdigt skydd mot solens strålar är det viktigt att återapplicera ditt solskydd under dagen, oavsett om du har badat, svettats eller knappt rört dig ur soffan. Många tycker dock att detta är ett jobbigt moment och vet helt enkelt inte hur man återapplicerar sitt solskydd på ett smidigt sätt. Som tur är har vi tipsen!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 9nQfGe (motverkar spam)