SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Guider

Så undersöker du brösten

Oktober är en månad som fått associationer till rosa färger och bröst, vi kallar det "Breast Cancer Awareness Month" och pratar om hur viktigt det är att klämma och känna på sina bröst. Inte bara i oktober, utan lite då och då. Här får du en enkel guide och tips på hur du enklast kan upptäcka eventuella förändringar i dina bröst.Att undersöka sina bröst med jämna mellanrum är en viktig förebyggande åtgärd, ju tidigare du upptäcker eventuella förändringar i bröstet desto snabbare kan du få den hjälp du behöver.

Dock visar en Sifo-undersökning från 2020 att mindre än hälften av alla svenskar gör det, på grund av att man glömmer eller saknar kunskap om hur man ska göra. Hudoteket kommer till undsättning!

 Så undersöker du brösten

Stå framför en spegel och lyft armarna över huvudet. Placera sedan armarna bakom nacken och granska formen. Ser brösten ut som de brukar? Samma färg, samma form?


Använd vänster hand till höger bröst och tvärtom. Känn igenom brösten efter knölar eller andra förhårdnader och om bröstet har oförändrad fasthet. Använd raka fingrar och känn igenom bröstet med små cirkelrörelser, avsluta i armhålan.

Kläm på bröstvårtan för att inspektera om det kommer ut vätska.

Undersök även brösten i liggande ställning med ena handen under huvudet.


Tips! Lär känna din kropp i duschen! Få in en rutin när kläderna ändå inte är på kroppen. Många upplever dessutom att det är enklare och lättare att utföra undersökningen just där. När brösten är intvålade kan det vara lättare att upptäcka eventuella ojämnheter och förändringar.

 

För mer information besök bröstcancer förbundet.

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Så undersöker du brösten
Lockigt hår - hårtutorial

Denna frisyr är perfekt för dig med en lob, det vill säga axellångt hår. Lockigt hår passar utmärkt till jobbet men även till festen. Tack vare den lätt lockade stilen med de raka topparna så får du en härligt nonchalant look.

Så undersöker du brösten

Oktober är en månad som fått associationer till rosa färger och bröst, vi kallar det "Breast Cancer Awareness Month" och pratar om hur viktigt det är att klämma och känna på sina bröst. Inte bara i oktober, utan lite då och då. Här får du en enkel guide och tips på hur du enklast kan upptäcka eventuella förändringar i dina bröst.

Solskydd - Hur väljer man rätt skydd för sin hudtyp?

Att välja solskyddsprodukt utifrån sin hudtyp kan vara lika svårt som att hitta rätt hudvård. Men på samma sätt som du kan välja en rengöring eller ansiktskräm efter din hudtyp, kan du även skräddarsy ditt val av solskydd. Här kommer vi att guida dig kring skillnader på olika solskydd och hur du väljer rätt utifrån din hudtyp. Häng med!

Ta din hudvård till nästa nivå

Hur tar du din hudvårdsrutin till nästa nivå? Hur kan man göra en kemisk peeling som liknar en på salong? Avancerad hudvård kan vara svårt att förstå sig på om man inte är utbildad inom området. Vi har frågat våra diplomerade hudterapeuter hur man kan maximera sin rutin och använda produkterna på ett professionellt sätt. Vi guidar dig nedan!

Tjockare hår - våra bästa tips

Många drömmer nog om det där perfekta och fylliga hårsvallet som kan kännas svårt att uppnå. Hårets utseende och struktur präglas mycket av våra gener och kan därmed ha bättre och sämre förutsättningar. Men det finns saker som du själv kan göra för att påverka håret till det bättre, nedan ger vi dig våra bästa tips!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Sa8hvG (motverkar spam)