eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Ingredienser A-Ö

EGF - en cellkommunikatör för spänstigare hud

Har du hört talas om EGF, eller rättare sagt Epidermal Growth Factor? Året var 1986 när Stanley Cohen tilldelades Nobelpriset i medicin efter att ha upptäckt cellaktivatorn EGF och dess viktiga funktion som cellkommunikatör för en spänstig, fast hud.

90 dagar med EGF Serum


Människan består av miljontals celler som hela tiden utvecklas. Men våra celler multipliceras inte automatiskt, det krävs att de får signaler från så kallade tillväxtfaktorer som vi naturligt har i kroppen. Dessa tillväxtfaktorer säger åt cellerna när det är dags att förnya eller reparera sig. Man kan säga att de är kommunikatörerna på en byggarbetsplats som utvecklar din kropp. Från födsel till vuxen ålder tillverkar våra kroppar rikliga mängder av olika tillväxtfaktorer som påverkar tillväxten, allt från ben och organ till nerver och hud. För varje år som går så minskar hudens naturliga produktion av tillväxtfaktorn EGF vilket gör att cellerna i huden tappar förmågan att förnya sig själva och bibehålla nätet av elastin och kollagen likt tidigare. Din hud blir tunnare, mindre elastisk och kan upplevas uttorkad.

Det isländska varumärket Bioeffect är det första varumärket i världen som har lyckats skapa en växtbaserad EGF, som är identisk med den vi naturligt har i vår hud. De har dessutom lyckats kapsla in detta i ett flertal olika produkter som du kan tillföra i din hudvårdsrutin och är helt ensamma om detta. Då denna tillväxtfaktor är 100 % identisk med den vi har naturligt i oss så plockar huden upp det som om det vore dess egna. Kommunikationen ökar och huden kan återigen jobba för att få tillbaka sin volym, fasthet och lyster.

Se gärna filmen nedan för att få veta mer om denna fantastiska ingrediens.

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: EGF - en cellkommunikatör för spänstigare hud
Oxybenzone

Oxybenzone, även kallat bensofenon-3, är en av de vanligaste ingredienserna i kemiska solskyddsprodukter. Tillsammans med kompisar ur Bensofenon-familjen utgör de ett skydd mot UV-strålarna.

Zinkoxid

Zinkoxid hör man ofta talas om när det kommer till solskydd. Ihop med kompisen titandioxid utgör de ett komplett skydd mot UV-strålarna som vi inte gärna vill utsätta oss för.

Titandioxid

Ett fysikaliskt solfilter utgör ett skydd mot solens UVA- och UVB-strålar. För att detta solfiltret ska bli komplett behövs titandioxiden och zinkoxid. Här kan du ta del av information om titanoxid och varför det är så bra i just solskydd.

BHA–syra

Beta Hydroxy Acid, BHA, är en mycket populär syra i hudvårdsbranschen. Salicylsyra är en naturligt förekommande BHA-syra som kommer från pilbark, vilket är samma trä som även används för att producera värktabletten aspirin. Pilbarken bidrar med antiinflammatoriska egenskaper vilket gör denna syra något speciell. Tekniskt sett är salicylsyran den enda BHA-syran, men det finns besläktade ingredienser som har en liknande effekt på huden.

PHA-syra

Polyhydroxisyror, eller Poly Hydroxy Acid, är en hudvänlig syra med goda exfolierande egenskaper. De molekyler som utgör PHA-syran är större i storlek än sina följeslagare AHA och BHA, vilket innebär att den inte kan penetrera huden lika djupt. I stället arbetar den uteslutande på hudens yta, utan att störa de känsliga lagren som ligger under. Detta leder till en optimal hudförnyelse med minimal irritation.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: sCamFq (motverkar spam)