eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Ingredienser A-Ö

EGF - en cellkommunikatör för spänstigare hud

Har du hört talas om EGF, eller rättare sagt Epidermal Growth Factor? Året var 1986 när Stanley Cohen tilldelades Nobelpriset i medicin efter att ha upptäckt cellaktivatorn EGF och dess viktiga funktion som cellkommunikatör för en spänstig, fast hud.

90 dagar med EGF Serum


Människan består av miljontals celler som hela tiden utvecklas. Men våra celler multipliceras inte automatiskt, det krävs att de får signaler från så kallade tillväxtfaktorer som vi naturligt har i kroppen. Dessa tillväxtfaktorer säger åt cellerna när det är dags att förnya eller reparera sig. Man kan säga att de är kommunikatörerna på en byggarbetsplats som utvecklar din kropp. Från födsel till vuxen ålder tillverkar våra kroppar rikliga mängder av olika tillväxtfaktorer som påverkar tillväxten, allt från ben och organ till nerver och hud. För varje år som går så minskar hudens naturliga produktion av tillväxtfaktorn EGF vilket gör att cellerna i huden tappar förmågan att förnya sig själva och bibehålla nätet av elastin och kollagen likt tidigare. Din hud blir tunnare, mindre elastisk och kan upplevas uttorkad.

Det isländska varumärket Bioeffect är det första varumärket i världen som har lyckats skapa en växtbaserad EGF, som är identisk med den vi naturligt har i vår hud. De har dessutom lyckats kapsla in detta i ett flertal olika produkter som du kan tillföra i din hudvårdsrutin och är helt ensamma om detta. Då denna tillväxtfaktor är 100 % identisk med den vi har naturligt i oss så plockar huden upp det som om det vore dess egna. Kommunikationen ökar och huden kan återigen jobba för att få tillbaka sin volym, fasthet och lyster.

Se gärna filmen nedan för att få veta mer om denna fantastiska ingrediens.

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: EGF - en cellkommunikatör för spänstigare hud
EGF - en cellkommunikatör för spänstigare hud

Har du hört talas om EGF, eller rättare sagt Epidermal Growth Factor? Året var 1986 när Stanley Cohen tilldelades Nobelpriset i medicin efter att ha upptäckt cellaktivatorn EGF och dess viktiga funktion som cellkommunikatör för en spänstig, fast hud.

C-Vitamin

Räcker det att äta kosttillskott? Kan jag använda vilken C-vitamin som helst? Känner du dig också vilsen i C-vitamindjungeln? Lugn, vår hudterapeut Karin kommer här guida dig genom frågor och fakta som rör C-vitamin inom hudvård.

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra är en fuktbildande ingrediens och inte en syra så som många tänker syror i hudvård. Hyaluronsyran finns naturligt i människokroppen, det är ett så kallat kroppseget ämne. Det är en sockermolekyl som kallas glykosaminglukan, och den har förmågan att binda fukt upp till tusen gånger sin egen vikt. Hyaluronsyran passar alla hudtyper och nedan kan du läsa mer om denna stjärna i badrumsskåpet. 

Retinol - en supervitamin!

Retinol är en fettlöslig form av A-vitamin, som när den kommer i kontakt med huden omvandlas till retinsyra. Retinolet normaliserar cellförnyelsen, binder fukt i huden, hämmar talgproduktionen, reducerar orenheter och ökar kollagenproduktionen. Den minskar även resultatet av solskador, så kallade pigmenteringar.

Niacinamid- en form av vitamin B

Niacinamid är en fantastisk ingrediens för dig med mogen hud, pigmenteringar, oren hud eller förstorade porer. Niacinamid är en form av Vitamin B som bland annat har en uppljusande effekt på huden. Läs vidare för att lära dig om varför just denna ingrediens bör ta en plats i din necessär.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: kk59br (motverkar spam)