SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier
Alpha Hydroxy Acid (AHA) är familjenamnet på många olika syror med likasinnade egenskaper. Syran framställs av naturliga och/eller syntetiska ingredienser som exfolierar de översta skikten av huden. Genom att använda syror hjälper du huden att stimulera cellnybildning, förbättra fukthalten samt jämna ut hudstrukturen. Dessutom blir huden återfuktad och, vid kontinuerlig användning, med tiden också tydligt fastare. Alla som är intresserade av dessa egenskaper bör överväga att lägga till en AHA-syra i sin hudvårdsrutin.

aha-syror


I familjen AHA finner vi följande medlemmar:


Glykolsyra - Glycolic acid
Vad som gör glykolsyra så speciellt är dess molekylstorlek och förmåga att tränga in i de översta hudlagren. Därefter avlägsnar den det yttersta lagret av döda hudceller för att sedan ta fram den fina huden som döljer sig nedanför.
Syran har också en naturlig förmåga att återfukta huden.
Dessutom kan glykolsyra förbättra hudens fasthet och minimera fina linjer och rynkor. Även om glykolsyra kan härledas från sockerrör är det den syntetiska formen som oftast används i hudvårdsprodukter eftersom den är lättare att stabilisera.

Mjölksyra - Lactic acid
Mjölksyran är en mildare variant än glykolsyran och når inte lika djupt ner i huden. Trots att den är mildare så ger den en mycket effektiv exfoliering och verkar bra för dem som vill förbättra sin huds textur och önskar tillföra mer fukt. Syran framställs ur mjölkprodukter men även på syntetisk väg. När du använder mjölksyra regelbundet kan det också förbättra tecken på åldrande. Den stimulerar även kollagenförnyelsen och ljusar upp åldersfläckar.

Mandelsyra - Mandelic acid
Utöver den exfolierande effekten så är mandelsyran även känd för sina antibakteriella egenskaper. Mandelsyra utvinns ur bittermandel och används ofta i hudvårdsprodukter för att behandla torr och solskadad hud. Syran är mild och kan användas på de flesta hudtyper.

Äppelsyra - Malic Acid
Äppelsyra är en AHA-syra som hittas naturligt i ett flertal olika frukter och grönsaker – särskilt i äpplen. Denna syra har större molekylstorlek än glykolsyran och mjölksyran, men kan fortfarande ge en god exfoliering. Den används vanligtvis ihop med andra produkter då den inte anses vara lika effektiv som glykolsyran eller mjölksyran.

aha-syror

Vinsyra - Tartaric acid
Vinsyra förekommer naturligt i druvor men görs även syntetiskt, vilket är den form som vanligtvis används i hudvårdsprodukter. Vinsyran har en exfolierande effekt på huden och främjar cellförnyelsen, men används också i hudvårdsprodukter för att stabilisera pH-värdet.

Citronsyra - Citric acid
Citronsyra kommer från olika citrusfrukter men kan också framställas syntetiskt. Syran används i ytterst små mängder när det kommer till hudvård, då det är en så pass koncentrerad och sur ingrediens. Ofta används syran som ett surhetsreglerande medel, detta för att produkten inte ska härskna eller bli missfärgad. Citronsyran drar även till sig fukt, är desinfekterande och milt exfolierande.

Tänk på

Då AHA-syror är kraftfulla så kan det uppstå vissa sidoeffekter vid de första behandlingarna, så som: pirr i huden, rodnad, skorpbildning och viss irritation.
Det är mycket viktigt att man använder ett solskydd med minst SPF30 med skydd för både UVA och UVB-strålar efter behandling med syror.

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: AHA-syra
Oxybenzone

Oxybenzone, även kallat bensofenon-3, är en av de vanligaste ingredienserna i kemiska solskyddsprodukter. Tillsammans med kompisar ur Bensofenon-familjen utgör de ett skydd mot UV-strålarna.

Zinkoxid

Zinkoxid hör man ofta talas om när det kommer till solskydd. Ihop med kompisen titandioxid utgör de ett komplett skydd mot UV-strålarna som vi inte gärna vill utsätta oss för.

Titandioxid

Ett fysikaliskt solfilter utgör ett skydd mot solens UVA- och UVB-strålar. För att detta solfiltret ska bli komplett behövs titandioxiden och zinkoxid. Här kan du ta del av information om titanoxid och varför det är så bra i just solskydd.

BHA-syra

Beta Hydroxy Acid, BHA, är en mycket populär syra i hudvårdsbranschen. Salicylsyra är en naturligt förekommande BHA-syra som kommer från pilbark, vilket är samma trä som även används för att producera värktabletten aspirin. Pilbarken bidrar med antiinflammatoriska egenskaper vilket gör denna syra något speciell. Tekniskt sett är salicylsyran den enda BHA-syran, men det finns besläktade ingredienser som har en liknande effekt på huden.

PHA-syra

Polyhydroxisyror, eller Poly Hydroxy Acid, är en hudvänlig syra med goda exfolierande egenskaper. De molekyler som utgör PHA-syran är större i storlek än sina följeslagare AHA och BHA, vilket innebär att den inte kan penetrera huden lika djupt. I stället arbetar den uteslutande på hudens yta, utan att störa de känsliga lagren som ligger under. Detta leder till en optimal hudförnyelse med minimal irritation.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: R5nYMf (motverkar spam)