SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier
Polyhydroxisyror, eller Poly Hydroxy Acid, är en hudvänlig syra med goda exfolierande egenskaper. De molekyler som utgör PHA-syran är större i storlek än sina följeslagare AHA och BHA, vilket innebär att den inte kan penetrera huden lika djupt. I stället arbetar den uteslutande på hudens yta, utan att störa de känsliga lagren som ligger under. Detta leder till en optimal hudförnyelse med minimal irritation.
pha-syra


Vad gör en PHA-syra?


De två vanligaste PHA-syrorna är glukonolakton och laktobionsyra.
Glukonolakton är en kraftfull antioxidant som ger huden många fördelar. Syran ger huden ett skydd mot solskador och hjälper till att stärka hudbarriären. Glukonolakton är också återfuktande vilket hjälper huden återställa fuktbalansen.

Laktobionsyra hjälper till att hantera tecken på åldrande, pigmentproblem, stora porer och ojämn hudstruktur. Syran minskar också nedbrytningen av kollagen och minskar ålderstecken. Även denna syra är mycket återfuktande.

Fördelarna med PHA


Trots att syran bara verkar på hudens yta så hindrar det inte dess effektivitet. Den exfolierar milt hudytan och slätar därmed ut fina linjer samtidigt som den även förbättrar hudtonen.
PHA-syror tillför dessutom mycket fukt till huden och fungerar alltså otroligt bra som återfuktare.
Då syran är en mildare variant så gör den inte heller huden lika känslig för solljus, men man bör alltid använda solskyddsfaktor dagligen.
PHA-syran besitter även antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper som skyddar huden mot yttre påfrestningar och skador.
pha-syra

Vem kan använda PHA-syror?


Eftersom PHA-syran har större molekyler kan den inte tränga ned i huden och är därför ett mer skonsamt val. Denna egenskap gör PHA-syran bra för alla hudtyper, även de känsliga. Så om du testat AHA eller BHA tidigare och har märkt tecken på irritation och rodnad, kan PHA vara den perfekta syran för dig!
De antiinflammatoriska egenskaperna gör även att de som har speciella hudtillstånd så som eksem och rosacea skulle kunna använda syran – men rådfråga alltid oss innan.

Hur vet jag om en produkt innehåller PHA?


Ser du något av detta på din hudvårdsprodukt så innehåller den PHA-syra, ju högre upp ingrediensen är listad desto mer mängd innehåller den.

Gluconolactone
Galactose
Lactobionic acid
Maltobionic acid
Visa kommentarer
Produkterna till: PHA-syra
Cera Alba

Cera alba är det naturliga bivaxet som återfinns i alla möjliga former av skönhetsvård. Ingrediensen används ofta i produkter för att bilda en skyddande barriär på huden som både förhindrar fuktförlust och samtidigt ger skydd mot yttre påverkan som vind och kyla.

E-Vitaminolja

Antioxidanten vitamin E, även kallat reparationsvitaminet, är en vanlig ingrediens i återfuktande produkter. E-vitaminoljan hjälper huden att skydda sig mot fria radikaler samtidigt som den har läkande och återfuktande egenskaper.

Peptider

Kanske har du hört talas om peptider i samband med anti age-produkter? En peptid är ett naturligt förekommande ämne i huden och fungerar som budbärare genom att förmedla information till hudcellerna om hur de ska fungera på bästa sätt. I anti age-produkter gör peptiderna att kollagenproduktionen ökar, vilket ger en mer elastisk och spänstig hud.

CBD - Cannabidiol

Skönhetsprodukter har en unik ingredienslista med sammansatta komponenter som gör underverk för vår hud. En något mer ovanlig ingrediens som har börjat dyka upp och är mer hypad än någonsin är ingrediensen Cannabis.

Oxybenzone

Oxybenzone, även kallat bensofenon-3, är en av de vanligaste ingredienserna i kemiska solskyddsprodukter. Tillsammans med kompisar ur Bensofenon-familjen utgör de ett skydd mot UV-strålarna.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: dwh2dE (motverkar spam)