SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Ingredienser A-Ö

E-Vitaminolja

Antioxidanten vitamin E, även kallat reparationsvitaminet, är en vanlig ingrediens i återfuktande produkter. E-vitaminoljan hjälper huden att skydda sig mot fria radikaler samtidigt som den har läkande och återfuktande egenskaper.

Vad är det?

E-vitaminoljan utvinns ur antioxidanten E-vitamin och förekommer som ingrediens i hudvårdsprodukter. Vitaminet hittas i råvaror som frön, gröna bladväxter, fullkornsprodukter, ägg och mjölk, och har flera hälsofrämjande egenskaper. Inom hudvård fungerar oljan som en slags rengöring för huden och återfinns ofta i solprodukter och vårdande krämer för exempelvis ärr och pigmenteringar. E-vitamin kallas ibland för reparationsvitaminet eftersom det mycket effektivt stärker hudens motståndskraft mot fria radikaler. Då E-vitamin egentligen är ett samlingsnamn för så kallade tokoferoler, är det ofta under detta namn du hittar ingrediensen i olika produkter. Titta gärna efter produkter som innehåller E-vitaminolja och någon annan antioxidant, till exempel C-vitamin. Vitaminet får nämligen bäst effekt tillsammans med andra antioxidanter.


Vad är det bra för?

Det finns många fördelar med E-vitaminolja som ingrediens i skönhetsprodukter. Antioxidanten besitter skyddande egenskaper som hjälper hudbarriären att stå emot fria radikaler och yttre påfrestningar som UV-strålning. Dessa egenskaper minskar i sin tur uppkomsten av fina linjer och skador på huden. Oljan verkar även läkande och antiinflammatoriskt och fungerar bra på mörka fläckar, och hyperpigmentering, men även på solskador. Den hjälper till att jämna ut hudtonen genom att ljusa upp och bleka dessa defekter. 

Vem ska använda produkter med E-vitaminolja?

Produkter innehållande E-vitaminolja passar alla hudtyper och är något alla mår bra av för att stärka hudens motståndskraft. Den verkar på så sätt förebyggande men hjälper också till att läka och ljusa upp redan skadad hud.
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: E-Vitaminolja
Bakuchiol

Är du ett fan av retinol men föredrar växtbaserade ingredienser? Eller är du kanske överkänslig mot retinol och letar efter alternativ? Då är bakuchiol ingrediensen för dig.

Eterisk olja

Du kanske har hört om eteriska oljor och dess egenskaper? Det finns väldigt många olika eteriska oljor som utvinns från olika växter och som besitter unika egenskaper. Du hittar eteriska oljor i olika hudvårdsprodukter och parfymer, men kan även användas i sin egen form.

Panthenol

Om du önskar en superingrediens för hår, hud och naglar är det Panthenol du ska leta efter. Bland annat så verkar Panthenol fuktbevarande, cellförnyande, läkande och lugnande.

Neroli

Neroli är en eterisk olja som är en populär ingrediens i hudvård och parfym. Den har en lugnande effekt både på hud, själ och sinne med en frisk och säregen doft.

Äppelsyra

Äppelsyra tillhör gruppen av alfahydroxisyror och återfinns i både hud-och hårvårdsprodukter. Syran har många fördelar för huden och kan exempelvis jämna ut hudtonen, förminska porer och reducera ålderstecken. Syran är mild i sitt slag och passar därför även de känsligare hudtyperna.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: EBSSMj (motverkar spam)