SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Ingredienser A-Ö

Lakritsrot

Lakrits smakar inte bara bra i munnen, utan gör också gott för huden. Efter att ha läst detta inlägg kommer lakritsroten bli en av dina favoritingredienser inom hudvård!
Lakritsrot (latinska namnet är Glycyrrhiza glabra) växer naturligt i östra och södra Europa samt i östra Asien och blommorna är blåaktigt vita. Växten är väldigt lång och blir oftast flera meter, med tjocka rötter. Roten används sedan som, bland annat, smaksättare i läkemedel och godis.

Lakrits som ingrediens i hudvård

Lakritsroten är dessutom otroligt rik på antioxidanter och är därför perfekt som ingrediens inom hudvård! Antioxidanterna skyddar huden mot yttre föroreningar samt lugnar och läker irriterad och stressad hy. I lakrits förekommer även naturligt salicylsyra.

En annan viktig egenskap som lakritsroten bär på är att den minskar rodnader och förhindrar och/ eller förbättrar pigmentförändringar. Lakritsrot är känd för att hämma melaninproduktionen så att nya pigmentfläckar inte bildas så lätt och har även en lugnande och utjämnande effekt på hudtonen. Här kan du läsa mer om pigmenteringar.
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Lakritsrot
SkinCeuticals H.A. Intensifier corrective serum
1070 kr
VDK10653
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
M Picaut Pearl Luminous Gentle PHA Serum
849 kr
M110506
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dermalogica AGE Smart MultiVitamin Power Recovery Masque
650 kr
DLA-104403
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dr Dennis Gross  Ferulic + Retinol Triple Correction Eye Serum
995 kr
512410
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Zink

Flagnande hud med blemmor och finnar känns det igen? För att få bukt på problemen kan det vara bra att se över hudvårdsrutinen, men också vad du äter. Din hud speglar i mångt och mycket ditt inre välmående - en skadad hud kan nämligen tyda på zinkbrist.

Lakritsrot

Lakrits smakar inte bara bra i munnen, utan gör också gott för huden. Efter att ha läst detta inlägg kommer lakritsroten bli en av dina favoritingredienser inom hudvård!

Bakuchiol

Är du ett fan av retinol men föredrar växtbaserade ingredienser? Eller är du kanske överkänslig mot retinol och letar efter alternativ? Då är bakuchiol ingrediensen för dig.

Eterisk olja

Du kanske har hört om eteriska oljor och dess egenskaper? Det finns väldigt många olika eteriska oljor som utvinns från olika växter och som besitter unika egenskaper. Du hittar eteriska oljor i olika hudvårdsprodukter och parfymer, men kan även användas i sin egen form.

Panthenol

Om du önskar en superingrediens för hår, hud och naglar är det Panthenol du ska leta efter. Bland annat så verkar Panthenol fuktbevarande, cellförnyande, läkande och lugnande.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: S7cAAW (motverkar spam)