eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.

Frågor & svar


Varje dag får vi mail och telefonsamtal med olika frågor och funderingar som rör hud-, hår- och kroppsvård samt makeup och kost. Vi har valt ut ett antal frågor som är vanligt förekommande, håll tillgodo. Finner du inte svaren på just dina funderingar så får du mer än gärna kontakta oss på 036- 34 45 62 eller webshop@hudoteket.se. Använd snabblänkarna här nedan för att komma till rätt avdelning direkt.


- Hudvård
- Makeup
- Hårvård


HUDVÅRDFinns det något sätt att bli av med pormaskar? Alltså verkligen bli av med dem, inte bara för tillfället. Sist jag var på ansiktsbehandling fick jag en ordentlig portömning och det blev jättefint men efter några veckor kom de tillbaka. Använder bra produkter (Dermalogica och receptbelagd a-vitaminsyrakräm) men det hjälper inte...

 

När det gäller pormaskar så är det dessvärre svårt att "tvätta" eller behandla bort dem med endast hemmaprodukter. Precis som du har testat tidigare så är en klassisk ansiktsbehandling med porrengöring ett mycket bra alternativ för att avlägsna redan befintliga pormaskar. I kombination med en kur med AHA-pensling förebygger du pormaskar och orenheter. Porer har man men det finns möjligheter att minimera dem och förebygga att orenheter samlas i dem. Exempel på porsammandragande produkter är Dr Brandts serie Pores No More med produkten Pore Refiner i spetsen. Produkterna har en porsammandragande och renande effekt, just Pore Refiner är en färgad produkt som även dämpar ner en fet hud och som används partiellt för att "dra ihop" porerna. I serien finns även rengöring, creme, specialgel och en superrengörare vid namn Dr. Brandt Pores No MoreT Vacuum Cleaner.


Jag har precis börjat jobba som plattsättare och skulle behöva bra återfuktande och återfettande produkter till händerna, kanske peeling också. Men jag har eksem på ena handen och överkänslig mot starka produkter, vet du någon serie som kanske skulle passa mig? Det känns som en djungel med alla olika märken.

Till händerna rekommenderar Elizabeth Arden PRO Revitalizing Hand & Body Lotion som med hjälp av fruktsyror mjukar upp, binder fukt och ger mjuka och lena händer. I kombination med Elizabeth Arden PRO Invigorating Face & Body Scrub, som effektivt peelar händerna, är det den bästa handduon som jag kan rekommendera.


Jag blir lätt röd i vissa partier i ansiktet såsom på båda sidorna av näsan och på hakan. Finns det någor sätt man kan förebygga och ta bort detta så att jag slipper använda så mkt smink?

För den känsliga huden som lätt blir röd och irriterad så finns det bra alternativ i form av både behandling på salong och med hjälp av hemmaprodukter. För att behandla ytliga och röda kärl på salong så finns det så kallade IPL-behandlingar som minimerar de röda kärlen. I produktväg så kan jag varmt rekommendera en serie från det italienska hudvårdsmärket Bioline. Serien Desense innehåller creme och mask för den känsliga huden.

Bästa produkttipset för hud torr på ytan men med enstaka finnar och lite pormaskar?

Att ha en yttorr hud med kombinationen orenheter är mycket vanligt. Då gäller det att använda direkt återfuktande produkter med rengörande egenskaper. Exuviance produkter med fruktsyror ger en peelande och rengörande effekt på både ytan och djupet i huden. Huden blir klarare och pormaskar och finnar förebyggs utan att huden torkas ut. Från serien för normal/blandad hud finns rengöringsgelen Purifying Cleanser och ansiktsvattnet Moisture Balance Toner som används tillsammans med Essential Day Creme (för den torra huden) eller Sheer Refining Fluid SPF35 (för kombinerad/fet hud), nattcremen Evening Restorative Complex och till sist Hydrating Eye Complex för det tunna och känsliga ögonpartiet. Ovanstående produkter passar en torr hud med tendens till orenheter och är allt du behöver för en komplett daglig hudvård.


Vad har du för tips till mig som är 30+ och har problem med finnar? Jag kan få riktigt stora blafforr spceillt på hakan i samband med ägglossning och mens. Däremellan får jag mindre finnar i hela ansiktet. Jag vill inte känna mig som värsta tonåringen. Hjälp!

För att få bukt med en hud i obalans med orenheter rekommenderar jag Biolines Primaluce-serie. Produkterna innehåller fruktsyror som jobbar ner på djupet i huden och rensar ut orenheterna och förebygger att nya uppstår. Förutom de rengörande egenskaperna har fruktsyrorna en otrolig förmåga att binda fukten i huden. Till den normala/blandade hudtypen med orenheter rekommenderar jag Bioline Primaluce Exforadiance Exfoliating Renovating Cleansing Gel tillsammans med ansiktsvattnet Bioline Primaluce Exforadiance Renovating Illuminating Lotion och Bioline Primaluce Exforadiance Hydrating Renovating Cream. För att få bukt med enstaka finnar rekommenderar jag en SOS-produkt som alla bör ha hemma i badrumsskåpet. Sans Soucis Aqua Clear Skin Spot Off Anti-Blemish Stick är en punktbehandlande produkt med antibakteriell verkan. Du "duttar" på lite av Clear Skin Anti-Blemish Stick på kvällen och finnen är borta morgonen efter.


Jag är mörk under ögonen och vill få piggare ögon och har ofta svullna ögon. Jag använder Decleor och tar gärna mot tips om kräm därifrån.

En superbra ögoncreme för att reducera trötthetstecken som mörka ringar och påsar under ögonen är Decléor Aroma Lisse 2-in-1 Dark Circle & Eye Wrinkle Eraser. Den reducerar även torrhetslinjer och har en lätt konsistens som snabbt absorberas av huden. Om de mörka ringarna beror på pigmenteringar så rekommenderar jag Skin Renu Intensive Serum DC från Mene&Moy. Serumet appliceras under ordinarie ögoncreme och innehåller fem olika ämnen som verkar depigmenterande och melaninstabiliserande.

Jag får en massa utslag på bröst och rygg och förstår inte vad det kan vara. Något du känner igen? Förstår att även denna fråga är svår då du inte ser mig.

Utslag och orenheter på rygg och bröst kan även det bero på en obalans i huden. Använd milda produkter när du duschar och även om du smörjer in dig efter dusch med exempelvis bodylotion. Vid behandling av framförallt orenheter på rygg och bröst så rekommenderar jag Murads kroppsduo från deras Clarifying-serie. Murad Acne Body Wash är en exfolierande duschgelé med tredubbel verkan. Duschgelen bidrar till att förhindra förekomsten av orenheter, ger en djuprengöring av porerna som bidrar till att bekämpa aknebakterier på hudens yta samt gör huden smidigare och renare. Murad Clarifying Body Spray som används som efterföljande vård på en torr hud är ett behandlande spray med salicylsyra vilket har en antibaktriell effekt. Frukstyrorna tränger ner på djupet i huden och förebygger samt reducerar orenheter.


Vet du något budgetalternativ till serum? Fungerar aloe vera?

Serum används tillsammans med creme för att ge en mer intensiv behandling eller specialbehandla huden. Ett bra och prisvärt serum som passar alla hudtyper är Sans Soucis Moisture Deep Moist Depot. Serumet är direkt återfuktande och innehåller närande Thermalvatten från Baden Baden. Deep Moist Depot innehåller även hyaloronsyra, mandelolja och E-vitamin som ger en mjuk och smidig hud.


Jag har ett problem. Det är så att mina naglar är mycket tunna och skivar sig lätt. Vad ska jag göra? Kommer jag aldrig kunnat ha långa, starka naglar?

Mitt råd är att använda Micro Cell Nail Vital Nagelförstärkare, samt att äta kosttillskottet Beyond Wishes Hair, Skin & Nails + . Då har du den optimala hjälpen, både inifrån och utifrån.


Den senaste tiden har jag fått tråkiga hudbristningar på rumpa och höfter. Finns det någon creme för detta?

Ja det finns hjälp för dig. När hudbristningar/strier är nya (röda i färgen) så är det enklast att läka huden. Ju längre man väntar (ju vitare dom blir) desto svårare blir det att få ett fint resultat. De preparat jag skulle rekommendera är Beauté Pacifique Scars & Stripes Fade-Away Creme som arbetar fint på just bristningar som är orsakade exempelvis av graviditet eller snabba viktförändringar.


Min son har massor med finnar och orenheter i ansiktet. Han är bara 14 år, kan man göra någon typ av ansiktsbehandling när man är så ung eller är det inte lämpligt? Tacksam för svar.

När problem uppstår ska man göra något åt det. Vid oren hy bör man göra en porrengöring samt följa upp med AHA-behandlingar, sedan vårda huden med preparat som är antiseptiska och fuktgivande. Jag tycker att ni ska gå till er lokala skönhetssalong så att en auktoriserad hudterapeut får titta på din son. Då rekommenderar hon eller han lämpliga behandlingar och preparat.


Har på näsan en massa svarta pormaskar. Är det smuts i dem och hur får jag i så fall bort det?

Jag skulle rekommendera en porrengöring, då får man rent på djupet och klämmer bort pormaskarna. Efter behandlingen använder du hudterapeutens rekommenderade preparat.


Jag är en kille som har ett stort problem. Jag har en riklig hårväxt på ryggen och jag tycker att det känns jobbigt, särskilt på sommaren när man går med bar överkropp. Finns det något att göra åt detta?

Jag rekommenderar dig att gå till en auktoriserad hudterapeut så kan han eller hon hjälpa dig med en metod som passar dig. Snabbast resultat får du av vaxning, men den är inte speciellt långvarig. Vill du reducera håret permanent rekommenderar vi laser eller IPL. Detta kan dock ta lite tid, men det är helt klart värt det i slutändan.

Jag får en massa utslag på bröst och rygg och förstår inte vad det kan vara. Något du känner igen? Förstår att även denna fråga är svår då du inte ser mig.

Utslag och orenheter på rygg och bröst kan även det bero på en obalans i huden. Använd milda produkter när du duschar och även om du smörjer in dig efter dusch med exempelvis bodylotion. Vid behandling av framförallt orenheter på rygg och bröst så rekommenderar jag Murads kroppsduo från deras Clarifying-serie. Murad Acne Body Wash är en exfolierande duschgelé med tredubbel verkan. Duschgelen bidrar till att förhindra förekomsten av orenheter, ger en djuprengöring av porerna som bidrar till att bekämpa aknebakterier på hudens yta samt gör huden smidigare och renare. Murad Clarifying Body Spray som används som efterföljande vård på en torr hud är ett behandlande spray med salicylsyra vilket har en antibaktriell effekt. Frukstyrorna tränger ner på djupet i huden och förebygger samt reducerar orenheter.


Vet du något budgetalternativ till serum? Fungerar aloe vera?

Serum används tillsammans med creme för att ge en mer intensiv behandling eller specialbehandla huden. Ett bra och prisvärt serum som passar alla hudtyper är Sans Soucis Moisture Deep Moist Depot. Serumet är direkt återfuktande och innehåller närande Thermalvatten från Baden Baden. Deep Moist Depot innehåller även hyaloronsyra, mandelolja och E-vitamin som ger en mjuk och smidig hud.


Jag har ett problem. Det är så att mina naglar är mycket tunna och skivar sig lätt. Vad ska jag göra? Kommer jag aldrig kunnat ha långa, starka naglar?

Mitt råd är att använda Micro Cell Nail Vital Nagelförstärkare, samt att äta kosttillskottet Beyond Wishes Hair, Skin & Nails + . Då har du den optimala hjälpen, både inifrån och utifrån.


Den senaste tiden har jag fått tråkiga hudbristningar på rumpa och höfter. Finns det någon creme för detta?

Ja det finns hjälp för dig. När hudbristningar/strier är nya (röda i färgen) så är det enklast att läka huden. Ju längre man väntar (ju vitare dom blir) desto svårare blir det att få ett fint resultat. De preparat jag skulle rekommendera är Beauté Pacifique Scars & Stripes Fade-Away Creme som arbetar fint på just bristningar som är orsakade exempelvis av graviditet eller snabba viktförändringar.Min son har massor med finnar och orenheter i ansiktet. Han är bara 14 år, kan man göra någon typ av ansiktsbehandling när man är så ung eller är det inte lämpligt? Tacksam för svar.

När problem uppstår ska man göra något åt det. Vid oren hy bör man göra en porrengöring samt följa upp med AHA-behandlingar, sedan vårda huden med preparat som är antiseptiska och fuktgivande. Jag tycker att ni ska gå till er lokala skönhetssalong så att en auktoriserad hudterapeut får titta på din son. Då rekommenderar hon eller han lämpliga behandlingar och preparat.


       
  
Jag har väldigt lätt för att bränna mig i solen men jag har läst att solcremer är farliga att använda. Stämmer det?

Det finns ett antal olika solskyddsfilter som används i solcremer. Vissa av dem ger inte lika bra skydd som andra, men alla solcremer som säljs i Sverige är godkända och helt okej att använda. Tänk på att alltid ha färska solcremer och stryka på ofta med jämna tjocka lager så får du ett fullgott skydd. Risken att bränna sig är annars mycket stor och bör undvikas.

Har en hel del dunhår i mitt ansikte som irriterar mig. Mest på kinder och haka... Finns det något effektiv sätt att få bort det på?

De fina håren som finns i ansiktet kan avlägsnas på flera olika sätt. Ett alternativ är vaxning av ansikte på salong. Här på Hudoteket jobbar vi med ett speciellt ansiktsvax som är extra milt för huden. För bäst resultat bör du behandla området hemma efteråt med en creme, serum eller gelé som lugnar och gör så att håret växer tillbaka långsammare. Dessa typ av cremer används oftast 7-10 dagar efter vaxningen. Ett annat alternativ är Laser/IPL. Då ska man alltid gå på en konsultation på vår salong först för att se att man har rätt förutsättningar för behandlingen samt se vilket resultat man kan förväntas få. 

Nu i höst ska jag och min familj åka ett par veckor till Thailand. Jag har en mediumljus hud och vill absolut inte bränna mig, vad ska jag använda?

Först och främst bör du förbereda din hud för den starka solen. Maxosol används som en förberedande kur för att undvika att huden blir irriterad, röd och bränd. Tabletterna förlänger färgen och innehåller betakaroten som förstärker hudens möjlighet att bli brun. Du börjar kuren minst 2 veckor före solexponering men gärna en månad innan. Väl på plats rekommenderar jag att du använder solprodukter med högt solskydd, exempelvis Evy Technologys Solskydd med Spf 30. Evy är i skumform och är lätt att applicera samt att den passar den allra känsligaste huden.

Hur ofta bör man gå och få ansiktsbehandlingar, tycker du? Jag har normal hud och använder både rengöring, peeling, och mask hemma med jämna mellanrum. En del hudterapefter menar att man ska gå var sjätte vecka för bra resultat. Det skulle bli på tok för dyrt för mig.

Att gå på ansiktsbehandling var 6:e vecka är jättebra. Det behöver inte varje gång vara en klassisk ansiktsbehandling med porrengöring utan flika gärna in med en kur med exempelvis c-vitamin eller AHA-syror beroende på hudtyp. Vi har kunder som väljer att komma både var 6:e vecka och ännu oftare men även kunder som kommer till oss mer sällan. Resultatet är beroende på hur mycket du jobbar med din hud både genom behandlingar på salong och med hemmaprodukter. Går du regelbundet på behandling så får du också ett helt annat resultat. Jag rekommenderar behandling var 6:e vecka eller så ofta som du har tid och råd.

Jag är trött på att alltid få blemmor och orenheter när jag ska iväg på något viktigt. Det blommar alltid upp en finne eller två när jag ska på fest, date eller kalas, finns det något att göra?

Enstaka finnar och blemmor har en förmåga att ”ploppa” upp precis innan en viktig händelse. Lugn, bara lugn, det finns hjälp. Med hjälp av en punktbehandlare intensivbehandlas orenheten och går tillbaka över en natt. Den bästa punktbehandlaren som jag kan rekommendera är Sans Soucis Clear Skin Anti-Blemish Stick. I locket i den lilla glasflaskan sitter en pensel som man ”duttar” på orenheten, produkten innehåller alkohol som torkar ut orenheten.


I tidningar och på nätet har jag läst om olika sorters tandblekning, hur fungerar egentligen hemmatandblekning och vad kan jag använda?

Det finns verkligen en djungel av tandblekningsprodukter. Antingen kan man göra tandblekningen hos en tandläkare eller hemma i badrummet. På Hudoteket jobbar vi med Bellawhite tandblekning som levereras i ett kit med skenor och tandbleningsgel. Du formar själv tandblekningsskenorna och bleker med gelen i en kur i 8-10 dagar. Tandblekningen bleker bort missfärgningar från bland annat kaffe och te. Bellawhite tandblekningskit är enkelt att använda och isar inte.


Trots att det är varmt ute och solen skiner är min hud supertorr, vad kan jag använda som verkligen återfuktar huden?

Vind och väder påverkar huden liksom sol och salta bad. Ofta räcker det med att komplettera din dagliga hudvård med en direkt återfuktande ansiktsmask som boostar huden med fukt. Lägg masken ett par gånger i veckan eller byt ut masken mot din nattcreme några kvällar så balanseras huden och den blir åter mjuk och slät. Här kan du hitta ett gäng bra masker för just torr hud.


Jag har jättesvårt för att hitta bra produkter som passar just mig. Just nu använder jag mig av produkter från apoteket. Jag får väldigt mkt finnar runt munnen och hakan, har hört att det beror på hormonena och inte direkt på hudvårdsrutinerna. Finns det ngn produkt jag kan använda som gör att dessa inte poppar upp hela tiden? Jag byter gärna märke, men det jag känner varje gång är att huden flippar totalt och jag får ännu mer finnar. Jag vet ju att det blir så här när man byter, men hur länge kan man tänka sig att det är så innan huden vänjer sig?

Orenheterna kan bero på både inre och yttre påverkan. Lactiplus är ett kosttillskott som balanserar kroppen inifrån och hjälper kroppen att ta upp vitaminer och mineraler. När det gäller hemmaprodukter så rekommenderar jag Exuviance produkter. Jag pratar dagligen med kunder som har mer eller mindre problem med orenheter och/eller känslighet i huden och det hudvårdsmärke som jag har fått bäst respons från kunder på är just Exuviance. Om dina orenheter blommar upp och samtidigt är röda och irriterade så rekommenderar jag följande produkter: Rengöringen Exuviance Clarifying Cleanser, ansiktsvattnet Soothing Toning Lotion, Sheer Refining Fluid och nattcremen Exuviance Evening Restorative Complex. För att intensivbehandla området runt munnen så kan du dels punktbehandla med Exuviance Blemish Treatment Gel alternativt lägga Exuviance Restorative Treatment Masque partiellt på området.


Jag brukar få problem med hårstrån som växer innanför huden och inflammerar hårsäckar när jag rakar mig på benen och i bikinilinjen. Vad ska jag göra?

Först och främst tycker jag att du ska börja vaxa benen och bikinilinjen istället för att raka, iallafall då du har tid och möjlighet.  Det sliter väldigt på huden eftersom du får raka så ofta och håren blir stubbiga, hårda och vassa. Regelbunden vaxning gör återväxten mjukare och glesare, därmed blir risken för inflammationer avsevärt mindre. Du ska också tänka på att torrborsta benen regelbundet och/eller använda kroppspeeling vilket tar bort det översta lagret av döda hudceller och "hjälper upp" hårstråna bättre till ytan. En kroppscreme med helst BHA och AHA syror i kombination med A- och E-vitamin förebygger också samt gör att huden läker snabbare.


Jag har på senare tid upptäckt en massa vita "pluppar" i mitt ansikte. De är hårda och går ej att klämma, jag har försökt men blir bara röd. Kan du hjälpa mig?

De vita "plupparna" du har fått i ditt ansikte heter milier och det är talgkulor som inte har någon utgång, dessa går därför inte att klämma. Det jag tycker att du ska göra är att gå till din närmaste hudterapeut så att hon kan göra en ansiktsbehandling, där hjälper hon dig att med rätt metod få bort milierna.


Varför får man sk milier? Har trott det berott på fet hud men jag är 41 år nu och får dem fortfarande. De kommer litet här och var i ansiktet, i pannan eller på kinderna. Inte många, men nån nu och då.

Milier uppstår när döda hudceller "klumpar" ihop sig i svettkörtelns mynning. Det bildas en liten "kula" som måste tas bort av en hudterapeut, milier kan vara ärftligt men de kan även vara produktframkallade. För att undvika milier rekommenderar jag att du använder produkter som ger mer fukt än fett exempelvis Comfort Zone Hydramemory-serie som är fullproppad med fukt.


Hej! Jag undrar vad jag ska göra åt finnar som är "inuti huden" Ska försöka förklara, men förstår att det är svårt för dig när du inte ser mig. Man ser alltså finnarna, eller vad det är. Ganska svagt visserligen, men man ser att de finns där. Fast de går inte att klämma ut! Ibland har jag försökt och då har det kommit ut lite, lite i taget. Små pormaskar. Sedan har jag ett stort märke där i några dagar. De går aldrig att få bort helt. Har dem under läppen, på sidan.

Du har av någon anledning en obalans i huden, antingen hormonellt, från stress, kost eller produktrelaterat. I ett första läge rekommenderar jag att du gör ett besök på en hudsalong så att en hudterapeut, genom en klassisk ansiktsbehandling, får jobba med din hud och genomföra en hudanalys. Utifrån din beskrivning av din hud rekommenderar jag även här Exuviance produkter med renande och balanserande effekter. Om det är ett fåtal finnar som envisas med att blomma upp rekommenderar jag istället Bioline Phyto Staminal Perfecting Serum som är en superkur för orenheter. Med hjälp av den lilla pipetten applicerar du det högkoncentrerade serumet partiellt på orenheterna upp till 8 ggr/dag.


Jag har ett problem med mina läppar, de är supertorra och så är de lite röda runt om. Ibland försvinner allt skinn och det sticker i läpparna. har alltid sprickor i mungiporna också. Har provat hur många salvor och läppbalsam som helst, men det hjälper inte. Inte ens Locobase repair! Har varit hos hudläkare och gjort ett kontaktallergitest, men de kunde inte hitta något.

Torra läppar och mungipor är aldrig roligt och kan bland annat bero på vind och väder, vitaminbrist eller användning av läppstift och lipgloss utan vårdande egenskaper. Det finns en läppbalm som jag speciellt kan rekommendera för torra och nariga läppar. Decleor Aroma Solution Nourishing Lip Balm är ett 100 % naturligt läppbalsam som är baserat på essentiella oljor och växtextrakt från bland annat kanel och citron.


Hej! Ett par gånger om året (under ett par veckor) brukar jag få problem med torra, irriterande, och kliande ögonlock. Har du någon aning om vad som skulle kunna orsaka detta? Jag undrar också om du har något tips på en annan ögonkräm för detta lilla problem? Eller kanske någon som kan passa bra när jag är extra torr?

Även det tunna och känsliga partiet runt ögonen kan påverkas av bland annat vind och väder. Förebygg de torra ögonlocken genom att morgon och kväll använda en riktigt fuktgivande ögoncreme. Komplettera gärna med en ögonmask för att intensivbehandla med fukt. En ögoncreme som jag varmt kan rekommendera är Biodroga MD Hyper Sensitive Hypoallergen Eye & Lip Care, speciellt anpassad för känsliga ögon. Även att lägga på en ögonmask som ger massor av fukt och som dämpar svullnader är toppen att lägga 1-2 ggr/vecka för bästa effekt.


Har på näsan en massa svarta pormaskar. Är det smuts i dom och hur får jag i så fall bort det?

Jag skulle rekommendera en porrengöring, då får man rent på djupet och klämmer bort pormaskarna. Efter behandlingen använder du hudterapeutens rekommenderade preparat.

MAKEUP


 

Jag undrar hur jag får en snygg slät makeup som håller hela dagen? P.S. jag har en mycket känslig hud.

Om du vill ha mycket täckning och samtidigt är väldigt känslig så är Lycogels foundations ett hett tips. De innehåller vårdande egenskaper samt solskydd.


Mitt största problem är mina ögonbryn. Jag har tunna och glesa bryn och när jag målar dem med ögonbrynspenna så ser det så hårt ut. Vad ska jag göra? Tack på förhand.

Lösningen på ditt problem är att du först färgar dina bryn, de kommer då genast se mycket fylligare ut. Då rekommenderar vi dig RefectoCils ögonbrynsfärg. Sen kan du förstärka både färgen och fylligheten genom att använda en ögonbrynsskugga och fylla i. Till detta använder du en sned ögonbrynspensel för att få det bästa resultatet.

 

 

Jag har ett stort problem, det är så att jag har mörka ringar under ögonen. Hur ska jag göra när jag sminkar mig för att de inte ska synas?

Dina mörka ringar under ögonen kan du täcka genom att använda något som heter Well-Rested Face and Eye Brightener, finns i Bare Minerals. Först tycker jag att du börjar med din bas för att se hur den täcker. Efter det applicerar du denna produkt på det partiet som är mörkt, det behövs mycket små mängder. Jobba in den försiktigt på de partier du vill ljusa upp. Glöm inte att fixera med puder. Lycka till!


För en tid sedan köpte jag mineralmakeup med speciella borstar av äkta hår, hur sköter jag mina borstar så att de håller sig fräscha länge?

Jag rekommenderar att tvätta borstarna en gång per vecka för att hålla dem fräscha och fina. Ur hygienperspektiv är rengöring av borstarna A och O och genom en mild borstrengöring avlägsnas makeuprester, bakterier och smuts. Jag rekommenderar bareMinerals Brush Conditioning Shampoo. Massera in en liten mängd shampoo, löddra upp till ett skum och skölj. Låt borstarna liggtorka på en handduk. En snabbare och lättare form av borstrengöring får du med hjälp av bareMinerals Brush Spray, du sprayar med borstrengöringen och ”drar av” makeupresterna med en liten servett eller Kleenex.


Jag har provat en massa olika concealers och foundations för att täcka ett stort födelsemärke som jag har i ansiktet . Jag har inte hittat någon som täcker tillräckligt bra, kan du rekommendera någon produkt med total täckning?


Ett märke med produkter som man verkligen kan lita på när det gäller bra täckningsförmåga, är Jane Iredale Glow time full coverage mineral BB cream foundation ett mycket bra val. Jane Iredale är min favorit foundation som täcker allt utan att täppa till. I deras makeup finns det även ett spray som fixerar makeupen, produkten ger ett naturligt intryck och har samtidigt en fantastisk täckförmåga. Jane Iredales Glow time full coverage foundation är i cremeformula och appliceras enkelt med en svamp, borste eller fingrarna om man hellre vill det.
HÅRVÅRDJag undrar om det finns någon behandling som jag kan göra hos frisören för att få mer glans i håret? Gärna en behandling som varar, så jag slipper ha glansmedel i håret varje dag.

Det finns flera olika behandlingar du kan välja mellan, beroende på av vilken anledning ditt hår är matt. Det bästa är om du kommer till oss för konsultation så kan vi avgöra det. Man kan bland annat lägga en toning, beroende på vad du önskar med din färg. Vår färg innehåller ceramider vilket slätar ut ytskiktet på håret. För att sedan bibehålla din färg och glans så länge som möjligt rekommenderar vi dig att använda hemmaprodukter för färgat hår som håller ditt hår vackert och nyfärgat längre. 


Får en inpackning bättre effekt om den sitter i länge, typ över natten?

Det är aldrig fel att låta inpackningen sitta i håret och verkligen får göra det den ska. Givetvis finns det en maxtid då inget händer efter det. Viktigast är att man använder en inpackning regelbundet, gärna en gång i veckan för bästa resultat.

   Jag har rött, kraftigt och ganska torrt hår, och nu börjar jag bli trött på det röda så jag skulle vilja ändra färg. Helst av allt skulle jag vilja bli ljus. Går det att bleka mitt röda hår, eller bör jag hålla mig till mörkare toner?

 

Ja, det går. Men du bör absolut göra det på salong. Så ta kontakt med en skicklig frisör och konsultera innan ni börjar, så ni är överens om hur ni ska gå till väga. Du bör vara beredd på att kunna bli ljus från en röd färg kräver flertal behandlingar för att nå ditt mål. Viktigt är också att ta hänsyn till kvaliten. 

Jag tappar ganska mycket hår vissa perioder (avsevärt mer än vanligt). Ca 2-3 gånger per år och i ca 1-2 veckors tid varje gång. Det brukar inte vara relaterat till samma tidsperioder, utan kan infalla när som helst under året. Vad kan det bero på?

Orsakerna till håravfall kan vara många. Håret är oftast kroppens barometer och signalerar du egentligen mår. Allmänt så tappar man 20 hårstrån om dagen plus sin ålder (alltså om du är 30 år så tappar du 20+30, dvs 50 hårstrån om dagen). Tappar du betydligt mer än så, så beror det förmodligen på din allmänna kondition och näringsintag just nu. Kanske stressar du mycket? Eller så får du kanske inte i dig tillräckligt med mineraler och spårämnen? Jag rekommenderar dig en konsultation hos oss, och varför inte ett kosttillskott i din vardag.

Nyhetsbrev

För erbjudanden, nyheter, tävlingar, inspiration & mycket mer.

Salong Webshop