SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Generellt om ingredienser


- Syror fungerar bäst själva. Att använda syror 2-3 kvällar i veckan är en bra tumstock, detta beror såklart på hur känslig din hudtyp och hudtillstånd är. 
- C-vitamin kan vara en klurig ingrediens, och får inte kombineras med en produkt som har för högt pH-värde då vitaminen blir helt ineffektiv. Tillexempel ska  denna produkt inte kombineras med retinol. Det blir för starkt för huden. C-vitamin fungerar bäst på morgonen, och retinol i din kvällsrutin.


Du bör använda produkter med liknande basformuleringar tillsammans. Till exempel, om du använder en vattenbaserad produkt, bör du inte använda en oljebaserad produkt efteråt eftersom de två baserna inte kommer att blanda sig väl. När man häller olivolja i ett glas med vatten, så blandas ju inte dessa två utan oljan lägger sig som en beläggning på vattenytan. Detsamma gäller i hudvård.

Innan vi börjar så är det viktigt att komma ihåg att allas hud är olika, vi tål olika mycket med tanke på att våra hudtyper är olika. En torrare hudtyp är oftast känsligare mot aktivare ingredienser. Det är viktigt att lära känna sin hud, vad som funkar och vad som inte funkar. Detta är något som är lättare sagt än gjort – men oroa dig inte. Det är exakt detta som vi på Hudoteket hjälper dig med. Kontakta oss hudterapeuter för att få en skräddarsydd rutin för dig samt lära känna och förstå din hud.

E-vitamin ♥ C-vitamin


Att kombinera E-vitamin och C-vitamin i din hudvårdsrutin kan ge fantastiska fördelar för din hud. Dessa två vitaminer är båda antioxidanter, vilket betyder att de hjälper till att skydda huden mot skador från fria radikaler, som kan orsaka förtidigt åldrande och skada hudcellerna.

E-vitamin är en fettlöslig antioxidant som hjälper till att skydda hudens lipider (fettämnen) och bevara hudens fuktbalans. C-vitamin å andra sidan är en vattenlöslig antioxidant som hjälper till att skydda hudens celler och främja kollagenproduktionen.

Tillsammans arbetar dessa två vitaminer för att ge en kraftfull antioxidanteffekt som skyddar huden från skador från sol, föroreningar och andra yttre faktorer. De hjälper också till att förbättra hudens textur och lyster, minska rodnad och inflammation samt ljusa upp hudtonen.

En populär kombination av dessa två vitaminer är att använda en C-vitaminserum tillsammans med en ansiktskräm rik på E-vitamin. Applicera C-vitaminserumet på ren och torr hud på morgonen och följ sedan upp med en ansiktskräm med E-vitamin för att ge fukt och skydd under dagen.

SkinCeuticals C E Ferulic
1920 kr
VDK10662
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
iS Clinical Pro Heal Serum Advance+
fr. 1130 kr
rIS1105015
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Årets stjärnskott
Medik8 Advanced Night Restore
895 kr
1054
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Medik8 C-Tetra Serum
625 kr
1020
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Niacinamid ♥ Salicylsyra 


Två ingredienser med många fördelar för hudhälsan och kan hjälpa till att lösa flera olika hudproblem.

Salicylsyra och Niacinamid är två populära ingredienser inom hudvård som ofta används tillsammans för att behandla och förebygga olika hudproblem. Salicylsyra, även känd som beta hydroxylacid (BHA), är en fettlöslig syra som kan penetrera djupt in i porerna och avlägsna överflödig olja och smuts. Detta gör den till en populär ingrediens för personer med fet eller aknebenägen hud.


Niacinamid är en form av vitamin B3 som har visat sig vara effektiv för att behandla akne, minska rodnad och inflammation, samt förbättra hudens elasticitet och textur. Det fungerar genom att stärka hudens barriär, vilket gör den mer motståndskraftig mot yttre påverkan och bidrar till att förhindra fuktavdunstning från huden.


Tillsammans kan dessa två ingredienser göra magi! Salicylsyra hjälper till att rensa porerna och ta bort överflödig olja, medan niacinamid stärker hudens barriär och minskar inflammation. Vilket i sin tur förhindrar utbrott av akne, förbättrar hudens textur och ger en jämnare hudton.

Niacinamid och Salicylsyra är ett riktigt power couple!
Sans Soucis Beauty Elixir Niacinamide Serum
319 kr
25677
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Elixir Cosmeceuticals Niactil 4%
fr. 375 kr
r1000115
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Medik8 Press & Clear
525 kr
M1096
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner
269 kr
c802
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Hyaluronsura ♥ Retinol 


Även denna duo är ett bra val när man vill ha ett optimalt resultat. Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och verkar fuktgivande som håller huden mjuk och smidig. Retinol är en form av vitamin A som har en mängd fördelar för huden, inklusive att hjälpa till att minska fina linjer och rynkor, förbättra hudtonen och textur, och öka kollagenproduktionen.

Retinol kan ibland orsaka torrhet och irritation i huden, men genom att kombinera det med hyaluronsyra kan dessa problem minskas eller helt undvikas. Hyaluronsyra hjälper till att binder fukt i huden och skyddar den från torrhet och irritation. Genom att kombinera dessa två ingredienser kan du återfukta huden, minska fina linjer och rynkor, förbättra hudtonen och textur, och öka kollagenproduktionen för en mer ungdomlig och strålande hud.

Det är viktigt att använda rätt koncentrationer av hyaluronsyra och retinol för att få maximala resultat. För de som har känslig hud kan det vara en bra idé att börja med lägre koncentrationer och gradvis öka till högre koncentrationer över tid.

M Picaut Hydra Miracle Serum
769 kr
1-HM-30
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dermaceutic Activ Retinol Serum 0.5
735 kr
DCSERUMRet05
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dr Dennis Gross Advanced Retinol + Ferulic Texture Renewal Serum
995 kr
DG-572280
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Antioxidanter ♥ SPF 


Att använda en kombination av antioxidanter och SPF (Sun Protection Factor) ger ett mer komplett skydd för huden. Antioxidanter hjälper till att neutralisera de fria radikalerna som kan bildas när huden utsätts för solen, medan SPF skyddar mot UVA- och UVB-strålning som kan orsaka skador och brännskador. Dessutom kan antioxidanter bidra till att reparera skador på huden som redan har uppstått.


Antioxidanter finns i många livsmedel - bär, grönsaker och nötter, men de kan också appliceras på huden i form av krämer och serum. Populära antioxidanter i hudvård inkluderar vitamin C, E och A samt polyfenoler från grönt te och druvor.


När det gäller solskydd är SPF en viktig faktor att tänka på för att förhindra solskador och hudcancer. Ett solskydd mäter hur länge huden kan utsättas för solen innan den kan brännas, jämfört med om huden inte hade varit skyddad. SPF skyddar främst mot UVB-strålning, vilket är den typen av strålning som orsakar solbränna. Ett solskydd i bra kvalitet skyddar dock mot alla UV-strålningar. Läs mer om SPF här. 

Årets kundfavorit
Exuviance Overnight Transformation Complex
549 kr
A18958
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Evy Technology Daily UV Face Mousse SPF 30
199 kr
56942301167074
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Bioline Sundefense Spf 30 Face and Body Cream
535 kr
6142
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Hoppas att du har fått lite mer kött på benen när det handlar om att kombinera olika ingredienser. Det kan vara en djungel bland alla krämer. Har du ett specifikt hudtillstånd eller en hudtyp med specifika behov som du önskar behandla -  tveka inte på att höra av dig till oss hudterapeuter på kundtjänst, per mejl eller telefon.

Vill du läsa mer om olika vitaminer och ingredienser, klicka här
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Ingrediensbästisar
Alexandra test

Ingress test

Kraften av retinolserum

Retinol – ett magiskt ord inom hudvårdsvärlden som har förmågan att förvandla din hud till en strålande och ungdomlig skatt. Det populäraste och mest effektiva sättet att använda retinol är att använda ett serum som innehåller ingrediensen. Men med så många retinolserum där ute, hur hittar du rätt? Lugn, vi hjälper dig! Vi har sammanställt en lista över några fantastiska retinolserum och deras unika fördelar för att hjälpa dig navigera bland alla hudvårdsstjärnor.

Retinol användningstips

Retinol är en kraftfull hudvårdsingrediens som kan bidra till att förbättra hudens utseende och behandla olika hudproblem. När du börjar använda retinol är det viktigt att starta långsamt och följa några enkla tips för att undvika irritation och få bästa resultat. Så kom igång med retinol och låt din hud stråla med ungdomlig glans!

När ska man börja använda retinol?

Retinol är en kraftfull och populär hudvårdsingrediens som har visat sig vara effektiv för att behandla olika hudproblem och tillstånd, från akne till åldrande. Men när är rätt tidpunkt att börja använda retinol i din hudvårdsrutin? I detta blogginlägg kommer vi att ge dig en guide till hur och när du kan börja använda retinol på rätt sätt. Vi delar med oss om några värdefulla tips för att säkerställa att du får de bästa resultaten av denna superingrediens! 

Oil cleanser - skonsam rengöring för alla hudtyper

Oil cleanser, eller oljerengöring som det också kallas, kan kanske låta skrämmande - speciellt för den med en redan oljig hy. Men faktum är att rengöringsolja har många fördelar för alla hudtyper. Här lär vi dig mer om dess goda egenskaper!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: C43g9u (motverkar spam)