SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.

Fet hårbotten

Fet hårbotten är ett problem som väldigt många tampas med - oavsett om det sitter i generna eller inte. Ibland kan det kännas som att du knappt har hunnit ut ur duschen innan ditt hår känns fett igen. Vi förstår verkligen att det kan kännas frustrerande, men för att lösa problemet finns det (som tur är) massor bra produkter som kan hjälpa dig. 

Varför är min hårbotten fet?

 
En fet hårbotten beror oftast på en överproduktion av talg (om du har en torr hårbotten beror det istället på att talgproduktionen är låg). Har du genetiskt en större talgproduktion är det svårt att helt bli av med ditt bekymmer, men du kan fortfarande använda rätt produkter för att underlätta problemet. 

I många fall handlar det dock om att vi själva tvättat håret för ofta, och på så sätt skapat en större talgproduktion. Det som händer när du tvättar ditt hår för ofta är att du stimulerar din huds talgproduktion, du tar då bort det naturliga fettlagret som kroppen producerar. Din kropp kommer att tro att den måste kompensera för fettbristen genom att öka produktionen av talg - och vips så är både din hårbotten och ditt hår fett igen. 

Du kan också få en fet hårbotten om du överdriver användningen av stylingprodukter som täpper till dina porer. Det kan också bero på hormonella förändringar och stress i livet. 

Hur behandlar jag fet hårbotten?

 
Ja, det är viktigt att du successivt avvänjer håret från att dagligen tvättas. Vi vet att det är ganska tufft att vänja av håret vid mer regelbunden tvätt (Torrschampo, säger vi bara!) och i början kan det kännas jobbigt att gå runt med fettigt hår. Det kommer dock att vara värt det! Vänj håret vid att bli tvättat cirka två gånger om veckan - det är tillräckligt. 

Sedan handlar det mycket om att använda rätt produkter som passar ditt hår. Här har vi samlat våra produkter som passar för dig med fet hårbotten. Känner du dig osäker på vilken produkt du ska välja? Kontakta oss på kundservice så hjälper vi givetvis dig.
Läs mer
Stäng
Filter
Filter Klar
Varumärke:
Davines Maria Nila Nannic R+Co
7 artiklar
Maria Nila Purifying Cleanse Exfoliating Serum
299 kr
3688
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Davines Essential Haircare Solu Sea Salt Scrub Cleanser
379 kr
51069
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Davines NaturalTech Rebalancing Shampoo
329 kr
51105
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
R+Co SUBMARINE Water Activated Enzyme Exfoliating Shampoo
369 kr
3378
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
R+Co CROWN Scalp Scrub
449 kr
3460
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Nannic Vitality Boost Shampoo
289 kr
n5205
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Davines NaturalTech Rebalancing Shampoo Travelsize
159 kr
51118
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Vill du ha erbjudanden, nyheter och beauty-inspo?

Läs vår integritetspolicy här.

Salong Webshop