SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.

Hudoteket – för en vackrare hud 

Som hudterapeut får jag möta människor med olika hudproblem varje dag. De har alla en sak gemensamt: drömmen om en vackrare och mer välmående hud som de kan känna sig bekväma i. För det är varken lätt eller roligt att ha problem med huden. Tro mig, jag vet – jag har själv varit där. Men låt mig ta det från början… 


Året var 1981. Jag var 22 år gammal, hade nyss utbildat mig till hudterapeut och jobbade på en salong i Stockholm. En dag blev jag kontaktad av en kvinna som hette Ingergärd Cederholm, grundare och ägare av salongen Hudoteket i Jönköping. Hon ville att jag skulle ta över hennes älskade salong, då hon själv skulle flytta utomlands med nya kärleken. Min pappa var egenföretagare, så jag hade sedan barnsben fått insyn i hur man driver ett företag. Dessutom hade Ingergärd hört från mina kollegor och lärare att jag var driven och redo att jobba hårt, vilket gjorde mig till en perfekt kandidat i hennes ögon. Jag blev så klart överlycklig – att få äga min egen skönhetssalong, vilken dröm!
Det fanns bara ett problem: jag hade nyligen fått akne. Jag ville så gärna ha jobbet, men förstod inte hur det skulle gå till. Varför skulle jag få förtroendet att hjälpa kunder till en bättre hud, när min egen hud såg ut som ett bombnedslag?

Men Ingergärd lät sig inte nedslås. Hon sa: ”Tar du hand om min salong, så tar jag hand om din hud.” Sagt och gjort. Hon skred till verket direkt och började utföra regelbundna ansiktsbehandlingar på mig, samt gav mig produkter att använda hemma. Samtidigt fick jag sitta med när hon behandlade sina stamkunder, för att sedan utföra behandlingar själv under hennes översyn. Jag drillades i två månader och fick lära mig allt om hur man tar hand om sina kunder på bästa sätt. Under tiden blev min egen hud gradvis bättre, men aknen var envis och ville inte ge sig. Jag var nära att ge upp hoppet.
Så kom dagen då allt vände. 

Strax efter att jag tog över salongen fick jag nys om en örtpeeling som precis lanserats i Sverige. Jag bestämde mig för att testa den och gjorde tre kurer efter varandra, varvat med porrengörande ansiktsbehandlingar. Snart såg jag resultat på huden, och jag visste att jag hade hittat rätt behandling för mig. Det låter kanske otroligt, men efter bara några veckor var min akne ett minne blott. Jag kunde inte tro det! Från den dagen visste jag att jag skulle ägna mitt liv åt att hjälpa andra uppnå samma fina resultat som jag hade fått. Om jag kan få en finare hud, kan mina kunder få det också.

Idag har Hudoteket växt, från en liten salong på 47 m2 till ett modernt "cremepalats" som vi kallar det på fyra våningsplan, mitt i centrala Jönköping. Vi har nu även en salong i centrala Malmö. Jag var dessutom en av de första med att sälja professionell skönhet på nätet i Sverige genom min webshop i slutet på 90-talet, och idag är det en stor del av vår affär. Istället för att arbeta själv har jag nu cirka 30 duktiga medarbetare, och vi arbetar med att hjälpa våra kunder att stärka sitt självförtrående på ett personligt, professionellt och passionerat sätt. Välkommen! 


Lena i en intervju publicerad i Jönköpings-Posten år 1982.

Vi vet att det går att göra skillnad på riktigt. Vi vet att drömmen om en problemfri hud kan bli sann. Med rätt hudvård, regelbundna behandlingar och lite tålamod kan alla få en vackrare hud – det är vi övertygade om. Välkommen till oss på Hudoteket, och bli övertygad du också.
Hudoteket idag

Hudoteket Salong & Butik i Jönköping
Vår första salong har funnits sedan 1972 och ligger i anrika lokaler på Östra Storgatan i Jönköping. Jag tog över den lilla men välrenommerade salongen 1981 och jobbade då ensam. Tiden har nu gått och Hudoteket i Jönköping har växt från 42 m2 till hela 600 m2 utspritt på fyra våningsplan. Vi är nu ca 30 duktiga medarbetare som tillsammans har utvecklat Hudoteket till att bli ett av Sveriges mest kompletta cremepalats.

Hudoteket Webshop & Showroom i Jönköping
I slutet på 90-talet var Hudoteket först med att sälja skönhet på nätet. Hudotekets Webshop sattes igång, då behovet av cremer ute i landet var större än tillgången. Så vi fick hitta ett sätt att förse resten av Sverige med vårt sortiment. Idag är Hudotekets Webshop fortfarande en av de största sköngetssalongerna på nätet. Vår nisch har alltid varit och är än idag att ha utmärkt kundservice där du kan få hjälp av en hudterapeut, erbjuda professionella produkter med snabb leverans.

Hudoteket Salong & Butik i Malmö
Den 6 februari 2023 öppnade vi dörrarna till Hudoteket i Malmö. Här erbjuder vi allt från klassiska ansiktsbehandlingar med fokus på porrengöring till avancerade alternativ så som kemiska peels och Dermapen. Du hittar även behandlingar för ögonfransar och ögonbryn så som färgning, plockning samt lash- och browlift.

Utmärkelser
Efter många år i branschen har Hudoteket fått en hel del utmärkelser. Hudoteket har blivit utsedda till "Årets företagare i Jönköpings län". År 2019 blev Hudoteket vnnare av "Årets Dermapensalong 2019" och samma år fick Hudoteket även diplom av Bioline för över 20 års lojalitet.

Hudotekets personal
Ett företag är aldrig bättre än de personer som jobbar där. Med den devisen för ögonen så har vi givetvis anställt de bästa och duktigaste inom de olika områden där vi verkar. Här kan du se vilka vi är som jobbar på Hudoteket. Klicka här för att se vilka vi är.

Hudoteket Biologisk Helhetskosmetik AB
Östra Storgatan 6
553 21 Jönköping
Org.nr: 556172-2066


Lena Hallbäck-Olofsson
Ägare och hudterapeut med mästarbrev i yrket

Vill du ha erbjudanden, nyheter och beauty-inspo?

Läs vår integritetspolicy här.

Salong Webshop