SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.

Laser

Vill du boka hårborttagning med laser? Då är du varmt välkommen till vår salong i Jönköping. På Hudoteket är vi specialutbildade inom just detta område och jobbar givetvis med ledande maskiner på marknaden: Candela GentleLase och Soprano Ice Platinum. 
 

Hur fungerar egentligen hårborttagning? 

 
Hår är naturligt och vi alla har det, men tyvärr kan det dyka upp på ställen där det är mindre önskat. Många väljer att därför att hålla efter hårväxten genom att plocka, raka eller vaxa bort det oönskade håret. Men du kan också gå på behandlingar med diatermi och laser för att få bort håret mer permanent.  
 
Alla hårstrån innehåller pigment (melanin) och det finns även naturligt i huden. Ju mörkare huden är, desto mer pigment har du. Man brukar säga att grundregeln för de flesta laser-system är att ditt hår måste vara mörkare än huden, annars har det inte fungerat. Det är nämligen så att laserstrålen träffar allt pigment - även de som finns i huden. Just därför måste det finnas mer pigment i hårstrået, så att det är håret som bränns bort - inte huden.  
 
Förenklat skulle man kunna säga att behandlingen bygger på att högintenstivt ljus dras till mörk pigmentering, och att det skapar en hög värme som leds ner till hårsäckarna. Det leder sedan till fotokoagulering, alltså att de behandlade säckarna tillbakabildas, skrumpnar och försvinner.  

Med vår maskin Soprano Ice Platinum kan dock alla typer av hår behandlas, läs gärna mer på behandlingssidorna som handlar om kropp eller ansikte.

Hur många behandlingar behöver jag gå på? 

 
Ja, det varierar faktiskt från person till person, så det är svårt att sätta ett exakt antal. Allt hår på vår kropp befinner sig i tre olika faser: Växt-, avstötning och vilofasen. Varje hårstrå lever sitt eget liv (tänk vilken tur det är, annars hade vi ju haft perioder då var helt hårlösa och andra extremt håriga).  
 
När vi tar bort håret med hjälp av diatermi och laser kan vi bara ta bort håret som är i växtfasen, då hårstrået har kontakt med hårsäcken där proteinet och stamcellerna finns som vi ska förstöra. De hårstrån som ligger i vilofas när man gör behandlingen har ingen kontakt med hårsäcken. Just därför varierar det hur många behandlingar du måste gå på. 

 

Läs mer
Stäng
Filter
Filter Klar
2 artiklar
Hårborttagning med laser - Soprano Ice Platinum
0 kr
soprano1
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Hårborttagning med laser - Candela GentleLase
0 kr
LASKRr2
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Vill du ha erbjudanden, nyheter och beauty-inspo?

Läs vår integritetspolicy här.

Salong Webshop