E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.

Hudotekets BEAUTYPEDIA

Här hittar du alla våra guider, tips, videos och tutorials. Vi har även en "Frågor och svar" sektion där vi ger svar på vanliga frågor som vi får. Feel free att fråga du med om du undrar något direkt under artikeln. En ingredienslista med massor av smaskig information finner du också här. Mycket nöje!
Kategorier
Fakta Visa allt inom Fakta
Vilken peeling ska jag ha?

Varje dag bildas det miljontals av nya hudceller på kroppen vilket då även resulterar i att det också trillar av gamla och döda hudceller som inte längre fyller någon funktion. Detta är en naturlig process som konstant pågår. Men beroende på hudtyp och ålder så kan detta gå olika fort och huden kan därför behöva lite extra hjälp. Därför bör du ha som minnesregel att alltid göra minst en peeling i veckan. Peelingen avlägsnar inte bara de döda hudcellerna utan gör även din hud slätare, renare, mjukare och mer förberedd och mottaglig på att suga åt sig efterföljande produkter.

Vilken hudtyp har jag

Att det finns fantastiska hudvårdsprodukter på marknaden råder det inget tvivel om! Dock är de inte så fantastiska om de sitter på fel hud. Under de senaste decennierna har ingrediensteknologin tagit stora kliv framåt vilket medför nya och spännande produkter. Men hur kan man hitta rätt i denna djungel? Nedan guidar vi dig till de olika hudtyperna, så du därefter kan hitta produkter som passar för din hud.

Serum

Efter att du har rengjort din hud, morgon och kväll är det tid för den behandlande delen av din ansiktsritual och det är då vi plockar fram vårt serum.  

Nattcremens betydelse

Hur viktigt är det egentligen att ha en nattcreme? Kan man inte bara fortsätta med sin dagcreme? Ja det går, men du kommer inte få samma resultat som om du har en creme som är dedikerad för natten. Huden har nämligen olika behov beroende på om det är dag eller natt. Läs mer om vad skillnaden är här nedan.

Guider Visa alla Guider
Hårguide - Grekisk Gudinna

Vår frisör Josefin är vårt eget tekniska proffs när det kommer till uppsättningar. Men det behöver inte alltid vara så svårt. Här delar hon med sig av ett av sina bästa bröllopstrick när det kommer till att få till en magiskt uppsättning hemma.

Söndagsmasken - Steg för steg

Vi älskar att söndagsmaska. Efter en helg fylld av aktiviteter så gör vi huden redo för en ny vecka. Nedan kan du se, steg för steg, hur du får ut det mesta av din mask för att få en ren, fräsch och återfuktad hud med en ny och härlig lyster!

Hårguide - Vågad Volym

Hur får du till den ultimata volymen som håller hela dagen? Jo, det är faktiskt inte så krångligt. I denna filmen visar våra frisörer hur du steg för steg gör för att få ordentligt med volym i ditt hår. Perfekt att ha som det är eller som grund till en uppsättning

Rengöringsritualen

Varje dag utsätts huden för en hel del yttre påfrestningar såsom smuts, föroreningar, sol och vind. Det påverkar huden negativt och kan bidra till att huden åldras i förtid, och det vill vi inte! En bra rengöringsritual är alltså A och O för att hålla huden i schack samtidigt som efterföljande produkter lättare ta sig ner i huden. Så se till att verkligen lägga ner några extra minuter per dag på din rengöring.

Hårguide - Vackra vågor

Här visar Alexandra på vår frisör Josefine hon hur du får till vackra vågor som håller länge. Denna frisyr är perfekt för dig som är ute efter känslan av luftiga vackra dagen-efter-lockar. Här nedan hittar du tips på produkter som passar perfekt till denna looken och gör att det sitter som en smäck hela dagen.

Hårguide - Enkel bröllopsuppsättning

Bröllop är något av det roligaste på hela året. Man får se två av sina närmaste lova varandra kärlek för resten av livet och äta en massa god mat. Men det kan också betyda stress för både bruden och bröllopsgästerna. Ska man ha klänning eller kjol, hur ska jag sminka mig och framförallt vilken frisyr ska jag ha?

Hårguide - Tofs med twist

Låt oss presentera vår frisör Alexandra. Här visar hon hur du snabbt och enkelt kan göra för att få din vanliga hästsvans att se mycket mer avancerad och genomtänkt ut. Med några enkla steg får du här ytterligare en frisyr att lägga till i bland dina vardagslooker. Tips! Sätt på helskärmsläge =)

Ingredienser A-Ö Visa allt inom Ingredienser A-Ö
C-Vitamin

Räcker det att äta kosttillskott? Kan jag använda vilken C-vitamin som helst? Känner du dig också vilsen i C-vitamindjungeln? Lugn, vår hudterapeut Karin kommer här guida dig genom frågor och fakta som rör C-vitamin inom hudvård.

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra är en fuktbildande ingrediens och inte en syra så som många tänker syror i hudvård. Hyaluronsyran finns naturligt i människokroppen, det är ett så kallat kroppseget ämne. Det är en sockermolekyl som kallas glykosaminglukan, och den har förmågan att binda fukt upp till tusen gånger sin egen vikt. Hyaluronsyran passar alla hudtyper och nedan kan du läsa mer om denna stjärna i badrumsskåpet. 

Retinol - en supervitamin!

Retinol är en fettlöslig form av A-vitamin, som när den kommer i kontakt med huden omvandlas till retinsyra. Retinolet normaliserar cellförnyelsen, binder fukt i huden, hämmar talgproduktionen, reducerar orenheter och ökar kollagenproduktionen. Den minskar även resultatet av solskador, så kallade pigmenteringar.

Niacinamid- en form av vitamin B

Niacinamid är en fantastisk ingrediens för dig med mogen hud, pigmenteringar, oren hud eller förstorade porer. Niacinamid är en form av Vitamin B som bland annat har en uppljusande effekt på huden. Läs vidare för att lära dig om varför just denna ingrediens bör ta en plats i din necessär.

Frågor & svar Visa alla Frågor & svar
Hur får jag mer stuns i mina lockar?

Jag undrar om det finns någon produkt som kan göra mitt halvlånga, vågiga hår lite mer "stunsigt" och mindre frissigt? Håret är "bra" för övrigt, fina hårstrån; klipper/toppar mitt hår regelbundet, gör inpackning 2-3 gr/månad, använder toning, använder nästan aldrig värme (blåser håret ibland men låter det mest lufttorka). Läste om Davines More Inside Curl Building Serum, och undrade om den kan vara nåt...? Tror att jag är ganska bekväm och vill helst ha en klippning som gör att jag i princip kan wash&go....Men med tillägg med något som lyfter vågorna lite, stunsen  (inte blir raka lockar) och minskar frissighet. (vill helst inte att det tynger och ger ett oljigt intryck). Finns det någon sådan universalprodukt..? :-) Tacksam för hjälp!

Tips på bra handcreme till platssättare?

Jag har precis börjat jobba som plattsättare och skulle behöva bra återfuktande och återfettande produkter till händerna, kanske peeling också. Men jag har eksem på ena handen och överkänslig mot starka produkter, vet du någon serie som kanske skulle passa mig? Det känns som en djungel med alla olika märken.

Hur blir jag av med pormaskar?

Finns det något sätt att bli av med pormaskar? Alltså verkligen bli av med dem, inte bara för tillfället. Sist jag var på ansiktsbehandling fick jag en ordentlig portömning och det blev jättefint men efter några veckor kom de tillbaka. Använder bra produkter (Dermalogica och receptbelagd a-vitaminsyrakräm) men det hjälper inte...

Hur döljer jag mitt födelsemärke i ansiktet?

Jag har provat en massa olika concealers och foundations för att täcka ett stort födelsemärke som jag har i ansiktet . Jag har inte hittat någon som täcker tillräckligt bra, kan du rekommendera någon produkt med total täckning?

Hjälp för utslag på bröst och rygg?

Jag får en massa utslag på bröst och rygg, och förstår inte vad det kan vara. Något du känner igen? Detta känns väldigt jobbigt så jag vill verkligen ha hjälp. Tack!