SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.

Köpvillkor & integritetspolicy


I Hudotekets Webshop köper du dina varor genom vår Internetbutik, alternativt genom att beställa varorna via e-post eller telefon. Du får alltid en orderbekräftelse via e-post. För att handla i Hudotekets Webshop måste du ha fyllt 18 år. Om du är under 18 år och vill handla måste någon av dina föräldrar göra beställningen. Använd snabblänkarna här nedan för att komma till rätt avdelning direkt. Du väljer själv om du vill prenumera på våra nyhetsbrev och sms, du kan enkelt avregistrera dig från våra nyhetsbrev/sms via mina sidor när du vill. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel i våra nyhetsbrev.

Tips! Handlar din fråga om returer, reklamationer och ordrar som kanske blivit fel? Gå till vår retur och reklamationssida så får du bäst information.

- Paketinslagning
- Frakt
- Leverans
- Garanti
- Betalsätt
Returer
- Restnoterade varor
- Avbeställning
- Ingredienser & allergisk reaktion
- Reklamation
- Hudoteket integritetspolicy 
- Kontakta oss


Paketinslagning
Låt oss slå in dina paket! Lägg till hur många paketinslagningar du vill ha i shoppingbagen, och skriv i kommentarsfältet i kassan dina önskemål om hur du vill att varorna ska vara fördelade i paketen. Står det ingen kommentar i kassan och du enbart köpt 1 st paketinslagning, kommer alla produkter slås in i en och samma ask med undantag för stora kit.

De allra största produkterna som ej får plats i presentboxar slås in i fint presentpapper istället. Vi erbjuder inte presentinslagning av julkalendrar.

Frakt
Beroende på vad du köpt kommer vår kassa föreslå ett passande fraktalternativ till dig, baserat på storlek och vikt på det du köpt. 

Små paket - Fri frakt med Postnord Varubrev eller Postnord Brev.
Vid små försändelser erbjuder vi fri frakt med Postnord Varubrev eller Postnord Brev. Vill du hellre ha det till ett utlämningsställe som du kan välja själv kan du då betala 19 kr extra för leverans med Postnord Mypack eller DB Schenker. 

Större paket - Fri frakt med Postnord Mypack eller DB Schenker
Har du en större order eller större varor i ditt paket får du själv välja om du vill ha ditt paket skickat med Postnord Mypack eller DB Schenker. Båda fraktalternativen är fraktfria. Här kan du även välja på vilket utlämningsställe du vill hämta ditt paket. Detta val gör du i kassan.

Hemleverans - PostNord Mypack Home

Erbjudande! Just nu erbjuder vi fri hemleverans i Sverige vi köp över 1299 kr. 

Du kan även välja till hemleverans mot en kostnad på 99 kr. Paketet levererars till ditt hem inom överenskommet tidsfönster vardagar klockan 08–17 (vissa städer till kl 21, läs mer på postnord.se). Dina varor levereras till samma adress som du angivit i betalningen. Du får ett meddelande via sms, mejl eller i appen PostNord, när paket är på väg. Då kan du välja dag och tid för leverans till ditt hem, till ditt postombud om du vill hämta varan där, eller till något av PostNords serviceställen. Du kan också välja att få ditt paket levererat även om ingen är hemma. Bor du i villa eller radhus kan du välja plats för leverans från en lista, exempelvis carport, altan eller baksida.

Hämta i vårt Showroom
Du kan alltid även hämta din order i vårt Showroom på Herkulesvägen 6 i Jönköping, fraktfritt givetvis. Då väljer du det fraktalternativet i kassan. Välkommen!

Leverans

Vi levererar produkterna med DB Schenker eller Postnord. Samtliga fraktsätt innebär att paketet skickas till ditt uthämtningsställe. Så fort paketet finns på plats på ditt uthämtningsställe skickas en avisering till dig så att du kan hämta ut ditt paket. Du måste ange mobilnummer vid beställningen för att kunna få en SMS-avisering när det är dags att hämta din order. Ditt paket ligger på utlämningsstället i 14 dagar.

Vid mindre försändelser (vid val av Postnord Varubrev och Postnord Brev) skickas ditt paket direkt hem i din brevlåda. Går inte paketet ner i brevlådan kommer det en avisering så du hämtar det på ditt ombud.

Hämtas i Showroom
Du kan även hämta ditt paket i vårt Showroom på Herkulesvägen 6 i Jönköping. Du får ett mail när ditt paket finns att hämta ut. Obs! Medtag legitimation. Våra öppettider är helgfria vardagar 10-18. Ditt paket finns hos oss i 14 dagar. 


Leveranstid
Leveranstiden är normalt mellan 1-4 arbetsdagar, dock reserverar vi oss för eventuella förseningar vid stora kampanjer, högtider, julkalender och Black Friday. Om du vill veta mer om när dina varor kommer så är du välkommen att höra av dig via e-post eller telefon. Du som konsument har rätt att häva köpet utan kostnad vid eventuell försening. Om dina varor mot förmodan blir försenade kontaktar vi dig. Som konsument har du skyldighet att undersöka och säkerställa att leveransen stämmer överens med det du har beställt innan du bryter förpackningen på varan eller varorna. Återkom till oss inom 14 dagar om något inte skulle stämma.


Garanti
Hudoteket är auktoriserad återförsäljare för samtliga varumärken på Hudoteket.se och på våra salonger. Garantier på varan lämnas av respektive tillverkare. Hudoteket lämnar inga ytterligare garantier utöver den som har specificerats av tillverkaren.


Priser
De priser som anges i Hudotekets Webshop är inklusive moms. Momsen specificeras på din orderbekräftelse. Alla erbjudanden gäller så långt lagret räcker. Vid eventuella kampanjer och erbjudanden gäller ordinarie priser och kan inte kombineras med andra erbjudanden om inget annat anges. Utbyte av promotiongåvor kan förekomma. Vi reserverar oss mot uppenbart felaktiga priser.


Utlandsbeställningar
Vi levererar till Sverige, Danmark och Finland.

Betalsätt

Att göra en beställning medför ett betalningsansvar för det du har beställt. Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Antingen med Klarna faktura eller Klarna konto – eller med kort eller banköverföring. Allt är lika säkert. Om du vill kan du koppla en PIN-kod till Klarna Checkout.

1. Kreditkort - Du kan betala med VISA och Mastercard.


2. Direktbetalning från bank - Betala säkert direkt från din bank. I kassan väljer du bank och blir sedan skickad vidare till din banks inloggning. Där loggar du in med din säkerhetsdosa eller säkerhetskod och betalningen sker direkt från ditt konto. De banker som vi har avtal med är: Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank.


3. Faktura - Betalningsvillkoret är 14 dagar och det är gratis. Fakturan kommer på mail per automatik, vill du hellre ha den i pappersform i ditt paket väljer du detta när köpet genomförts till en kostnad av 5 kr. Vid försenade betalningar tillkommer en påminnelseavgift på 50 kr samt samt dröjsmålsränta med 8 % + referensräntan. Du kan kontrollera din fakturastatus på www.faktureramig.se.


4. Klarna Konto - Delbetala från 50 kr/mån! Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

- Få alltid varan innan du betalar
- Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
- Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
- Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
- Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
- En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
- Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

0 kr i uppläggningsavgift. För Klarna konto gäller årsräntan på 19,5% och effektiv ränta från 26,99% vid köp om 10 000 kr. Med andra ord blir den genomsnittliga räntekostnaden per månad, om du handlar något för 1 000 kr, ca 16,5 kr (räntan är avdragsgill).


5. Klarna - Handla nu, betala sen. Nu kan du göra dina inköp i lugn och ro och betala först i slutet av nästa månad. Med Klarna kan du handla nu men betalar först i slutet av nästa månad till 0% ränta.

En uppläggningsavgift på 29 kr/köptillfälle tillkommer.

Effektivränta vid köp om 5000 kr, 29 kr i uppläggningsavgift, 0 % ränta och betalning efter 4 månader är 1,75%. Din totalkostnad blir 5029 kr. Din ansökan kommer föranleda en sedvanlig kreditprövning vilket kan innebära att Klarna inhämtar en kreditupplysning. Du får i sådana fall en kopia av kreditupplysningen hemskickad till dig.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10 Mån-Tors mellan 08.30 – 20.00, fredagar 08.30-17.00 och helger 10.00 – 17.00.


Länk till Klarnas Allmänna villkor.
Länk till Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation.
Länk till Klarnas cdn-hostade villkor.

RETURER

Öppet köp
Som kund har du rätt enligt distanshandelslagen att ångra ditt köp. Du har möjlighet att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du har mottagit din beställning. Ta alltid kontakt med oss om du önskar att ångra ditt köp och innan dess att du returnerar varorna. Detta gäller även om du önskar att byta produkter. 

Bytesrätt
Julerbjudande: Nu får du som har handlat produkter mellan 13/11-31/12 bytesrätt på alla produkter, med obruten förpackning, till och med 15/1 2020. Notera att öppet köp gäller som vanligt, se ovan.

Hur returnerar du?
Kontakta oss gällande byten, returer och reklamationer via detta kontaktformulär.
Använd gärna lådan som produkten kom i för att returnera din vara. På lådans lock finns en remsa som du kan dra av för att enkelt försluta lådan igen. Har du redan hunnit slänga lådan? Se då till att packa varan i ett annat stabilt emballage, ex. en kartong, som gör att produkten och eventuellt den låda som produkten ligger är hel när den kommer tillbaka till oss, då det är en förutsättning för att vi ska kunna godkänna returen. Tänk på att vissa förvaderade köpekuvert kan vara för tunna för att hålla produkten intakt.

» Kontakta oss på via vårt kontaktformulär.

» Dina varor ska återsändas till:
Hudoteket
Herkulesvägen 6
553 03 Jönköping

Återbetalning

När vi godkänt att produkt inklusive kartong och tillbehör är i godkänt skick betalar vi ut pengarna för produkten. Varan/varorna du returnerar måste vara oanvända och förpackningen obruten. Du ska skicka tillbaka varan/varorna så att de är hos oss senast 14 dagar efter att du meddelat oss att du vill ångra köpet. Du betalar själv returfrakten. Vi ansvarar inte för leveransen till oss från kund. Vi löser inte ut försändelser som inte är fullt frankerade. Vi återbetalar dig inom 14 dagar från det att du meddelat oss att du vill ångra din beställning, förutsatt att du på riktiga grunder har hävt ditt köp och varan/varorna är i godkänt skick.
Restnoterade varor
Om någon/några varor som du beställt inte skulle finnas på lager underrättar vi dig via e-post eller telefon om detta. Du kan då välja själv om du vill vänta på dessa varor, byta ut varorna till andra produkter eller avbeställa de restnoterade varorna helt.


Avbeställning
Om beställningen inte har skickats från oss så kan du avbeställa din order via detta kontaktformulär.

Om vi redan har hunnit skicka iväg varorna har du dock möjlighet att returnera oöppnade och oanvända varor på det sätt som beskrivs under rubriken Ångerrätt. Beställda varor som ej hämtas ut från ombudet debiteras med 200 kronor.
Ingredienser & allergisk reaktion
På Hudoteket.se har vi på de flesta märken utskrivna ingrediensförteckningar. Hudoteket tar inte ansvar för att dessa  förteckningar är kompletta, eftersom leverantörer ibland uppdaterar och ändrar i formuleringarna utan att meddela oss så att vi kan ändra på hemsidan. Vissa märken listar endast huvudingredienserna och inte det fullständiga innehållet. Därför rekommenderar vi att du alltid utgår från ingrediensförteckningen som står listad på själva produktförpackningen. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du är minsta osäker på innehållet, eller om du vet att du är allergisk mot en viss ingrediens, så kan vi läsa på förpackningen åt dig och ge råd. Vi skickar dessutom gärna ett litet prov till dig på produkten i förväg - allt för att du ska känna dig trygg med ditt köp.

Hudoteket tar inte ansvar för eventuell överkänslighet mot ingredienser i en produkt eller ett prov. Om du är osäker på vad produkten eller provet innehåller, kontakta vår kundtjänst innan användning/beställning. Hudoteket tar inte heller ansvar för allergiska reaktioner.
Reklamationer & tvister
Vänligen kontakta alltid vårt returcenter via vårt kontaktformulär för att göra en reklamation. Vid godkänd reklamation så mailar vi en retursedel till dig och återbetalar summan för din beställning inom 10 dagar från mottagandet. För att reklamationen ska bli godkänd måste din produkt/produkter vara väl emballerade, samt skickas i godkänt vadderat kuvert alternativt kartong. Tänk på att kontakta oss så snart du kan om du skulle upptäcka att nåt är fel med din produkt, dock senast 1 månad efter uthämtad vara.Hudotekets integritetspolicy för kunder


1. Vi värnar om din personliga integritet

Vi på Hudoteket Biologisk Helhetskosmetik Aktiebolag värnar om våra kunders personliga integritet och strävar efter att på bästa sätt skydda dina personuppgifter. Vi följer de lagar och regler som syftar till att skydda dig som kund och privatperson.

2. Ansvarig för hanteringen av dina personuppgifter

Hudoteket Biologisk Helhetskosmetik Aktiebolag (nedan kallad Hudoteket) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Organisationsnummer: 556172 2066. Adress: Östra Storgatan 6, 553 21 Jönköping.

3. När vi samlar in information och vad den kan bestå av

3.1 Vi samlar in information
 • Vid köp i vår fysiska butik eller webbshop
 • Vid behandling på vår salong
 • Vid hudanalyser och rådgivning
 • Vid kundtjänstärenden
 • Vid rekrytering

Vi samlar in den information som du lämnar när du

 • registrerar dig på vår webbplats
 • loggar in på ditt konto
 • gör ett köp
 • gör en bokning
 • gör vår Hudanalys
 • kontaktar oss

När du accepterar våra avtalsvillkor vid registrering accepterar du också att vi behandlar dina personuppgifter enligt denna integritetspolicy. Detta kan ske både fysiskt, via e‑post eller telefon eller genom att du kryssar i avtalsvillkoren vid registrering på webbplatsen.

3.2 Den insamlade informationen kan inkludera
 • ditt namn, personnummer, e-postadress, telefonnummer, faktura- och leveransadress
 • information och bilder som du lämnat vid vår Hudanalys
 • information och bilder på hud, hår eller kropp som du lämnat vid kontakt med kundtjänsten, terapeut eller butikspersonal
 • IP-adress
 • resultat från marknadsföringsaktiviteter
 • resultat från omdömen och undersökningar

3.3 Vi begär samtycke för känsliga uppgifter

Uppgifter som rör hälsa och etniskt ursprung är känsliga personuppgifter i lagens mening. När du besöker vår webbplats eller vår salong, så samlar vi inte in känsliga uppgifter från dig utan att du har gett oss ditt samtycke.

3.4 Hur Hudoteket använder ”kakor”
En så kallad kaka, eller cookie som den också kallas, är en liten textfil som en webbplats begär att få spara på besökarens dator. Kakor används för att ge besökaren tillgång till olika funktioner på webbplatsen.

Det finns två typer av kakor. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på besökarens dator och kakan har då ett utgångsdatum. Den används till exempel för funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte webbplatsen. När utgångsdatumet har passerats raderas kakan automatiskt när användaren återkommer till den webbplats som skapade den.

Den andra typen av kakor kallas sessionskakor och saknar utgångsdatum. Den här typen av kakor lagras tillfälligt i användarens dators minne, och finns bara kvar under tiden då användaren är inne på en webbplats. Sessionskakor lagras alltså inte under en längre tid på användarens dator, utan försvinner när användaren stänger sin webbläsare.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om att webbplatsen använder kakor samt om ändamålet med användningen av kakor. Hudoteket.se använder båda typerna av kakor till funktioner som att logga in och att lägga produkter i varukorgen. Hudoteket.se fungerar alltså inte korrekt utan kakor. Vårt ändamål med att använda kakor är att vår webbshop ska fungera så bra och smidigt som möjligt. 

Om du inte vill tillåta lagring av kakor på din dator kan du stänga av det i din webbläsares inställningar. Följ din webbläsares instruktioner (tillvägagångssättet varierar beroende på vilken webbläsare du har). Om du inte tillåter lagring av kakor innebär det dock att funktionaliteten på Hudoteket.se begränsas avsevärt. Vi rekommenderar därför att du tillåter kakor för att få en så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats och webbshop.

4. Vad vi använder informationen till

4.1 Vi använder dina personuppgifter
 • för att fastställa din identitet
 • för att hantera beställningar
 • för att behandla och tillhandahålla dina köp och bokningar
 • i kontakter för att granska din bokningsstatus eller information som ansluter till dina bokningar och köp
 • för att kunna ge dig bästa möjliga service i råd om produkter eller behandlingar
 • för att utforma produkt‑ och behandlingsalternativ för dig
 • för att analysera statistik och användarbeteenden kring våra produkter och tjänster
 • för att öka nyttan och upplevelsen av våra tjänster.
 • för att marknadsföra tjänster och produkter inklusive beteendemarknadsföring
 • för att skicka ut relevanta nyheter till dig


4.2 
Vilka har tillgång till dina personuppgifter?

Vi ser till att endast behörig personal har tillgång till dina personuppgifter. Vi ser också till att våra samarbetspartner och leverantörer behandlar dina personuppgifter enligt överenskommelse med oss.

Vi använder oss av leverantörer och samarbetspartners för

 • affärssystem
 • betalningssystem
 • leveranser
 • marknadsföring
 • kontakter


Vi har upprättat personuppgiftsbiträdesavtal med våra leverantörer och samarbetspartner som kan ha tillgång till dina personuppgifter.

Personuppgiftsbiträdesavtal är ett avtal som säkerhetsställer att biträdet

 • endast behandlar personuppgifterna enligt en dokumenterad instruktion
 • ser till att alla som behandlar uppgifterna har åtagit sig att behandla personuppgifterna med sekretess
 • upprätthåller en hög säkerhetsnivå

Personuppgifterna kan komma att överföras till tredjepartsland utanför EU/EES om någon av våra leverantörer eller samarbetspartner befinner sig där eller flyttar dit.

5. Skyddande av personuppgifter

Vi är måna om att skydda dina personuppgifter från att användas felaktigt. Vi ser till att våra säkerhetssystem är uppdaterade. Våra anställda har säkerhetsrutiner och säkerhetsregler som vi ser till att de följer. Vi ser också till att våra anställda är uppdaterade vad gäller lagar och regler.


6. Dina rättigheter

Du har rätt att när som helst få personuppgifter som inte behöver sparas på grund av rättslig förpliktelse raderade. Du kan även få dessa ändrade och få reda på vilka personuppgifter vi har om dig.

Personuppgifterna sparas i 3 år efter avslutat inköp.

När du accepterar våra avtalsvillkor vid registrering accepterar du också att vi behandlar dina personuppgifter enligt denna integritetspolicy. 

7. Frågor och Kontakt

Om du har frågor, kommentarer eller klagomål kring Hudotekets behandling av personuppgifter, vänligen kontakta oss via brev till Östra Storgatan 6, 553 21, Jönköping eller på vår e-postadress GDPR@hudoteket.se.Kontakta oss
Om du har någon fråga är du alltid välkommen att skriva, ringa eller e-posta dina frågor till oss, så hjälper vi dig gärna. Mailadressen är webshop@hudoteket.se och telefonnumret är 036-34 45 62.

Har du fakturafrågor, vänligen vänd dig till Klarna på 08-120 120 00 eller info@klarna.com.


Vill du ha erbjudanden, nyheter och beauty-inspo?

Läs vår integritetspolicy här.

Salong Webshop