SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.

Svampar & applikatorer

Med en bra sminksvamp, eller beautyblender som det ofta kallas, får du en jämn, naturlig och byggbar täckning som håller länge. Du kan också använda din sminksvamp för att applicera rouge och bronzer. Ja, egentligen skulle man kunna säga att du kan använda det för att applicera alla typer av underlagsmakeup - BB-cream, CC-cream, foundation, mineralmakeup, puder, rouge, contouring - you name it!

Sminksvampar har funnits väldigt länge, men det är först de senaste åren som du har blivir riktigt populära. Här har vi samlat alla våra makeupsvampar och applikatorer från varumärken som Jane Iredale, Sensai & bareMinerals. 

Varför ska jag använda en sminksvamp?


Fördelen med en sminksvamp, om du jämför dem med en sminkborste, är att du kommer åt hela ansiktet. Du får också ett perfekt jämnt resultat som inte lämnar några penseldrag eller linjer. Resultatet? Ja, du får en väldigt naturlig look. 

Svamparna är speciellt framtagna för att det ska bli enklare för dig att applicera smink. De räddar dig från ojämnheter och kanter. 

Vilken svamp ska jag välja?


Storlek och form på din sminksvamp beror på var du tänkt applicera ditt smink. De större, mer rundade svamparna är bra för större området där du kommer att applicera foundation. De mindre, fyrkantiga fungerar bäst för små ytorna (till exempel under dina ögon), eller på utvalda områden där du försöker att dölja pigmenteringar, finnar eller andra skönhetsfläckar.

Tvätta svamparna regelbundet


Det är verkligen superviktigt att du tvättar dina svampar regelbundet (Ja, eller egentligen är det viktigt att du tvättar alla dina makeupborstar och svampar ofta). Svamparna har en tendens att dra till sig mycket produkt och blir oftast inte helt rena. Det kan därför vara bra att byta svamp efter ett tag. Men du kan också förlänga svampens livslängd genom att rengöra den med tvål - ofta!

Rekommendationen är att du tvättar den efter varje gång du använt den. Blöt svampen under kranen, gnugga den mot en hårdtvål, krama ur svampen och upprepa den här proceduren tills att svampen är ren. Torka den genom att låta den ligga på en handduk och lufttorka.
Läs mer
Stäng
Filter
Filter Klar
Varumärke:
bareMinerals Hudoteket Jane Iredale Sensai Vadeco
7 artiklar
Hudoteket Makeup Sponge Makeupsvamp
79 kr
hms1
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Sensai Total Finish Foundation Sponge
95 kr
10584 000-1
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Sensai Compact Case for Total Finish incl Foundation Sponge
275 kr
10583 000-3
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Sensai Cellular Performance Total Finish Foundation Sponge
135 kr
10587000 4
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
bareMinerals Dual-Sided Silicone Blender
175 kr
91134
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Jane Iredale Flocked Sponge
75 kr
18009
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Vadeco Cosmetic Wedges Makeupsvampar
39 kr
A194018
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Vill du ha erbjudanden, nyheter och beauty-inspo?

Läs vår integritetspolicy här.

Salong Webshop