SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.

Rengöring

Rengöring är A och O i den dagliga hudvårdsrutinen och är något som alla bör prioritera - oavsett ålder. Din hud utsätts dagligen för diverse olika saker, så som damm, smuts och andra föroreningar. Det är anledningen varför det är så viktigt att du rengör ansiktet. En bra rengöring tar bort överflödigt fett och smuts som kan blockera dina porer, vilket kan leda till olika hudproblem. 

Här har vi samlat alla våra rengöringar för män från märken som Recipe for Men, Clarins & Elemis. Känner du dig osäker på vilken som passar just dig? Hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig. 

Varför är rengöring så viktigt?


Som tidigare nämnt så samlar du under en dag på dig smuts, damm och föroreningar. Om du tvättar ansiktet regelbundet så får du en ren hud, som bland annat förhindrar uppkomsten av finnar och blemmor. Resultatet blir också att din hud kommer att hålla sig frisk och hälsosam längre.

Dock ska du undvika att tvätta ansiktet med tvål och vatten. Dels för att tvålen har ett annat pH-värde än huden, dels för att tvål har en tendens att torka ut huden (och det är ju något som vi vill undvika!). Vanlig tvål kommer också att täppa till porerna så att överskottsfettet inte kan komma upp till ytan. Det är just det som gör att huden torkas ut, vilket också leder till att den åldras snabbare och får ett sämre skydd mot svamp.

Istället för tvål rekommenderar vi att du använder en rengöring som är utformad för din hud. Dessa finns i både kräm- och gelform. Det finns också olika varianter för torr, fet eller blandad hud. 

Absolut bäst är det om du tvättar ansiktet både morgon och kväll, men en gång om dagen är minimun. Massera in en liten mängd rengöring på fuktad hud och massera in. Skölj därefter noga med ljummet vatten och klappa huden med en torr och ren handduk. Därefter kan du återfukta huden med en fuktighetscreme och voilà så är du redo!
Läs mer
Stäng

Nytt från Clarins

Filter
Filter Klar
Varumärke:
Clarins Elemis Recipe for men
Hudtyp:
Fet hud Kombinerad hud Känslig hud Mogen hud Normal hud Torr hud
Hudtillstånd:
Eksem Fuktfattig hud Pormaskar Rodnad Stora porer Yttorr hud
Ingrediensönskemål:
Vegansk
Konsistens:
Gel
7 artiklar
Clarins Men Active Face Wash
315 kr
19900000-0
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Recipe for men Facial Cleanser
199 kr
A181025
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Recipe for men Ultra Sensitive Facial Cleanser
199 kr
R022
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Elemis Deep Cleanse Facial Wash
429 kr
2250210
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Clarins Men Hydra-Sculpt
760 kr
19938000-0
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Clarins Men 2-in-1 Exfoliating Cleanser
295 kr
19919000-0
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Recipe For Men Instant Recharge Cleansing Water
279 kr
R24813
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Vill du ha erbjudanden, nyheter och beauty-inspo?

Läs vår integritetspolicy här.

Salong Webshop