SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Hudoteket firar 50 år


Hudoteket är ett familjeföretag som levererar skönhetsprodukter och behandlingar på ett personligt, professionellt och passionerat sätt. Vi vill vara det självklara valet för hudvård, hårvård och makeup – handplockad av oss och skräddarsydd för kunden. Vi finns online sedan 22 år tillbaka som den första svenska skönhetsaktören på nätet. Utöver vår e-handel hudoteket.se finns vi fysiskt i Jönköping sedan 1972, med butik och salong samt lager och show room. Tillsammans med ett team av engagerade och erfarna kollegor jobbar vi varje dag för att tillsammans stärka självförtroenden.


Hos oss finns något för alla, och därför ser vi till att finnas tillgängliga på alla möjliga plattformar, visste du exempelvis att man kan följa oss på TikTok? Häng med oss på vårt firande, och stay tuned för mer spännande nyheter under året. Cheers to 50 years of glowing!

Lena Hallbäck-Olofsson, Ägare och mästare i Hudterapeutyrket.
Andrea Olofsson, VD och skönhetsjunkie
Olivia Olofsson, Hudterapeut och makeupartist

Vill du veta mer om vår 50-åriga resa?
Let's take a walk down memory lane
1972
Ingergärd Cederholm grundar Hudoteket Salong i centrala Jönköping. Hon är på sätt och vis en pionjär då skönhetsbehandlingar inte var vanligt förekommande i staden. I början på 80-talet är Ingegärd upp över öronen förälskad och ska flytta utomlands, men hur blir det då med hennes andra kärlek, Salongen? Hon kontaktar då Lena, en nyutbildad hudterapeut som var hungrig efter en utmaning. Ingergärd hade hört från Lenas kollegor och lärare att hon var driven - en perfekt kandidat i Ingegärds ögon.90-talet
Salongen börjar bli alltmer etablerad i Jönköping och det börjar kännas trångt, kanske är det dags att utöka verksamheten? Sagt och gjort, snart hade Hudoteket även fått en frisörsalong. Men visionerna tar ju inte stopp där, nu vet Jönköping vad Hudoteket har att erbjuda - men hur är det med resten av Sverige? Sakta men säkert börjar man under 1999 med att erbjuda professionella skönhetsprodukter via något som kallades Internet, något som vissa kallade "en fluga" medan andra var av en helt annan uppfattning...

Början av 2000
Under 2000 är e-handeln mer etablerad och nu skickas paket till hela Sverige från Hudoteket. Några år senare utses Lena som "Årets Företagare" i Jönköping, ett besked hon inte riktigt hade väntat sig då det dels rörde en bransch som fortfarande ansågs relativt ovanlig, men också för att hon var kvinna. Hudoteket fortsätter sin verksamhet på salongen och på webben, så pass att det börjar bli lite väl trångt i lokalerna. Lagret flyttas därför från salongen och får en egen lagerlokal där man även öppnar ett Showroom.

2017 och framåt
2017 står man inför ett stort firande. Hela 45 år har förflutit sedan Ingegärd startade upp salongen och Hudoteket kan nu stoltsera med över 30 anställda. Salongen får sig ett upplyft och får ännu större lokaler - från start har man gått från 47 kvadratmeter till en salong och butik på hela 4 våningar. Även webben växer så den knakar och 2019 börjar man även skicka paket till Finland som Danmark, även grannländerna behöver ju veta hur man ska ta hand om sin hud, eller hur? Detta firas 2020 med ett stort jubileum, e-handeln firar då hela 20 år.

2022, to be continued
I år fyller Hudoteket alltså 50 år och firandet kommer pågå hela året! Än har visionerna knappast sinat, snarare tvärtom. Nya idéer och utvecklingsmöjligheter står alltid runt hörnet, vem vet vad vi kommer på härnäst? I början av året tog Lenas dotter Andrea Olofsson över VD-hatten, så Lena kan träffa ännu fler kunder på salongen. Följ med på vår resa mot nästa mål, och fira med oss. Härliga event och händelser utlovas! Prenumerera på våra nyhetsmejl för att alltid vara först med exklusiva erbjudanden, var med i vår kundklubb där du får bonus på det du handlat, se erbjudanden och inspireras via våra sociala medier. Vi ses!

Vill du ha erbjudanden, nyheter och beauty-inspo?

Läs vår integritetspolicy här.

Salong Webshop