SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.

Peptider - är polymerer, kedjor av aminosyror, som återfinns i huden naturligt. Det finns olika typer av peptider men dess främsta syfte är oftast att stimulera kollagenproduktionen i huden. Peptider finns därför ofta i anti-age produkter. De förbättrar även hudens fuktbalans, lugnar en känslig hud och jämnar ut hudtonen.

Exempel: Exuviance Wrinkle Smooth Topical Peptide

Hyaluronsyra - är en intensivt fuktbildande ingrediens som finns naturligt i kroppen. Ingrediensen finns i vår kropp för att binda vatten i huden men minskar med åren på grund av ålder och UV-exponering. Hyaluronsyran har förmågan att binda fukt upp till tusen gånger sin egen vikt och är därmed en stjärna i badrumsskåpet!

Exempel: Dr Dennis Gross Hydration Booster

Centella Asiatica - är ingrediensen som kallas för hjälten mot rosacea och rodnad! Den har studerats noga under de senaste åren och har en läkande, lugnande och stärkande effekt på huden. Den stimulerar även cellförnyelsen och kollagenproduktionen, samtidigt som den lindrar eksem, akne och rodnad tack vare sina antiinflammatoriska egenskaper.

Exempel: iS Clinical Hydra-Intensive Cooling Masque

AHA - är samlingsnamnet för många olika syror där mjölksyran och glykolsyran ärde mest effektiva. Syrorna exfolierar hudytan och skyndar på cellförnyelsen. Linjer och rynkor minimeras, fukthalten i huden förbättras och en glåmig och trötthud livas upp. AHA-syrorna är kraftfulla och pirr i huden, rodnad och viss irritationkan upplevas under de första behandlingarna.

Exempel: Elixir Cosmeceuticals pads 10%

PHA - är en hudvänlig syra med goda exfolierande egenskaper. De molekyler somutgör PHA-syran är större i storlek än sina följeslagare AHA och BHA, vilket innebär att den inte kan penetrera huden lika djupt. I stället arbetar den uteslutande på hudens yta, utan att störa de känsliga lagren som ligger under. Den exfolierar milt hudytan och slätar därmed ut fina linjer samtidigt som den även förbättrar hudtonen.

Exempel: Medik8 Press&Glow

Azelainsyra - är en skonsam exfolierande syra som finns naturligt i vår hud. Syran jobbar i översta lagret på huden är antibakteriell och motverkar spridningen av bakterierna som kan ge utlopp för exempelvis akne och rosacea. Den bromsar också överproduktionen av melanin utan att påverka produktionen av pigment.

Exempel: Elixir Cosmeceuticals Retinext Advanced Corrective Serum

Jojobaolja - kommer från fröet på jojobaväxten och har en gyllengul färg. Oljan är fuktgivande, antibakteriell, mjukgörande och en antioxidant då den naturligt innehåller vitamin E. Den balanserar även talg och täpper inte till porerna. Oljan passar alla hudtyper och trots att den består av vaxämnen är den inte fet i konsistensen.

Exempel: M Picaut Precious Oil

Panthenol - är en ingrediens i hudvård som också är känd som provitamin B5. Den omvandlas till pantotensyra när den kommer i kontakt med huden och är därmed en riktig fuktboost samtidigt som den verkar lugnande och reparerande. Den är optimal för en torr hud som behöver fukt eller en röd hud som är irriterad.

Exempel: Dermaceutic Panthenol Ceutic

Retinol - är en fettlöslig form av A-vitamin som omvandlas till retinsyra när den kommer i kontakt med huden. Fördelarna med retinol är många och de allra flesta kan använda någon form av retinol. Retinolet reducerar fina linjer, minskar mörka fläckar, motverkar akne, förbygger orenheter och skyddar huden mot fria radikaler.

Exempel: Transderma A

Bakuchiol – Växtrikets svar på retinol! Den är känd för att vara ett snällare alternativ till a-vitamin samtidigt som den besitter liknande egenskaper som retinol. Bland annat minimerar den linjer och rynkor, har en utslätande och utjämnade effekt, minimerar synliga porer och har en positiv effekt på akne.

Exempel: Medik8 Bakuchiol Peptides

Zinkoxid - är ett zinksalt som förekommer i naturen. Zinkoxid är lugnande, antibakteriellt och har skyddade egenskaper. Den har även ett bredspektrigt fysikaliskt UVA-/UVB skydd som är idealiskt för alla hudtyper, även känslig hud. Skyddar även cellerna mot oxidativ skada.

Exempel: Exuviance Skin Caring BB Fluid SPF 50

Niacinamid - är en fantastisk ingrediens som har blivit ordentligt hyllad den senaste tiden. Niacinamid är en form av Vitamin B som förutom att den har en uppljusande effekt på huden även minimerar stora porer, reglerar talproduktionen, minskar fina linjer och förbättrar hudbarriären och spänsten i huden.

Exempel: Filorga NCEF-Night Mask

BHA Salicylsyra - är en naturligt förekommande BHA-syra som är oljelöslig och har förmågan att tränga ner i porerna och rensa upp orenheter. BHA-syran är antiinflammatorisk och är en av de bästa ingredienserna mot acne, trots att den är relativt mild.

Exempel: SkinCeuticals Blemish & Age Toner

Probiotika - kopplas oftast till goda bakterier i magen och tarmfloran men har även blivit väldigt vanligt i hudvård. Den hjälper till att begränsa tillväxten av oönskade bakterier som gör att hudens yta blir intakt. Huden blir återfuktad, mjuk, följsam och mindre stram.

Exempel: Esse Plus Probiotic Serum

Chamomilla Recutita Flower Extract - ett extrakt av kamomillens blommor, blad och stjälkar som innehåller eteriska oljor, flavonderivat och kumarin. Extraktet har en lugnande och återfuktande effekt på huden. Den är rik på vitamin B-komplex och har antiinflammatoriska egenskaper.

Exempel: Mesoestetic Hydra Milk Cleanser

Borago - även kallad gurkörtsolja, utvinns från blommans frön. Oljan är torr och mild och tas enkelt upp av huden. Den har en positiv effekt på eksem och andra hudproblem eller irritationer.

Exempel: Bioearth Moisturising Soothing Sheetmask

Havre - blev populär tack var sin stärkande effekt av proteinet i havreoljan. Havre är även lugnande och antiinflammatorisk för en känslig hud och som lätt blossar upp.

Exempel: Dermalogica AGE Smart Super Rich Repair


Vill du ha erbjudanden, nyheter och beauty-inspo?

Läs vår integritetspolicy här.

Salong Webshop