SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.

Perioral Dermatit

Perioral Dermatit är en hudsjukdom som ofta förväxlas för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika. Vanliga symptom på perioral dermatit är röda fläckar runt munnen och ögonen, på kunderna och på hakan. Det är en inflammation som uppstår i huden och de röda fläckarna/rodnaderna som uppstår övergår ofta sedan till små knottror och varfyllda blåsor som kan klia.

Orsaken till perioral dermatit är överaktivering av huden. Det vill säga som en följd av överdriven rengöring, peeling, intensiv tvättning eller användning av starka kortisonkrämer. Detta gör att talgbalansen i huden blir rubbad och talgkörtlarna påverkas negativt. Man bör undvika sol då den kan påskynda och förvärra det perioral dermatitiska tillståndet.

Behandling av Perioral Dermatit

En behandling av perioral dermatit kan ta flera månader eller till och med år innan tillståndet läkt fullt ut. Däremot lämnar den inga ärr. För att behandla perioral dermatit är en bra start att sluta helt och hållet med starka produkter, peeling och andra aktiva produkter. Kraftig och tung makeup och krämer kan också göra tillståndet värre. Undvik även sol, kraftig kyla eller värme. Eftersom tillståndet liknar rosacea kan milda produkter som avsedda för rosacea även användas på perioral dermatit.

Vi hjälper dig att bekräfta ditt tillstånd och att hitta rätt produkter för behandling. Det är alltid bra att rådgöra med en hudterapeut innan man börjar behandla, så kontakta vår kundtjänst med diplomerade hudterapeuter för råd. Våra kontaktuppgifter finns här

Läs mer
Stäng
Filter
Filter Klar
Varumärke:
Dermalogica Elixir Cosmeceuticals Priori
Kategori:
24h kräm Nattkräm Rengöring Serum
Ingrediensönskemål:
Vegansk
Konsistens:
Balm Creme Gel Serum
Rengöringstyp:
Balm Gel
4 artiklar
Elixir Cosmeceuticals Sulfactil
750 kr
100104
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Elixir Cosmeceuticals Sulfactil Cleanser
590 kr
100103
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Priori LCA fx140 Barrier Restore Complexe
695 kr
12614050
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dermalogica UltraCalming Serum Concentrate
695 kr
110551
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Vill du ha erbjudanden, nyheter och beauty-inspo?

Läs vår integritetspolicy här.

Salong Webshop